„U” Jolidon, cap de serie în al doilea tur preliminar; vezi cu cine ar putea juca în Liga Campionilor. Oltchim este si ea cap de serie, dar direct in grupele principale si nu poate intalni Gyor, Viborg si Hypo, in aceeasi grupa

Echipa clujeană de handbal feminin „U” Jolidon a fost desemnată cap de serie pentru tragerea la sorţi din cel de-al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

Cele 16 echipe din turul preliminar respectiv vor fi împărţite în 4 turnee, iar câştigătoarea fiecărui turneu se va califica în grupele Ligii Campionilor, unde sunt deja repartizate 12 echipe, între care şi Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Tragerea la sorţi va fi efectuată azi, în 13 iulie.

„U” Jolidon face parte din prima urnă valorică a turul doi preliminar, alături de  Randers HK, din Danemarca, DVSC-Korvex, din Ungaria şi Zvezda Zvenigorod, din Rusia, confrom site-ului oficial al Federaţiei Europene de Handbal.

Printre posibilele echipe pe care le-ar putea întâlni clujencele, repartizate în următoarele 3 urne valorice, se numără TSV Bayer 04 Leverkusen, din Germania, Byåsen HE din Norvegia, sau Metalurg Skopje, din Macedonia.

Celelalte urne valorice pentru preliminarii:

Urna 2: TSV Bayer 04 Leverkusen (GER),Byåsen HE (NOR), BM. Elda Prestigio (ESP) si KIF Vejen (DEN);

Urna 3: SPR Lublin SSA (POL), HC Metalurg Skopje (MKD), HC “Smart” (UKR), A.C. Ormi-Loux Patras (GRE); si

Urna 4: Milli Piyango SK (TUR), RK Zajecar (SRB) si doua echipe venite din calificari.

Astfel, pentru a se califica in grupele principale, formatia ardelean – locul 2 al campionatului trecut, trebuie sa treaca de o grupa formata din 4 echipe (cate una din fiecare urna), de pe primul loc in meciurile turnelului programate pentru 17-18 si 19 septembrie.

In cazul in care se califica in grupele principale, in urma turneului pe care il poate organiza pe teren propriu, Jolidon Cluj nu poate sa intre in aceeasi grupa cu valcencele, conform regulilor impuse de EHF.