Ivano BALIC (CRO) - foto:www.ihf.info

Cu 48,70 % din cele aproape 11.000 de voturi, celebrul play-maker croat a devenit cel mai bun handbalist din toate timpurile, anunta site-ul oficial al Federatiei Internationale de Handbal.

Acesta a devenit campion olimpic in 2004, campion mondial in 2003, finalist mondial (2005, 2009) şi campion european (2008, 2010) cu echipa sa naţională. La nivel individual, Balic (născut la Split, actualul club – RZ Zagreb) a fost distins de forul mondial de handbal, Jucătorul Anului – de două ori (2003, 2006) precum şi distins cu mai multe premii de cel mai bun jucator (MVP), la mai multe turnee majore.

Cel mai bun jucator din lume va putea fi vazut, live de iubitorii handbalului de la Constanta, in meciul pe care dobrogenii il vor sustine in grupele Ligii Campionilor cu formatia croata RK Zagreb.

Nikola KARABATIC – jucătorul francez s-a clasat in spatele croatului (Jucătorul Anului în 2007, titular curent la Jocurile Olimpice, Campion Mondial şi European, cu Franţa), care joacă actualmente pentru clubul francez Montpellier (venit de la castigatoarea LC – THW Kiel), acesta primind 33,7% in acest vot. Karabatic este înainte de lui TALANT Dushebajev (antrenorul actual al echipei spaniole Ciudad Real), care a obtinut 16,5% din voturile date pe site-ul IHF.

Inainte de votul pentru masculin, jucatoarea bosniaca şi reprezentanta a fostei Yugoslavii – Svetlana Kitic, a fost votat cel mai bun jucator de sex feminin din toate timpurile, de către utilizatorii www.ihf.info.