Rezultat Final: ROMANIA – Japonia 35-34 (21-14)

Tricolorele obtin a treia victorie la Campionatul Mondial Universitar Editia XX – Ungaria. Cu doua victorii in ultimele 2 jocuri, cu Brazilia si  Polonia, tricolorele se apropie de ARGINT! Dupa inca 11 goluri ieri si cu 40 reusite in total, Geiger a ajuns-o pe turcoaica pe locul 1 in clasamentul golgeterelor!

Dupa Romania – Ungaria 28-36, Romania – Turcia 36-30 si Romania – Cehia 28-27, tricolorele au invins Japonia cu 35-34 (21-14)! Pe primul loc al clasamentului despartite de golaveraj, se afla 3 echipe din cele 7 participante, cu cate 6 puncte fiecare: Ungaria, Turcia si Romania (Ungaria 3j, restul cate 4j ). 

Melinda Geiger – HCM Baia Mare, a fost din nou principala artizana, iar cele 11 reusite  ale ei, au urcat-o pe locul 1 in clasamentul golgeterelor, cu 40 de goluri. Tot pe primul loc se afla si Serpil Iskendaroglou (din Turcia), tot cu 40 de reusite. Adriana Tacalie e pe locul 5 cu 28 de reusite.

Fetele mai joaca sambata si duminica cu Brazilia si Polonia. Iar meciul dintre Ungaria si Turcia din ultima zi (ora 14,00 in UNG) – va stabili si culoarea medaliei pe care selectionata noastra o va primi, mai mult ca sigur. In cazul foarte probabil, ca Ungaria castiga cu Turcia, Romania este aproape de locul 2 si medaliile de argint!

Deoarece localitatea Csenger este foarte aproape de granita, tricolorele au avut galerie, in primele 4 zile ale turneului! Mai multi baimareni (galeria lui Minaur) si satmareni (galeria lui CSM) au tinut sa fie prezenti la meciurile nationalei noastre universitare, pentru acest lucru scotand din buzunat cam 15 lei pentru fiecare partida. Organizatorii le-au oferit posibilitatea sa plateasca si in lei, la achizitionarea biletului.

Componenţa lotului deplasat de naţionala României in Ungaria:

Mihaela Smedescu (Oltchim), Viorica Şuba (“U” Jolidon Cluj) – portari,

Nicoleta Dincă, Magdalena Paraschiv (ambele de la “U” Jolidon Cluj), Oana Cârstea (HCM Buzău), Marinela Burghel (Ştiinţa Bacău) – extreme,

Diana Druţu, Cristina Zamfir (ambele de la Tomis Constanţa), Melinda Geiger (HCM Ştiinţa), Roxana Rahnea (Rapid) – interi,

Adriana Ţăcălie, Luciana Marin (ambele de la Oltchim) – centri,

Cristina Pop (HCM Ştiinţa) şi Daniela Brânzan (“U” Jolidon Cluj) – pivoţi.

Antrenori: Ioan Băban (principal) şi Elena Drăgănescu (secund).