INVITATIE LA BAL:) din partea clubului maramuresean, cu ocazia startului de sezon 2010-11 (1.000.000 lei intrarea!):

MINAUR STIINTA BAIA MARE – STIINTA DEDEMAN BACAU, sambata ora 17,00

VASILE STANGA l-a chemat la lot pe ASOLTANEI – extrema stanga a Minaurului, dupa ce a facut un super meci, in victoria de la Cupa Energia, asupra echipei de club a selectionerului!

Cu prilejul Balului Handbal Club Minaur din aceasta seara (03.09.10) va avea loc lansarea colectiei de DVD-uri “Legenda merge mai departe”. Primul DVD este dedicat confruntarii dintre Minaur Baia Mare si FC Barcelona, din semifinalele Cupei IHF, editia 1988. DVD-ul cuprinde imagini de la partida din Spania, comentate din studioul eMaramures de catre antrenorul emerit Lascar Pana si unul din eroii dublei cu Barcelona, portarul Nicolae Nesovici.

Era momentul ca fanii Minaurului sa aiba o colectie de DVD-uri: Minaur are atatea meciuri memorabile incat era pacat ca acestea sa ramana doar in amintire sisa nu existe si in biblioteca video a impatimitilor de Minaur si de handbal din toata tara.

cu cupa EHF - foto colectie: www.minaur.ro

Ne-am hotarat in urma cu mai bine de un an sa demaram aceasta colectie de meciuri memorabile si iata ca ne aflam la un inceput care speram sa marcheze o traditiepentru clubul Minaur, aceea de a edita periodic cate un astfel de meci, adresat nu numai baimarenilor, ci tuturor celor care au trait momente frumoase alaturi de handbalul romanesc a declarat Radu Bogdan Mare, presedinte executiv Handbal Club Minaur Baia Mare.

Materialul a fost produs de eMaramures pentru Handbal Club Minaur Baia Mare.

Balul Minaurului are loc vineri seara, cu o zi inaintea startului noului sezon pentru maramureseni, ocazie cu care va fi prezentat lotul echipei Minaur, format din 20 de sportivi. De asemenea, vor fi prezentati si copiii de la Academia de Handbal Minaur si antrenorii lor.

Pentru extrema stanga Alexandru Asoltanei a venit pe adresa Handbal Club Minaur convocare la lotul national de seniori, antrenat de Vasile Stanga si Nicolae Munteanu.

Reprezentativa Romaniei se va reuni in 13 septembrie pentru un stagiu de pregatire la Izvorani, dupa care, in perioada 17-20 septembrie, vor avea loc, la Minsk, doua meciuri de pregatire cu nationala Belarusului. Decizia selectionerului vine dupa ce Asoltanei a facut un meci senzational impotriva echipei de club a lui Stanga, la Cupa Energia, reusind 9 goluri pe faza II si contraatac, si participand astfel, in proportie mare la succes ul baimarenilor si la “distrugerea” visului organizatorilor, pentru o FINALA intre Energia si UCM Resita, asa cum se asteptau toti – chiar si DIGI SPORT, care a transmis turneul la TV.

Referitor la lotul de jucatori, oficialii HC Minaur Baia Mare au renuntat la serviciile pivotului sarb Todorovic, dar au adus un alt jucator, lotul ramanand format din 20 de handbalisti. Este vorba despre extrema stanga Alexandru Juverdeanu, care a fost imprumutat gruparii de pe Valea Rosie pentru un an de catre Centrul de Excelenta din Sighisoara. Decizie destul de greu de inteles, daca tinem cont ca, pe postul de extrema stanga, mai joaca Alexandru Asoltanei, Raul Fotonea si Sebastian Albu – si el adus de curand.

Reamintim ca echipa baimareana a transferat 2 jucatori cu imprumut, de la echipa Energia Tg Jiu. Mai intai a fost adus Valentin Popescu, inter stanga, ca mai apoi  – dupa Cupa Energia, sa fie adus si Ionut Mazilu – inter dreapta. Imprumuturi realizate de gorjeni, cu “bataie lunga”! Deoarece se stie dorinta lui Stanga de a intra in lupta pentru titlu, in acest sezon si faptul ca la Baia Mare se castiga greu, atunci cand  echipa are in spate o sala arhiplina, asa cum va fi cu siguranta, in partidele cu HCM Constanta si UCM Resita. Noul antrenor al echipei pentru viitorul sezon este Costica Buceschi – un tanar tehnician, crescut pe bancile handbalistice maramuresene, cu talent si perspectiva pe semicerc, daca va fi sustinut ( de pe aceleasi banci a plecat si Aihan Omer).

MINAUR este singura echipa, care a decis sa lase deoparte sprijinul insuficient al autoritatilor locale si sa “infrunte” o noua era – trecand la o societate pe actiuni, care momentan inca nu este “unsa” perfect. Se pare ca multi bani care trebuiau varsati in conturile lui Minaur, dupa achizitia actiunilor de mai multi iubitori de handbal, inca nu si-au facut aparitia.

SALUTAM SI NOI INITIATIVA CU DVD-UL! SI INVITAM SUPORTERII SA CUMPERE NISTE IMAGINI UNICE – NU O SA REGRETATI! Si evident asteptam un altul, cu Drott-ul (aceea revenire fantastica a Minaurului de le 10 goluri deficit, in prima mansa – ramasa in istorie!), sau un altul cu “GOOOOLL-ul” lui Stamate si Cupa EHF de la Zaporoje.

Ca sa intelegeti mai bine, ce inseamna aceste imagini de colectie, va invitam sa cititi un interviu in exclusivitate obtinut de eurohandbal, de la magicianul acelor vremuri la Baia Mare – “marele blond” MARICEEEEL VOINEA! CLICK AICI pentru realizarile MINAURULUI din aceea vreme, spuse chiar de MARICEL VOINEA!

JOACA HANDBAL! cu MINAUR – “Legenda merge mai departe!” si www.emaramures.ro