Yeliz Özel (TUR) - coordonator Oltchim

EVOLUTIA JUCATOARELOR NOASTRE, A SCORULUI, PRECUM SI MARCATOARELE, MAI JOS!

Yeliz Özel (5 goluri in finala), se simte din ce in ce mai bine in postura de coordonator al Valcei – a primit premiul pentru cea mai buna jucatoare din turneu. Campioana noastra – Oltchim Rm. Valcea şi finalista din sezonul trecut al Ligii Campionilor, a câştigat ediţia a 50-a a Turneului Internaţional Feminin de Handbal Sika Cup, desfasurat in localitatea germană Bad Urach. În finala turneului amical, Valcea a invins echipa de club a selectionerului Rusiei – Trefilov, Zvezda Zvenigorod, cu 23-19 (11-11).

VIDEO – SUPER REUSITE ALE LUI Y.OZEL – Kometal Skopje, best handball player

A fost unul dintre cele mai importante teste efectuate de valcence, inaintea startului noului sezon, mai ales ca in fata sa a avut o formatie foarte puternica a Ligii Campionilor. Meciul a inceput in dominarea rusoaicelor, care prin Sen şi Postnova a adus echipa rusa la 4-2 (min.7). Valcea a a compensat repede la 4:4 prin Neagu (8), dar s-a facut imediat 7:4 pentru Zvezda, care a condus în continuare în condiţii de siguranţă. Iar acest lucru s-a datorat lui Evgeny Trefilov care a identificat o slăbiciune in partea dreapta a apararii Oltchimului, ceea ce a permis echipei din zona Moscovei sa inscrie goluri uşoare.

Yeliz Ozel - MVP-ul si la Sparkassen Ladies Cup (foto: www.csoltchim.com)

Puscasu a inscris dupa al 13-lea minut, din nou, pentru Oltchim, dar formatia noastra a rămas după un sfert de ora de joc cu dezavantaj de 3 goluri – 6:9. In acest moment, antrenor Kovacs Peter, a simtit si a intervenit in jocul echipei. El a inceput sa schimbe cate ceva pentru ca echipa sa, sa aibe vreo şansă in a castiga finala. La inceput a fost un tratament special împotriva lui Liudmila Postnova, Zvezda a fost luata  nepregătita, iar aceasta abordare a Valcei, le-a creat cateva probleme, echipa rusa fiind nevoita sa arunce de cateva ori gresit, neforţat. Astfel se produce egalarea. Neagu, ajutata de  Stanca şi Maier egaleaza Zvezda, la 9:9 (21).

Multumita jocului bun a lui Yeliz Özel, care de asemenea a fost cea mai buna din finala, pentru acţiunile sale, a adus Vâlcea, după 24 de minute, in avantaj, la 11:10, pentru prima dată de la inceputul meciului. Împotriva jocului nostru bun, Trefilov a inventat un capac 5 +1, folosit inca de acum 30 de ani, pentru a opri jucatoarea noastra turca şi mijloace le coechipierelor de a ataca poarta rusa. Fluierul pauzei, venit la aceasta finala dupa 25 minute, părea tocmai potrivit pentru Zvezda, ca să scape de fluxul nostru, bun de joc.

Si cu ajutorul lui Paula Ungureanu mergem la 14:12 (29). Neagu si Özel ridica publicul in picioare la Bad Urach, atunci când conlucreaza pentru 15:12. Un pic mai târziu, Koroleva,  mai domoleste vârtejul turc, cu un nou gol pentru formatia rusa.

Oarecum enervata de ruşi, dupa prima parte Ungureanu pareaza, două aruncari de pedeapsa impotriva Postnovei, iar Neagu a crescut diferenta pe tabela, pe partea opusă, la 18:14 (36).  Numai după 20:15, gol reusit de Puscasu (41), Zvezda a revenit un pic. Deşi pregătirea revenirii, printr-o descurajare dubla in tabara noastra, parea posibila in tabara adversarului, ea nu s-a produs, scorul ramanand la o diferenta de 5 in favoarea noastra, 21:16. Doar dupa ce  Oltchim a ridicat pedala de pe acceleratie, a oferit unele posibilităţi prin Dmitrieva şi Sen pentru Zvenigorod, care a adus scorul dupa patruzeci şi cinci de minute la 21-18.  Dar, încă o dată s-a arătat superioritatea Valcei. Nechita a inscris pentru 23:19, servita fiind la exterior dreapta de Neagu. Trebuie mentionat ca acest joc a fost si cel mai frumos al turneului.

Am disputat trei turnee de verificare, foarte puternice, intr-un timp atat de scurt si afirm ca echipa a crescut vizibil de la meci la meci, lucru care ma bucura foarte mult. Referitor la finala cu Zvezda, a fost un joc foarte greu, am intalnit o forta a Europei dar fetele si-au respecat sarcinile si au castigat :). Nemtii au ramas placut impresionati de Oltchim, afirmand ca formatia noastra joaca un handbal modern, un handbal spectacol. a declarat antrenorul  Peter Kovacs, conform site-ului oficial al clubului valcean www.csoltchim.com.

MARCATOARE

Oltchim Rm.Valcea: Ungureanu, Tolnai – Neagu 6/3, Özel 5, Puscasu 4, Stanca 3, Maier 2, Vizitiu, Nechita si Pidpalova cate 1.

Zvezda Zvenigorod: Sen 6/1, Postnova 4, Vetkova si Koroleva cate 3, Gruzdeva 2, Dmitrieva 1.

Rezultatele lui Oltchim in turneul german:

21-11- cu Hypo Viena
19-9 – cu SPR Lublin
18-13- cu Byasen Trondheim
16-11 – cu Bayer Leverkusen
19-13- cu Frisch Auf Goppingen
20-12- cu Zvezda Zvenigorod
25-18- cu Hypo Viena
23-19 – cu Zvezda Zvenigorod

În meciul pentru locul al treilea in turneul amical din Germania – Bad Urach, vicecampioana germaniei – Bayer Leverkusen a castigat in fata campioanei Austriei – Hypo Niederösterreich, cu 23-21.

Marcatoarele din Finala pentru 3-4

TSV Bayer 04 Leverkusen: Woltering, Glaser – Byl 6, Loerper 4/2, Zapf, Glankovicova je 3, Steinbach, Egger und Bönighausen je 2, Garcia Almendaris 1.

Hypo Niederösterreich: Sanko, Pedersen – Lerant 5, do Nascimento 4/1, Goricanec 4, Rotis-Nagy 3, Cararo 2, Doppler, Plach, Dedic je 1.

În semifinale Valcea a bătut Hypo cu 25-18, iar Zvezda a castigat in fata jucatoarelor de la Leverkusen cu 13-12 .

Premiul pentru cel mai bun jucator al turneului a fost oferit de organizatorii turneului, jucatoarei turce – Yeliz Özel, coordonatorul Valcei. Cel mai bun portar a fost Clara Woltering de la Leverkusen. Iar cel mai bun marcator al turneului a fost Anna Sen de la Zvezda, cu 32 goluri.

Sursa: www.handball-world.com