ROMANIA - Locul I la CM FRA, Paris 1970, Antrenor IK Ghermanescu; foto: www.adevarul.ro

Celebrul fost antrenor roman – I.K. Ghermanescu, a fost nominalizat de Federatia Internationala de Handbal intre cei mai buni antrenori ai lumii.

Votati-l si voi pe siteul www.ihf.info !!!

Alaturi de antrenorii Bengt Johannson-SWE, Igor Turtschin- SOV si Daniel Constantini-FRA, fostul nostru tehnician, a fost nominalizat de IHF, intre cei mai buni patru antrenori din lume.

A fost o figura marcanta pentru handbalul masculin romanesc in special. 3 titluri mondiale cu Romania la masculin, are in palmares tehnicianul nostru: 1964 – Praga, Cehoslovacia; 1970 – Paris, Franta; 1974 – Berlin, R.D. Germana. A fost Presedinte al FRH intre 1974-1985, dar a publicat si mai multe carti, dedicate exclusiv handbalului. Poate deveni la masculin, cel mai bun  antrenor in lume din toate timpurile, daca il  alegeti si dumneavoastra, accesand pagina principala a site-ului www.ihf.info, unde este afisat un chestionar de vot.

FOTO: ROMANIA – campioana mondiala in Franta, Paris – 1970, condusa de I.K. Ghermanescu. In medalion, actualul sef al lui CSM Bucuresti – Valentin Samungi (sursa foto: www.adevarul.ro)

Carti scrise de IK Ghermanescu:

1. “HANDBAL IN 7” – tradusă în rusă, germană şi japoneză EDITURA UNIUNII DE CULTURA FIZICA SI SPORT – 1963 / Editia II – 1966;

2. “HANDBAL IN 7” – EDITURA UNIUNII DE CULTURA FIZICA SI SPORT – 1966;

3. “CURS DE HANDBAL” . Editura didactica si pedagogica, editura UCFS – 1968;

4. “Handbal Tehnica Si Tactica Jocului”. EDITURA SPORT TURISM – 1978;

5. “TEORIA SI METODICA HANDBALULUI”  – EDITURA DIDACTICA SI PEDAGOGICA – 1983.

VOTATI SI VOI pe site-ul www.ihf.info, UN MARE TEHNICIAN ROMAN care a daruit multe handbalului mondial, si de la care putem spune ca au invatat generatii intregi de handbalisti, atat din tara cat si de peste hotare, care au specializat acest joc avand la baza cunostintele lui IK Ghermanescu.

“JOACA HANDBAL!” cu I.K. Ghermanescu!