Salajencele au efectuat un prim cantonament la Mare, urmand o pregatire la munte. Dupa, Ecaterina Ioana Nita – transferul cel mai important, reusit de la Rapid si alte trei jucatoare transferate de la medaliata cu bronz la nivel juvenil – Extrem Baia Mare,  Tadici a spus: “Mai asteptam o jucatoare importanta de 9m!”. Vedeti mai jos, de ce Tadici este suparat pe fostele junioare de la CSS Zalau!

HC Zalau a efectuat timp de 9 zile un cantonament pe litoral. Adriana Holhos si compania au facut cunostinta cu nisipul de pe malul Marii Negre – in total 17 jucatoare, între care regasim si patru jucatoare transferate în aceasta vara (Cristina Sanda, Simina Vezentan, Adriana Tamas si Ecaterina Ioana Nita).

Gheorghe Tadici s-a orientat asupra unor jucatoare tinere, fara nume, dar dornice de afirmare, asa cum face an de an, in folosul handbalului romanesc – crescand jucatoare pentru inalta performanta. Niciuna nu este din Zalau, majoritatea (trei la numar) fiind Baia Mare, la fel cum s-a întâmplat si în vara trecuta, când la poalele Mesesului au sosit Roxana Rox si Andrada Trif. “Toate au semnat contracte pe cinci sezoane cu HC Zalau si sper sa confirme încrederea acordata”, a mentionat managerul Gheorghe Tadici pentru sportulsalajean.ro. Al patrulea transfer al Zalaului este Ecaterina Ioana Nita, o jucatoare în vârsta de 23 de ani, care a evoluat ultima data la Rapid CFR Bucuresti.

Acestea s-au pregatit, sub comanda lui Gheorghe Tadici intr-o prima perioada de acumulari pentru viitorul sezon, unul si cu implicatii europene pentru salajence, dupa patru ani. Handbalistele au efectuat mai multe sedinte de antrenament, din cadrul unui program complex, care a alternat sedintele de unul, doua si trei antrenamente zilnice. La o zi dupa sosire, fetele s-au antrenat cu materiale auxiliare pe nisipul fierbinte de pe plaja, înca de la primele ore ale diminetii.

Dupa normele de control, sustinute inaintea de cantonament, managerul Zalaului s-a declarat destul de multumit de majoritatea jucatoarelor.

In general, a fost bine. Toata lumea se afla la o capacitate de peste 60%, unele chiar spre 70. Ei bine, acestea vor fi scutite de o sedinta de pregatire, în zilele în care sunt programate cte trei antrenamente. In plus, ele vor primi si îndemnizatie dubla”,a anuntat Tadici.
Revenirea la Zalau s-a produs marti, însa sederea nu a fost pentru mult timp, deoarece va urma stagiul montan de la Piatra Arsa, pentru o perioada de alte noua zile.

Pâna atunci, Tadici mai asteapta la Zalau o jucatoare importanta, care se pare ca va încheia seria transferurilor din aceasta vara.

Mai asteptam o jucatoare importanta de 9m. Vrem sa fie alaturi de noi la munte, acolo unde va fi piatra de încercare pentru fete. Vom pune accentul doar pe pregatirea fizica”, a adaugat tehnicianul lui HC pentru sportulsalajean.ro.

Abia dupa revenirea de la munte, tinerele handbaliste vor începe pregatirea specifica. Dupa o zi libera, pe 3 august vor începe antrenamentele cu mingea, iar în aceeasi luna vor participa la trei turnee.

Primul, va avea loc în perioada 14 – 15 august, cand urmeaza sa fie Cupa “Jolidon”, programata la Zalau, deoarece Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca se afla într-un proces de modernizare. Participarea va fi una internationala, deoarece zalauancelor si clujencelor li se vor alatura formatiile Beckescsaba si Cornexi Alcoa, ambele din Ungaria.

In fine, ultimul turneu de pregatire va avea loc tot la Zalau, în 26 – 28 august, chiar inaintea startului sezonului, cu o participare de sase echipe, invitatele noastre fiind lotul national de tineret, CS Tomis Constanta, CSM Cetate Deva, Universitatea Resita si “U” Jolidon Cluj.

Raluca Ivan, nu mai intra in planurile de la Zalau

Ivan a semnat sezonul trecut cu nou-promovata Stiinta Bacau. Dupa un singur sezon în Liga Nationala, moldovencele s-au întors în Divizia A, astfel ca fosta vicecampioana mondiala încearca sa-si gaseasca un angajamanet pe prima scena. In ciuda faptului ca Raluca Ivan s-a consacrat la Zalau, unde si-a facut junioratul, sub îndrumarea lui Gheorghe Tadici, de acolo facand pasul la loturile nationale de junioare, apoi tineret si senioare, aceasta nu mai intra in planurile de viitor ale unei noi “epoci handbalistice” pe care o dezvolta fotul selectioner, in perspectiva olimpiadei din 2012 – Londra, pentru lotul national de senioare.

Am avut discutii cu Raluca Ivan, dar era prea târziu, deoarece trebuie facute multe formalitati si nu mai era timp. În plus, noi avem postul de pivot acoperit, iar jucatoarea nici nu se încadreaza în strategia noastra de a aduce doar jucatoare tinere, pe termen lung, care sa creasca în valoare”, a explicat Tadici pentru ziarul local.

Junioarele crescute in localitate, cu dor de duca in Spania!

Managerul general al lui HC Zalau s-a declarat foarte deranjat de faptul ca unele jucatoare de la CSS Zalau, aflate la final de juniorat, vor sa sustine probe de joc la echipe din Spania, mai ales ca au langa ele o echipa de viitor cu un proiect destinat viitorului, avand nevoie de astfel de jucatoare pentru sustinerea lui.

Am auzit ca Andra Sagmar e <capitanul lor de echipa>. Ea are ceva var în Spania, care se pare ca e ceva arbitru de handbal si vrea sa intermedieze transferul fetelor acolo. In aceste conditii, nu mai intra în calcul promovarea lor la HC Zalau. Practic, ele le-au facut un serviciu cleor trei foste junioare de la Baia Mare, care astfel au putut veni la noi. Insa, sa stie cei de la CSS ca orice jucatoare poate sa plece doar daca e platita grila de transfer, de 2.500 de euro. Daca pleaca vreuna fara grila, noi ne retragem absolut orice sprijin de la CSS”, a amenintat managerul lui HC Zalau.

Din câte se pare, jucatoarele ce vor sa plece în Peninsula Iberica sunt Andra Sagmar, Iulia Sâna, Iulia Sabau si Lavinia Farkas. Cea din urma ar fi trebuit sa faca parte  din lotul echipei mari în cantonamentul de pe Litoral, dar Tadici a lasat-o acasa, dupa ce a aflat intentiile ei.

Sursa: “JOACA HANDBAL!” cu www.sportulsalajean.ro si HC Zalau