Vasile Stângă a acceptat propunerea Energiei şi va fi pentru încă un an antrenorul echipei gorjene. Datorita selectionerului – Steaua se muta la Tg. Jiu: Novanc si Savenco au semnat cu Energia! Pe drum este si Stavrositu! Dupa portarul Ciobanu si interul dreapta Sandu Iacob – un alt jucator cu mare experienta, fost la Stiinta Bacau, se pare ca este si el, al Gorjului!

AUDIO – DECLARATIILE COMPLETE DE LA CONFERINTA DE PRESA: MARIUS NOVANC, DAN SAVENCO si FLOREA GABRIEL, VASILE STANGA si PRES. GORE POPESCU –  ENERGIA TG. JIU

A calificat Naţionala la Campionatul Mondial din Suedia din 2011, învingând Rusia, şi a adus la Târgu-Jiu două achiziţii de primă mână! Antrenorul momentului în handbalul masculin romanesc, Vasile Stângă a susţinut saptamana trecuta, la Târgu-Jiu, o conferinţă de presă în care i-a prezentat pe pivoţii Marius Novanc şi Dan Savenco, foşti componenţi ai Stelei care vor evolua pentru Energia în sezonul viitor.

Stângă a obţinut la Târgu Jiu cea mai mare performanţă din istoria clubului terminând cu Energia pe podiumul Ligii Naţionale de handbal masculin şi ar fi dorit un buget mai mare pentru sezonul viitor pentru a ataca titlul naţional. În condiţiile în care bugetul a rămas în limitele celui din campionatul trecut, Stângă a primit ca obiectiv clasarea echipei pe unul dintre locurile 1-3.

Preşedintele clubului Energia, Gore Popescu, nu a vrut să spună cât au costat jucătorii transferaţi în această campanie de achiziţii. Le-a mulţumit însă pentru că au ales echipa de la Târgu-Jiu şi a precizat că vrea pentru Energia un rezultat mai bun la anul, de  ce nu poate chiar titlul de campioană.

Marius Novanc a fost prezentat în mod oficial, ca una dintre noile achiziţii ale Energiei.

Fostul pivot al Stelei a recunoscut că a avut de luat o decizie destul de grea atunci când a fost pus în situaţia de a părăsi Steaua şi Bucureştiul pentru a juca pentru Energia la Târgu Jiu:  “O contribuţie serioasă a avut-o la venirea mea aici şi domnul Stângă. Spui Vasile Stângă, spui performanţă. Am mai lucrat cu el şi la Steaua. Am încredere în el şi sper să ne batem în anul care vine la titlu pentru că eu aşa cunt obişnuit, asta-mi doresc. Vreau să fiu tot timpul acolo sus şi sper ca împreunp cu această echipă să ajung acolo…”(pentru continuare, ascultati fisierul audio, de mai jos).

AUDIO – ASCULTATI AICI, INTREAGA DECLARATIE A LUI MARIUS NOVANC, LA PREZENTAREA SA, LA ECHIPA DIN TG. JIU:

[media id=11 width=220 height=100]

Unul dintre cei doi pivoţi ai Energiei veniţi de la Steaua, Dan Savenco, spune că venirea sa la Târgu Jiu nu este ceea ce pare, adică un pas înapoi.

Dan Savenco a declarat la sosirea la Târgu Jiu că Energia este o oportunitate pentru el în condiţiile în care Steaua nu mai găseşte resurse financiare pentru performanţă, iar echipa bucureşteană cade în clasament de la an la an: „Chiar dacă Steaua este un brand, jucând acolo am terminat anul trecut doar pe locul cinci, unul dezamăgitor. Energia m-a surprins plăcut sezonul trecut. Este o echipă muncitoare, care şi-a dorit foarte mult rezultatele pe care le-a obţinut. Pentru mine, venirea la Târgu Jiu în acest moment, este un pas înainte…”(pentru continuare, ascultati fisierul audio, de mai jos).

AUDIO – ASCULTATI AICI, INTREAGA DECLARATIE A LUI DAN SAVENCO, LA PREZENTAREA SA, LA ECHIPA DIN TG. JIU PRECUM SI DECLARATIA EXTREMEI, GABRIEL FLOREA:

[media id=13 width=220 height=100]

Un alt stelist a ales ca din sezonul viitor să îmbrace  tricoul Energiei după ce Ionuţ Ciobanu, Marius Novanc şi Dan Savenco au semnat contracte de joc cu echipa gorjeană.

Marius Stavrositu, fostul conducător de joc al Stelei a acceptat oferta lui Vasile Stângă şi va juca pentru Energia Pandurii Târgu Jiu în campionatul viitor, unul în care gorjenii şi-au propus să-şi depăşească cea mai bună performanţă, cea din sezonul trecut, când au terminat pe locul trei. Preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu a mai menţionat că şi interul Sandu Iacob a acceptat propunerea de a evolua campionatul viitor la Târgu Jiu, iar portarul Ionuţ Ciobanu va juca următoarele două sezoane tot în tricoul Energiei.

Imediat după conferinţa de presă în care am anunţat transferurile lui Novanc, Savenco şi Ciobanu, domnul Vasile Stângă a primit un telefon de la Stavrositu în care jucătorul îl anunţa că acceptă condiţiile noastre pentru venirea la Târgu Jiu”, a declarat pentru www.sportingorj.ro, preşedintele grupării gorjene, Gore Popescu.

Antrenorul Vasile Stângă spune că această campanie de achiziţii este una care îi dă încredere în îndeplinirea obiectivului, unul dintre primele trei locuri, noii veniţi fiind dornici de performanţe notabile: “Sunt mulţumit de achiziţiile pe care le-am făcut. Am adus doar jucători câştigători. În Spania se numesc „ganadores”, care vor cel mai sus, pe locul 1″, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

AUDIO – ASCULTATI AICI, DECLARATIILE COMPLETE ALE LUI VASILE STANGA SI A PRES. ENERGIA – GORE POPESCU, DUPA PREZENTAREA NOILOR ACHIZITII:

[media id=10 width=220 height=100]

Stavrositu îl va avea concurent pe post pe cubanezul cu cetăţenie maghiară Humberto Julien, unul dintre puţinii jucători străini ce au rezistat în lotul Energiei alături de croatul Kukrika şi sârbul Vukas, ultimul urmând a fi testat în presezon pentru a se vedea cum se comportă după operaţia suferită la finalul anului trecut după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular.

Energia a efectuat deja cinci transferuri, pentru sezonul viitor semnând Novanc, Savenco, Stavrositu, Sandu Iacob şi Ionuţ Ciobanu, ultimul semnând pentru doi ani după ce în returul campionatului trecut a fost doar împrumutat de la Steaua.

“JOACA HANDBAL!” cu Energia Tg. Jiu si colaboratorul nostru www.radioinfinit.ro