Rulmentul Municipal (feminin) si Dinamo Municipal (masculin) vor oferi iubitorilor de handbal, de le poalele Tampei, un frumos spectacol sportiv, sambata dupa amiaza, incercand surpriza! in fata titratelor echipe dobrogene.

Rulmentul – Tomis, de la ora 17,00 si Dinamo – HCM Constanta, de la ora 19,00vor fi IN DIRECT pe DIGI Sport.

Sala sporturilor din Braşov va găzdui sâmbătă, 4 septembrie, un interesant cuplaj handbalistic. Este vorba de reluarea unei tradiţii, prezentă cândva la poalele Tâmpei, pe vremea când echipele de handbal îi încântau pe spectatori. Organizatorii evenimentului speră să permanetizeze astfel de acţiuni, iar primul pas se va fi făcut sâmbătă. Primul meci de handbal al cuplajului va opune, de la ora 17,00, echipele Rulmentul Municipal Braşov şi Tomis Constanţa, în cadrul primei etape a Ligii Naţionale feminine.

Va fi o partidă între noua echipă a Braşovului, care-şi propune şi ea să readucă acasă spectacolele sportive, cu care s-au obişnuit susţinătorii ei şi mai experimentata echipă de pe litoral. Obiectivele echipei pregătită de Mariana Târcă vizează reluarea unei alte tradiţii, legată de participarea Rulmentului în cupele europene.

A doua partidă, va aduce faţă în faţă noua echipă Dinamo Municipal Braşov şi multipla campioană HCM Constanţa, meci din prima etapă a campionatului Ligii Naţionale masculine. Calculele indică o favorită certă în aceasta partidă, însă echipa pregătită de Eliodor Voica are resurse pentru a le pune mari probleme campionilor, aşa cum s-a întâmplat recent, în turneul amical de la Bacău.

Un nou cuplaj handbalistic va fi organizat şi în 11 septembrie, cu ocazia etapei a doua în Liga Naţională feminină şi etapei a treia în competiţia similară masculină.

Antrenorul Eliodor Voica – Dinamo Municipal Brasov: ,,Trebuie să rămânem realişti şi obiectivi, chiar dacă în turneul amical de la Bacău i-am învins pe constănţeni. În campionat, într-un meci oficial, altfel se vor pune problemele. Asta nu înseamnă că vom evoula complexaţi de valoarea adversarului. În cariera mea am învăţat că nu trebuie să îţi fie teamă de nimeni, pentru că orice handbalist de pe planetă tot cu două mâini prinde mingea. Este mentalitatea pe care doresc să o transmit elevilor mei, mai tineri, dar şi celor mai exprimentaţi. Sper să ne ridicăm la nivelul campionilor, să le facem faţă şi să contribuim la realizarea unui spectacol de handbal” – conform site-ului Directiei de Sport a Municipiului Brasov.

Antrenoarea Mariana Târcă a fost nemulţumită dupa ultimele jocuri de pregatire – cele cu HCM Baia Mare, inaintea startului de sezon: ,, Se vede că mai avem mult de lucru, în ceea ce priveşte omogenizarea echipei şi formarea relaţiilor de joc. Fetele aglomerează prea mult jocul pe centru, iar extremele şomează. Mai avem o singură săptămână până la startul campionatului şi sper să mai remediem câte ceva până atunci” – conform aceluiasi site.