antrenorul Daniel Costantini (FRA) - foto www.ihf.info

Fostul antrenor roman – I.K. Ghermanescu, s-a clasat pe locul 3, in topul antrenorilor la masculin din toate timpurile, in urma voturilor din sondajul efectuat de Federatia Internationala de Handbal.

DACA NU NE RESPECTAM TRECUTUL, NICI  IN VIITOR NU VOM FI RESPECTATI – spune o vorba din popor! Si poate nici nu vom progresa. Presa noastra, o mare parte din ea – asa zisa iubitoare de handbal, nu s-a sinchisit nici macar sa anunte, o nominalizare fabuloasa, pentru sport in general, care face cinste handbalului romanesc din toate timpurile, motiv de mandrie pentru multiplii campioni ai semicercului antrenati de I.K. Ghermanescu, astfel ca francezii, care au promovat la nivel national – foarte bine, sondajul propus de IHF, au votat in numar mare si au obtinut un procent covarsitor al votantilor, de peste 87% pentru antrenorul nationalei lor masculine – Daniel Costantini.

Acesta a devenit astfel, cel mai bun antrenor la masculin din toate timpurile si va ramane in istoria handbalului international, pe treapta intai, mult timp de acum incolo. Am avut si noi sansa sa impingem in sus un roman, dar la fel ca in multe alte cazuri, nu ne-a interesat sa promovam realizarile unei figuri marcante pentru handbalul masculin romanesc: 3 titluri mondiale cu Romania la masculin, are in palmares tehnicianul nostru: 1964 – Praga, Cehoslovacia; 1970 – Paris, Franta; 1974 – Berlin, R.D. Germana. A fost Presedinte al FRH intre 1974-1985, dar a publicat si mai multe carti, dedicate exclusiv handbalului.

Voturile iubitorilor adevarati de handbal de la noi, au fost foarte putine, nici macar FRH nu a anuntat pe pagina web, acest lucru! Astfel cu mai putin de 3% din voturi, celebrul nostru antrenor a terminat pe locul 3, la egalitate cu fostul sovietic – Igor Turtschkin. Pe locul 2, cu 6,88% din voturi s-a clasat legenda suedeza – Bengt Johansson.

Palmares DANIEL CONSTANTINI – FRA:

– Detinator al medaliei de aur la Jocurile Olimpice, Mondiale şi Europene, trecute – în acelaşi timp!

– Campion mondial inca de două ori (1995, 2001), o medalie de argint, precum  şi una de bronz la CM, Bronz la Jocurile Olimpice din 1992.