PREZENTARE CROATIA. Plavii au avut 2 meciuri de pregatire chiar inaintea startului CE Slovacia: 24-29 cu Serbia si 32-25 cu Israel (ambele calificate la turneul final). Antrenorul Vladimir Canjuga a fost total nemultumit dupa jocul cu sarbii, atat de atac cat si de aparare. Dupa jocul cu Israel, a comparat stilul de aparare a adversarului, cu stilul Romaniei de a se apara si a felicitat evolutia portarilor croati. Aveti Declaratiile acestuia, dupa partide, mai jos, impreuna cu casetele tehice ale jocurilor.

Dušan Timko, antrenor Slovacia – “Germania detine titlul la jucatorii sub 18 ani şi probabil ca vor fi si mai puternici, in dorinta de a-si apara titlul, fata de echipele prezente aici. În mod tradiţional mari puteri în handbalul mondial de tineret sunt reprezentantele din Danemarca, Slovenia sau Croaţia” conform site-ului oficial al competitiei.

ROMANIA se afla in grupa cu 2 echipe, dintre cele nominalizate de antrenorul slovac si pleaca ca a 4-a favorita. Astfel, ROMANIA intalneste in prima partida la CE Slovacia, un adversar de calibru – Croatia. Partida de debut a tricolorilor la turneul final va incepe joi, 29 iulie, ora 17,00, iar eurohandbal.ro va va tine la current cu evolutia partidei pe CHAT!

Nationala Croaţiei de bărbaţi U20 (jucatori născut în 1990 şi mai tineri), în penultima partida de verificare, înainte de a pleca la Campionatul European, au fost invinsi de vecinii lor din Serbia cu 29:24. Nu a fost o bună performanţă a echipei croate, radiografia detaliată a jocului fiind data de antrenorul Vladimir Canjuga pentru http://www.hr-rukomet.hr/

Am intrat catastrofal în meci, jucătorii au pierdut patru mingi consecutive, şi pe contra am primit 4 goluri. Până la sfârşitul primei parti am reuşit să reducem din restanţe. A doua parte nu a fost deloc mai buna, noi incercam mereu ceva, dar băieţiilo mei le-a placut să joace fiecare pentru el. … A se vedea Špelić avut cinci ratari, Markotić 4, Huđ 3, Sokolić 1, Brdar 2, Sliskovic 1, şi atunci degeaba am muncit sa revenim, cele 18 greseli ne-au facut sa ramanem fără efect. În apărare, am jucat prost, fără să mă întreb ce motive au existat pentru acest lucru in sanul baietilor. Ne place, nu ne place această abordare, nu putem face nimic, decat sa lasam capetele plecate, nu sa zburam după titluri mondiale, ci sa lasam aceste neatentii deoparte, pentru a demonstra că acum, cand au ajuns la scadenţă, în mintea lor să arate ca sunt responsabili. Baietii au acum trei zile să se maturizeze şi să demonstreze că se pot comporta responsabil. Acest comportament iresponsabil, nu ni-l putem permite la CE. În Slovacia, vom da peste adversari mult mai dificili, iar dacă acestea elemente apar, nu va fi bine.” a declarat antrenorul Vladimir Canjuga.

Caseta tehnica

HRVATSKA U20 – SRBIJA U20 24:29 (11:15)

HRVATSKA U20
: Pivac 4 (3+1), Vukas 4 (4+0), Grd 1 (1+0), Sokolić 3, Matulić 6, Huđ, Markotić 4, Černeka 1, Kozina, Vujić 1, Slišković 3, Šprem 1, Špelić 2, Brozović 2, Brdar 1
izbornik Vladimir Canjuga

7M: Hrvatska 6(3), Srbija 4(3)
eliminari 2”: Hrvatska 8 min. (Sokolić, Koztina, Brozović, Brdar), Srbija  12 min

Nationala Croaţiei a invins Israel cu 32:25, în verificarea finală înainte de a pleca la Campionatul European – miercuri 26.07.10.

Israelul a jucat cu o apărare similara cu cea a României şi datorita acestui lucru a fost o repetiţie buna pentru prima partida de la Campionatul European. Eu trebuie să ii felicit pe portarii Pivac si Vukas, care au fost la nivel înalt şi jucători străini Vujic, Sokolić şi Huđa. Au fost solizi şi pivotii nostrii Kozina şi Brozovic…. Israelul are o apărare specifice, în care rezultatele apar până la 11, 12 de metri, astfel încât am fost forţat să joc cu un jucator din afara rapid. Am primit multe lecţii de ieri, am analizat şi discutat mult timp cu baietii, si acces mai bun la meci şi-a dat un joc mai bun, şi pentru a vedea imediat rezultatele” a declarat antrenorul Vladimir Canjuga dupa ultima partida de verificare inainte de startul la CE Slovacia – impotriva Romaniei, pentru site-ul pentru http://www.hr-rukomet.hr/

Caseta tehnica

HRVATSKA U20 – ISRAEL U20 32:25 (14:12)

HRVATSKA U20: Pivac 7 (6+1), Vukas 7 (7+0), Grd 4 (4+0), Sokolić 3, Matulić 2, Huđ 2, Vučko 2, Markotić, Černeka 3, Kozina 4, Vujić 6, Slišković 2, Šprem 3, Špelić 1, Brozović 4, Brdar
izbornik Vladimir Canjuga

7M: Hrvatska 4(2), Izrael 4(3)
eliminari 2”: Hrvatska 14 min. (Sokolić, Huđ, Markotić, Slišković, Špelić, Brozović, Brdar), Israel 8 min.

Echipa croata a revenit la Zagreb, dupa meci, unde a petrecut noaptea şi ieri dimineaţă, cu autocarul, au plecat în Slovacia, unde au efectuat antrenamentul oficial incepand cu aceeasi ora 16,00, in care se pregateau tricolorii – insa in sala SH Mladost.