Sania Alin Florin, FOTO: www.mt-melsungen.de

CEL MAI PUTERNIC CAMPIONAT DE HANDBAL MASCULIN DIN EUROPA, A INCEPUT LA ACEST SFARSIT DE SAPTAMANA.

FLORIN ALIN SANIA – MT MELSUNGEN, SPERANTA NOASTRA PENTRU UN TURNEU FINAL BUN LA CM SWE 2011, ESTE SINGURUL REPREZENTANT AL NOSTRU, IN COMPETITIA CARE A DAT CAMPIOANA EUROPEI – THW KIEL. “Zebrele” – asa cum sunt denumiti campionii, au pornit in tromba si au castigat cu 37-19, in prima etapa, instalandu-se pe primul loc.

Interul drept al tricolorilor – Rares Jurca a ales proiectul elvetienilor de la Kadetten Schaffhausen pentru Liga Campionilor, si s-a transferat de la echipa germanaFrisch auf Goppingen, astfel ca Alin Sania ramane singurul nostru reprezentant in cel mai puternic campionat din punct de vedere al marketingului si al promovarii jocului cu mingea mica, din lume!

Alegand o echipa de mijlocul clasamentului (locul 12 – MT Melsungen, sezonul trecut), Alin Sania se va lupta, incepand cu acest sezon cu monstrii sacrii ai semicercului si devine astfel principalul nostru atuu in vederea CM SWE 2011. Nemtii nu au asteptat prea mult dupa sosirea acestuia la echipa si impreuna cu celelalte transferuri efectuate, au stabilit o campanie intreaga de promovare a teamului, prin reclama si publicitate.

Avand o sala de 4.500 locuri si o medie a spectatorilor prezenti in sezonul trecut de 2.300, sefii echipei din Melsungen au impanzit orasul cu bannere care au avut in componenta transferurile efectuate (printre care si Sania) si sponsorii ce asigura bugetul clubului – unul urias pentru handbalul romanesc: 3,5 milioane de euro! Totul pentru a atrage si mai multi spectatori in JOACA HANDBAL-ul pe care il gestioneaza atat de bine. Spectatori care vor trebui sa scoata din buzunar intre 7 si 23 euro pentru un meci al favoritilor din campionat. La o medie previzionata la 2.500 spectatori, pentru noul sezon (conform site-ului oficial al clubului www.mt-melsungen.de), conducerea clubului lui Sania, ar urma sa incaseze peste 630.000 euro, doar din vanzarea biletelor, fara sa mai punem la socoteala veniturile din reclama si transmisii radio si TV, precum si din vanzarea de echipament si ofertele din jurul arenei din restaurante si baruri. Jucatorul nostru va debuta in sezonul 2010-11 al Bundesligii, duminica 05.09 incepand cu ora 17,30 (ora locala) pe teren propriu – in duelul cu formatia TSV Hannover-Burgdorf.

Alin Sania - al doilea din dreapta - MT Melsungen

Sezonul de handbal din Romania va incepe la acest sfarsit de saptamana, insa  cum criza economica din tara noastra a afectat toate cluburile de handbal (marea majoritate fiind sustinute de autoritati publice), este greu de anticipat cand va reusi si handbalul romanesc sa treaca la profesionism, asa cum isi doreau unii conducatori ai team-urilor, inca din acest an. Ramanem mai departe, doar cu cateva transmisii efectuate de Digi Sport si cu speranta ca in timpul apropiat, si alti cativa jucatori romani, sa faca si ei pasul spre marea provocare denumita – Bundesliga! Iar Stanga sa stie sa foloseasca cat mai bine resursele pe care la avem – la maxim! pentru a putea spera la rezultate bune in viitorul apropiat.

Dar va fi greu, asa cum spunea capitanul Romaniei – Toma Laurentiu, in exclusivitate pentru eurohandbal.ro,  deoarece jucatorii nostrii duc lipsa de impresari buni si puternici, o alta ramura dezvoltata de nemti, care nu se regaseste aproape deloc in tara noastra.

REZULTATE DIN PRIMA ETAPA DIN BUNDESLIGA:

25. August 2010, Mi.:

20.15: HSG Wetzlar SG Flensburg-Handewitt : 28:29 (15:15)

27. August 2010, Fr.:

19.45: HSG Ahlen-Hamm TV Großwallstadt : 29:32 (14:14)

28. August 2010, Sa.:

19.00: TSV Hannover-Burgdorf Füchse Berlin : 18:26 (9:9)
19.00: HBW Balingen-Weilstetten Rhein-Neckar-Löwen : 30:31 (11:13)
20.15: FA Göppingen HSV Hamburg : 32:30 (17:13)

29. August 2010, So.:

15.00: THW Kiel TSG Friesenheim : 37:19 (16:10)
17.30: TBV Lemgo VfL Gummersbach : 30:31 (17:16)