EXCLUSIVDeclaratie Titel Raduta – antrenor principal, inainte de startul competitiei. Programul partidelor tricolorilor. Prezentare lot. Componenta grupelor si a arenei unde joaca tricolorii mici.

CA SA INTRE IN PRIMELE  8 DIN EUROPA, DESI PLEACA CA A PATRA FAVORITA, ROMANIA TINERET MASCULIN TREBUIE SA TERMINE MACAR PE LOCUL 2, INTR-O GRUPA CU SUEDIA, CROATIA SI SLOVENIA.

Tricolorii mici va provoaca la « JOACA HANDBAL ! » si anunta ca vor sa devina « MARI ». Urmariti la CE Slovacia 2010 si evolutia nationalei masculine de tineret a Romaniei in spectacolul ce se anunta la Bratislava, in compania viitorului handbalistic mondial .

Din 28 iulie – pana in 08 august 2010, se desfasoara Campionatul European ce va avea loc in Slovacia, participante fiind 16 echipe formate din jucători născuţi pe, sau după 1 ianuarie 1990. Romania este pentru a doua oara consecutiv la CE, dupa cel din Romania 2008.

Turneul final va fi jucat în două săli SH Pasienky şi Arena Sibamac NTC în orasul Bratislava.

Grupele preliminarii cuprind 4 serii a cate 4 echipe:

GRUPA A (SH Pasienky): Islanda, Portugalia, Slovacia, Israel
GRUPA B (SH Pasienky):
Danemarca, Franta, Cehia, Serbia
GRUPA C (Sibamac Arena): Germania, Spania, Rusia, Finlanda
GRUPA D (Sibamac Arena):
Slovenia, Croatia, Suedia, Romania

ROMANIA va debuta la CE Tineret – joi, pe 29 iulie, contra Croaţiei, partida începând la ora 17:00. Celelalte meciuri se vor disputa pe 31 iulie contra Sloveniei (de la ora 15:00) şi pe 1 august contra Suediei (de la ora 17:00).

Dupa jocurile fiecare cu fiecare din grupe, primele două clasate din fiecare serie, se califica mai departe, pentru jocurile rundei principale (jocuri pentru locurile 1 – 8), echipele de pe locul al treilea şi al patrulea, merg in cadrul Rundei intermediare (jocurile pentru locurile 9-16).

03.08.2010 si 04.08.2010 jocuri Grupa Principala si intermediara

06.08 si 07.08.2010 jocuri clasament locurile 5-16 si semifinale

08.08.2010 Finale.

Tricolorii mici se pregatesc de peste o luna impreuna (start in 22 iunie), in vederea Campionatului European, iar din 19 iulie se afla in pregatire centralizata in Ungaria. Ei au susţinut o serie de meciuri amicale în luna iulie. La nivel intertari, tricolorii mici au obţinut o remiză (35-35) şi o înfrângere (25-27) în faţa nationalei similare a Serbiei, cu Mexicul lui Gruia (echipa de seniori) a obtinut 3 victorii 36-31, 36-30 si 26-24; iar cu echipele de Ligă Naţională “U” Transilvania Cluj şi CSM Oradea au bifat trei victorii şi o înfrângere: 41-35 şi 32-33 cu formaţia clujeană, respectiv 42-27 şi 27-26 cu CSM Oradea.

Naţionala de tineret masculin a României a terminat pe locul 6 la ultimul CE, cel gazduit de Romania in 2008. Echipa noastra de tineret, era alcatuita din majoritatea jucatorilor de la CNOE Sighisoara si a trecut atunci de Slovenia cu 32-30 dar a pierdut cu un gol 31-30 in fata Suediei, echipe cu care se afla si acum in aceeasi grupa la turneul final.

Referitor la cele doua echipe, antrenorul principal al formatiei noastre – Titel Raduta, a spus in exclusivitate pentru eurohandbal : „La acest nivel informatiile sunt destul de greu de gasit.. Slovenia a castigat CE Open de anul trecut si este un adversar redutabil. Despre Croatia avem informatii dintr-un meci cu Serbia. Chiar daca acesta s-a desfasurat anul trecut, multe nu se pot schimba, plavii reprezentand ceva in handbalul mondial. Trebuie sa ne valorificam sansele noastre, pentru un rezultat pozitiv la acest turneu final.”.

Baietii nostrii s-au pregatit de 10 zile in Ungaria, iar despre felul in care se prezinta inainte de competitia din Slovacia, principalul tricolor a completat:

„Baietii s-au pregatit bine si ii simt dornici de a se afirma. Important este sa fim cu mintea limpede, sa nu ne grabim si sa realizam ce ne-am propus, sa respectam cat mai bine indicatiile tactice si sa urmarim rezultatul echipei. Este foarte important ca fiecare sa inteleaga ca trebuie sa se puna, in primul rand in sprijinul echipei. Primul meci (cel cu Slovenia – joi, ora 17,00 a Romaniei), este foarte important la un turneu final. Acesta poate sa ne ridice mult, dar poate si sa te coboare. Sper ca joi la debut sa realizam o partida buna, care sa ne ofere moralul si increderea de care avem nevoie in competitie”.

Sibamac Arena – NTC (National Tennis Centre)

Centrul Naţional de Tenis este o sala moderna situata langa centrul oraşului Bratislava. Acesta a fost construit cu scopul de formare a echipei naţionale de tenis a Slovaciei, dar şi ca un centru sportiv pentru publicul larg. Participarea medie a publicului iubitor de sport in cadrul centrului este de 1000 de oameni pe zi.

Are un acoperiş demontabil, care permite utilizarea in deplina de valoare pe tot parcursul anului. Pe langa Arena Sibamac, există două săli de formare şi un centru de fitness – InPulse situat în clădire.

Variabilitatea Arenei Sibamac, capacitatea sa de până la 6.000 de locuri, precum şi planificarea arhitectonica şi acustica, permite utilizarea sa nu numai pentru organizarea de diferite concerte, evenimente culturale, dar şi pentru congrese şi conferinţe, de asemenea.

Evenimente gazduite de Arena: Concerte The CHEMICAL BROTHERS, 50 Cent sau Zucchero dar si concursuri interne si internationale ca MISS SLOVACIA sau chiar MISS UNIVERS

Ultima finala de la categoria de varsta inferioara a fost intre Germania, care este campioana europeana U18 in 2008, si Danemarca, care este finalista competitiei in acel sezon.

CLICK AICI pentru PROGRAMUL COMPLET AL CE TINERET – SLOVACIA 2010

Lotul României  la Campionatul European Slovacia 2010: