EXCLUSIV – INTERVIU CU ALINA DOBRIN ( 35 ani, 170 cm, 68 kg) – CEA MAI EXPERIMENTATA JUCATOARE, CASTIGATOARE DE CAMPIONAT MONDIAL TINERET, PRECUM  SI DE CUPA EUROPEANA.

In ciuda faptului ca are 35 ani, Alina Dobrin (FOTO – campioana mondiala de juniori si tineret cu Romania si castigatoare de cupa europeana cu Rapid) se pregateste cot la cot cu tinerele jucatoare de la CSM Bucuresti si continua, cu aceasta noua provocare (CSM Bucuresti in premiera pe prima scena handbalistica feminina), sa ii fie alaturi celui care i-a marcat aproape intreaga cariera – mentorul Margulescu. Ea a aceptat sa vorbeasca in exclusivitate cu eurohandbal.ro, de proiectul bucurestean in care este implicata, ATENTIE! din placerea de a “JUCA HANDBAL!” – care este si sloganul eurohandbal.ro

Site: Cum se simte Alina Dobrin la o nou promovare si provocare pe prima scena handbalistica?

Alina Dobrin: Ma simt bine, ca in 1994, cand am promovat ultima oara cu RATB. Speram sa facem o figura frumoasa in noul sezon, pentru ca in esalonul secund, totul a fost mult mai simplu.

Site: Echipele cum ti se par, fata de ultimele sezoane, cand ai activat pe prima scena?

Alina Dobrin: Este un campionat echilibrat, in care se evidentiaza Oltchim evident. Este echilibrat, dar nu foarte valoros, cu multe echipe sensibil egale.Poti sa castigi sau sa pierzi cu oricare dintre ele, in afara Valcei. Dupa pararea mea, nici o echipa nu este de neinvins.

Site: Cum te motivezi pentru inca un sezon de liga I la 35 ani, dupa ce ai castigat medalii de aur cu Romania la tineret si junioare la CM si o cupa europeana cu Rapid?

Alina Dobrin: Pentru mine, sportul este in acest moment un hobby, pentru ca eu si muncesc. Este un lucru pe care il fac doar din placere acum. Nu exista recompensa materiala pentru mine, ci continui sa “JOC HANDBAL!” doar pentru ca il iubesc pe acest sport, de peste 22 ani de cariera in el si nu pot sa ma despart de aceasta dragoste!

Site: Cat crezi ca o sa mai stai aproape de aceasta “dragoste”?

Alina Dobrin: Nu stiu chiar nu stiu…Deoarece zic in fiecare an ca este ultimul pe teren. Dar datorita acestor fete, sunt aici si bineinteles a d-lui profesor V.Margulescu, care ma motiveaza mereu – imi spune in fiecare sezon sa dau totul, ca poate este ultimul din cariera; continui si in acest sezon. Important este ca ma simt bine si c sunt de folos echipei. Am foarte multi ani de cand colaborez cu margulescu. De la 16 ani, practic intreaga mea cariera! Mai putin 3 ani de juniorat, care i-am petrecut, culmea!, tot in familie, la sotia dansului.

Site: Cum vezi noul proiect CSM, in viitorul sezon?

Alina Dobrin: Dupa retrogradarea Rapidului, imi doresc ca echipa CSM Bucuresti, sa devina una reprezentativa pentru capitala si pentru campionatul nostru. E destul de dificil, deoarece sunt multe fete in lotul nostru, care nu au foarte multa experienta in liga I ( cu 2-3 prezente pe prima scena si sezonul trecut evoluat in esalonul doi). Am ajuns datorita conjuncturii, la un club frumos, care doreste sa faca performanta si care pe mine personal, m-a incantat, deoarece conducerea lui nu si-a dorit o performanta imediata, cu orice pret. Ne-au prezentat un proiect amplu (avem sase echipe intrate in liga I, de la handbal – doua, pana la volei – doua) si de aceea cred ca este un lucru foarte bun ca se construieste treptat, pentru viitor. Este un proiect benefic pentru handbalul romanesc.

Site: Cum vezi reprezentarea noastra ca tara, pe plan extern?

Alina Dobrin: Romania a fost reprezentata destul de bine in cupele europene, prin 1-2 echipe in fiecare an. Insa, de ceva timp incoace, sint aceleasi jucatoare cu care defilam, din contra, in loc sa aducem (crestem) ceva nou, mai pleaca dintre ele. Astfel, an de an suntem in fata unui campionat din ce in ce mai scazut valoric, ceea ce se vede si pe plan extern.

Site: Puncte tari si mai putin bune, pentru CSM Bucuresti in viitorul sezon?

Alina Dobrin: PUNCTE SLABE: Lipsa de experienta, faptul ca nu avem un 9m foarte puternic, cu care sa abordam partidele dificile.PUNCTE TARI: Prin dorinta acestor fete, prin motivatie si printr-o aparare foarte buna, pe care dealtfel, profesorul Margulescu a perfectionat-o si a aratat-o de atatea ori, de-a lungul timpului, putem face o surpriza frumoasa.