Tricolorele obtin MEDALIILE DE ARGINT la Campionatul Mondial Universitar Editia XX – Ungaria. Aveti mai jos – echipa completa, care a adus inca o medalie, pentru handbalul feminin romanesc.

In ultima zi, Ungaria a pierdut surprinzator, la scor, cu Turcia 33-40, iar Iskenderoglu a inscris 18 goluri! devenind golgetera turneului, in detrimentul lui Geiger, care a avut 55 reusite (o medie de peste 9 goluri/meci)! Romania a scos un egal 32-32 cu Polonia, care a asigurat formatiei noastre medaliile de argint, inaintea ultimului joc Ungaria – Turcia, dar a adus si locul 5 Poloniei – 4p, depasind Japonia, care avea 3p si in caz de egalitate la puncte, avea golaveraj mai bun ca si polonezele.

Clasament final: 1.Ungaria 10 p, 2.Romania 9 p si 3.Cehia 8 p (obtine medaliile de bronz datorita victoriei directe asupra Turciei care are tot 8 p).

Componenţa lotului de ARGINT, deplasat de naţionala României:

Mihaela Smedescu (Oltchim), Viorica Şuba (“U” Jolidon Cluj) – portari, Nicoleta Dincă, Magdalena Paraschiv (ambele de la “U” Jolidon Cluj), Oana Cârstea (HCM Buzău), Marinela Burghel (Ştiinţa Bacău) – extreme, Diana Druţu, Cristina Zamfir (ambele de la Tomis Constanţa), Melinda Geiger (HCM Ştiinţa), Roxana Rahnea (Rapid) – interi, Adriana Ţăcălie, Luciana Marin (ambele de la Oltchim) – centri, Cristina Pop (HCM Ştiinţa) şi Daniela Brânzan (“U” Jolidon Cluj) – pivoţi.Antrenori: Ioan Băban (principal) şi Elena Drăgănescu (secund).

Cu 55 goluri marcate – Melinda Geiger (HCM Baia Mare) a fost a doua marcatoare la CM Univ din Ungaria. Turcoaica – Iskenderoglu, a reusit nu mai putin de 18 goluri!!! in ultima partida a zilei, cu Ungaria si a obtinut titlul de golgetera!

Cu o saptamana de pregatiri, inaintea turneului final, efectuata in Baia Mare, elevele antrenorului Ioana Baban – HCM Baia Mare, tricolorele au obtinut astfel medaliile de argint, suferind o singura inrangere, in prima zi in fata tarii gazda – Ungaria. Pe langa Melinda Geiger, care a fost si este in centrul atentiei pentru selectionerul Radu Voina, pentru postul de inter dreapta, Adriana Tacalie – Oltchim (fosta jucatoare imprumutata la Otelul) a fost o alta evidentiata a echipei noastre si a turneului, fiind si ea o solutie pentru postul de centru al nationalei mari. Cu toate acestea, echipa la care va evolua ea din sezonul viitor, va fi stabilita dupa venirea tehnicianului Peter Kovacs la antrenamentele valcencelor.