ZVEZDA – OLTCHIM 27-26(12-10)

În ciuda faptului că era neînvinsă în Liga Campionilor, Oltchim era văzută de www.bet-at-home.com ca outsider inaintea acestui joc. Rusoaicele şi-au respectat statutul de favorită oferit de casa de pariuri şi a câştigat jocul, în special, în ce-a de-a doua repriză.

După un început foarte bun al Oltchim-ului, în primele 13 minute primind doar 3 goluri, echipa noastra începe sa greşească mult în faza de atac, iar după un Time Out cerut de Trefilov, echipa gazdă începe sa joace din ce in ce mai bine. Rusoaicele reusesc sa inscrie goluri usoare pe contraatac şi faza 2, in ciuda unei evolutii foarte bune in prima repriză pentru Paula Ungureanu. Oana Manea si Ionela Galca s-au luptat in prima jumatate a meciului foarte bine cu apararea lui Zvezda si au obtinut mai multe aruncări de la 7m. Dupa ce a marcat 3 consecutive, Lecuşeanu a ratat 2 aruncari, obtinute de acestea.

In cea de-a doua repriză, Paula Ungureanu ne tine în joc pe tot parcursul ei prin paradele sale. Zvezda conduce ostilitaţile pe tot parcursul reprizei, dar ne menţinem in spatele lor la 2-3 goluri. Şi cum se întampla deseori în handbal, finalul este unul dramatic. Intram în joc dupa TO cerut de Voina în min 26, când eram şi în presemnalizare de joc pasiv şi ajungem la un gol de Zvezda, 26-25. Meirosu este inteligenta intercepteaza mingea si pleaca pe contraatac. Vedem egalul dar rateaza incredibil!!  Fiecare dintre echipe mai marchează câte un gol, al nostru fiind reuşit de Neagu cu 53 secunde inainte de final. Ne apăram foarte bine, dat timpul se scurge. E PASIV la rusoiace, dar aruncarea lor APARATA din nou de Ungureanu, trimite mingea în aut cu 10 secunde înainte de final, iar pasivul cade! Pierdem jocul, dar am fost foarte aproape de un rezultat pozitiv, chiar dacă jocul nostru de atac nu a stralucit..

Oltchim amână astfel calificarea pentru anul viitor!

Clasamentul se prezintă astfel:

Oltchim          6p +10 golaveraj

Zvezda          5p +2 golaveraj

Gyor Eto         2p -8  golaveraj

Itxako              1p -4  golaveraj

*primele 2 echipe se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Cealalta partida a grupei se disputa intre Itxaco şi Gyor, astayi 14.11.2009 – ora 20,00.

Pentru mai multe partide din Liga Campionilor puteti urmarii site-ul Federatiei Europene de Handbal destinat competiţiei, la link-ul:

http://www.ehftv.com/ec/cl