Yeliz Ozel - MVP-ul si la Sparkassen Ladies Cup (foto: www.csoltchim.com)

Pentru cucerirea celui de-al 17-lea titlu naţional si un parcurs de “un nou exceptional”, ca anul trecut, in Liga Campionilor, Oltchim se bazează pe un lot format din 20 de jucătoare, pentru sezonul 2010-11
Turcoaica Yeliz Ozel, singura achiţie a campioanei României în această vară, real castig pentru viteza de joc in atac, in favoarea campioanelor noastre

Putine modificari faţă de sezonul precedent, a facut Oltchim in pauza competitionala, dar acestea au adus transformări inspre si mai bine pentru viitoarele lupte  cu echipele campioane ale Europei, pentru ca in campionat, valcencele vor incerca sa doboare alte recorduri stabilite sezonul trecut – nr. goluri marcate intr-un meci (57 cu Rapid!), sau  peste 1004 goluri inscrise in cele 26 etape, etc; in munca usoara privind castigarea celui de-al 17 trofeu intern.

Campioana României nu-l mai are pe bancă pe Radu Voina – de care se leaga calificarea, în premieră pentru echipa vâlceană, în finala Ligii Campionilor, în locul său venind ungurul Peter Kovacs. Unele schimbări s-au produs şi la nivelul componentei lotului de jucătoare:  Narcisa Lecuşanu s-a retras din activitate, ucrainencele  Shymkute şi Vaschiuk au fales sa revina in tara natala, la Rostov pe Don (locul 3 în Rusia, în spatele „granzilor” Dinamo Volgograd şi Zvezda Zvenigorod). Oltchim a realizat transferul mult dorit, de ceva timp de conducere si impreuna cu antrenorul maghiar a reusit sa o convinga si pe turcoaica Yeliz Ozel (28 de ani) sa vina la Rm. Vâlcea, unde a a revenit, după împrumutul la Oţelul Galaţi, şi tânăra handbalistă Adriana Ţăcălie. In plus, cel de-al patrulea portar al campioanei României – Mihaela Smedescu, a fost împrumute la Tomis Constanţa.

antrenorul Peter Kovacs - foto: www.csoltchim.com

Revine la antrenamente şi interul Adina Fiera, care a anunţat că îşi va relua antrenamentele, dupa periada grea cu sarcina, pentru a reveni astfel la o forma cat mai buna, până la startul meciurilor din Liga Campionilor.

Primul meci oficial al sezonului  pentru Oltchim – sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 18.00, campioana en-titre a România va înfrunta pe SCM „U” Craiova în Sala Traian din Rm. Valcea.

LOTUL lui Oltchim Rm. Vâlcea, pentru sezonul 2010-11

ANTRENORI: Principal: Peter Kovacs (51 ani), Aurelian Roşca (43 ani)

JUCATOARE:

Portari: Paula Ungureanu (30 ani), Talida Tolnai (31 ani), Tereza Pâslaru (28 ani)

Centri: Yeliz Ozel (28 ani), Roxana Han (30 ani), Adriana Ţăcălie (21 ani)

Pivoţi: Ionela Stanca (29 ani), Oana Manea (25 ani)

Extreme: Valentina Ardean (28 ani), Ramona Maier (31 ani), Iulia Puscasu Curea (28 ani), Adriana Nechita (26 ani)

Interi: Cristina Neagu (22 ani), Patricia Vizitiu (21 ani), Valeria Beşe (30 ani), Steluţa Luca (35 ani), Anastasiya Pidpalova (28 ani), Gabriella Szucs (26 ani), Clara Vînătoru (23 ani), Adina Fiera (25 ani)