FACETI GRUPA ROMANIEI PE CHAT! VINERI, DUPA TRAGERE, STATI APROAPE DE NOI, PENTRU PRIMELE REACTII!


Presedintele FRH – CRISTIAN GATU si Capitanul ROMANIEI – TOMA LAURENTIU (Al treilea golgeter al Ligii Campionilor 2009/10 – cu 90 goluri marcate), cu declaratii in exclusivitate pentru eurohandbal.ro, despre tragerea la sorti a grupelor CM SWE 2011, ce va avea loc vineri, incepand cu ora 19,15 (ora Romaniei)

Am demonstrat in ultimii 2 ani ca am crescut incet in joc si am devenit o echipa puternica. Rezultatele din ultima perioada ale Constantei in Liga campionilor si ale Stelei in Cupa Cupelor, sunt un castig si aduc jucatori mai experimentati la nationala. Iar dupa meciul cu Rusia, putem spune ca ne-am si maturizat in joc. Asa ca, nu este neaparat foarte important cu cine o sa nimerim in grupa la CM SWE 2011, ci important este sa ne facem jocul nostru bun, acolo. In plus, sunt sigur ca vor veni si rezultate! Cred ca la turneul final, echipele din primele 3 urne valorice se pot incurca intre ele, iar Romania, nebagata in seama la inceput, ar putea profita.”  a spus capitanul Romaniei si al campioanei HCM Constanta Laurentiu Toma, pentru site-ul nostru.

Acesta este in concediu, si cel mai important, se simte foarte bine, dupa accidentarea suferita inaintea dublei cu Rusia, din barajul de calificare la CM si se va prezenta la reunirea lotului dobrogean, intalnire prevazuta pentru data de 12 iulie.

Presedintele FRH – CRISTIAN GATU, a declarat in exclusivitate pentru eurohandbal.ro, despre tragerea la sorti a grupelor CM SWE 2011, urmatoarele: “Dupa partida facuta de tricolori in Rusia, am convingerea ca daca vom evolua concentrati, din prima pana in ultima secunda, putem invinge orice adversar, la turneul final. Tinand cont de criteriul de calificare mai departe din grupele CM (n.r. primele 3 echipe se califica in Main Round), este important sa trecem de o echipa din urna a 3-a valorica. Chiar daca am fost inclusi in urna a 4-a valorica, Austria si Koreea de Sud, de acolo, chiar daca sunt considerati mai valorosi de IHF, par a fi niste adversari mai favorabili noua. Cu Serbia ar fi mai greu. Datorita faptului ca isi alege grupa, Suedia poate o sa vina dupa noi“.

Tragerea la sorţi va fi difuzata pe canalul suedez TV4 Sport. Ceremonia va avea loc cu ocazia inceperii competitiei pentru “Cupa Partille”. Aceasta este cea mai mare competitie de handbal a lumii, in care mai mult de 1.000 de echipe la nivel juvenil, vin la Göteborg, pentru a juca handbal. Este o competitie, asemeni celei initiate de clubul Extrem din Baia Mare, la nivel national si la care au participat peste 600 de handbalisti, in acest sfarsit de saptamana.

Ramaneti aproape de noi vineri, pentru primele reactii dupa tragerea la sorti. Sa tinem pumnii tricolorilor pentru o grupa favorabila, care sa ne urce si mai mult in clasamentul pe natiuni! Dupa ce am revenit in elita handbalului masculin, putem urca si mai mult, in viitorul apropiat!

GRUPA MAI USOARA (de dorit la tragere): Islanda, Suedia, Austria, Romania, Algeria si Bahrein;

GRUPA INFERNALA (de evitat la tragere): Franta, Danemarca, Germania, Romania, Egipt si Japonia;