“JOACA HANDBAL!” cu unul dintre cele mai galonate cluburi de handbal din Romania! Toti cei care iubesc echipa sunt invitati sa devina parte integranta din destinul ei!

DECLARATII: Bogdan Radu Mare – Presedinte Executiv Minaur, Lascar Pana – Presedinte de onoare,  Raducu Pop si Stefan Blasko – sponsori. 

An de an, Minaur a dat si da jucatori de inalta performanta, cluburilor potente financiar, nereusind sa tina in curtea sa, valorile create pe banda rulanta, astfel incat sa revina pe harta de elita a handbalului european. Si in acest an este la fel! Al doilea golgeter al Ligii nationale, cu o medie de 6,23 goluri/meci, alegand sa mearga la RESITA! Interul Alexandru STAMATE (nascut la 20.02.1982), al doilea marcator din liga I masculin, cu 162 reusite – a fost transferat gratis (final contract) de catre clubul carasean, de la echipa Minaur Stiinta Baia Mare . Acesta este fiul fostlui jucator emblematic al Minaurului, ce a a adus o cupa EHF in Baia Mare, cu golul sau incredibil de la mijlocul terenului, in ultima secunda a meciului de la Zaporoje – Ukr si a revenit in handbalul romanesc dupa o perioada lunga, petrecuta pe terenurile de handbal din Franta. Contactat telefonic de www.emaramures.ro, Stamate a admis ca exista negocieri avansate cu echipa din Resita, dar ca acestea nu au fost, inca, fructificate intr-un contract parafat si semnat de ambele parti a mentionat Stamate. Acesta a recunoscut, de asemenea, ca a fost ofertat si de Minaur, dar ca posibilitatile financiare ale gruparii de pe Valea Rosie sunt mult sub celelalte oferte din tara. Baimareanul a fost dorit atat de echipe din Romania (Constanta, Resita, Tg. Jiu), cat si de echipe din Franta (Dijon si Saint Cyr sur Loire). De asemenea, in aceasta vara si portarul Ionut Irimus, recent selectionat de Stanga la lotul mare, pentru dubla de vis cu Rusia, a semnat un precontract cu UCM Resita, el fiind, inca, sub contract cu echipa Minaur pana in 30 iunie. Avand in vedere aceste probleme care se ivesc an de an, datorita unui buget restrans, primul club exclusiv de handbal din Romania, a decis sa o i-a pe un altfel de drum!

Pentru a contracara saracia din pusculita de bani, dar si din cea de performante, oficialii Minaurului au decis sa transforme clubul in societate pe actiuni si sa ofere posibilitatea tuturor celor care iubesc echipa de suflet a baimarenilor sa se implice in mod concret si sa salveze cel mai notoriu brand sportiv din Maramures. Propunerea vine in contextul in care formarea Ligii Profesioniste de handbal este doar o chestiune de timp, aceasta presupunand organizarea cluburilor sub forma de SA. Asadar, toti oamenii potenti financiar si care au trait, de-a lungul timpului – macar o singura bucurie legata de Minaur sunt invitati sa intinda o mana de ajutor. Astfel incat legenda sa mearga mai departe! 

MARE: “Numai printr-un efort comun vom putea sa salvam acest club si sa mergem inainte!”

Radu Bogdan Mare, presedintele executiv al HC Minaur Baia Mare, a reamintit ca gruparea sportiva de pe Valea Rosie a parcurs in ultimele sezoane o perioada marcata de dificultati atat pe plan financiar, cat si pe cel al performantelor sportive. “Pentru a incerca sa dam un nou avant si pentru a incerca sa salvam acest club, ne-am hotarat – in contextul in care infiintarea Ligii Profesioniste de handbal este iminenta, liga de handbal care, pentru a se putea desfasura, cluburile participante trebuie sa fie organizate ca societati pe actiuni – sa ne transformam in societate pe actiuni, sa incercam sa atragem cat mai multi investitori. Acestia sa si aiba un cuvant de spus in acest club, sa nu fie doar sponsori” a informat Mare, care a lansat totodata invitatia ca toti iubitorii handbalului in special, sportului in general, sa fie alaturi de Minaur. Invitatie adresata si celor doua consilii, local si judetean, de a se implica si a face parte din actionariatul clubului Minaur. Termenul la care s-a stabilit sa fie Adunarea Generala de constituire a societatii pe actiuni este 12 iulie, de la ora 11.00. “Vreau sa subliniez faptul ca numai printr-un efort comun vom putea sa salvam acest club si sa mergem inainte!” a mentionat Mare.

PANA: “Vino si ajuta Minaurul (…) si apoi poti dupa un an sa intrebi ce se intampla cu Minaur pentru ca ai contribuit si tu la aceasta echipa!”

Lascar Pana, presedintele de onoare al Minaurului, a inceput prin a sublinia ca situatia actuala de la clubul Minaur este una care trebuie stopata, deoarece sezonul 2009/2010 a fost sustinut de doi sponsori, Stefan Blasko si Raducu Pop, iar – in contextul actual al crizei – nimeni nu poate pretinde ca cei doi sa aiba aceeasi contributie masiva si in sezonul urmator. “Minaur trebuie sa reinvie printr-o manevra pe care eu o consider logica si normala intr-un oras ca Baia Mare. Societatea pe actiuni inseamna ca cei care doresc cu adevarat handbalul pot sa vina langa echipa, dar nu cu vorbe, ci cu fapte acum. Degeaba toata lumea intreaba cu regret ce se intampla cu Minaur: daca Minaur nu este ajutat, nu poate nimeni sa mai ceara socoteala acestui club. Vino si ajuta Minaurul, contribuie la aceasta societate pe actiuni cat ai posibilitati si apoi poti dupa un an sa intrebi ce se intampla cu Minaur pentru ca ai contribuit si tu la aceasta echipa!” a punctat Pana, care a atras atentia ca e greu sa ai un lot de jucatori de valoare cata vreme nu ai bani, in contextul in care exista echipa din Liga cu o “lada de zestre” suficient de mare incat sa faca oferte stupefiante jucatorilor. Iar in contextul in care Minaur nu are ce contraoferta sa faca, clubul baimarean devine lipsit de atractivitate pentru jucatorii de valoare. De unde decurge si modestia obiectivelor sportive fixate. Lascar Pana a subliniat ca lansarea acestei initiative este o borna de incercare, deoarece acum se va vedea cu certitudine cine iubeste echipa numai declarativ si cine chiar doreste sa se implice si sa ajute. “In momentele grele, atunci se vede cand un om iubeste ceva. Nu cand totul este bine. Si acum e nevoie de oameni in jurul echipei…”

BLASKO: “Cand nu ai trecut, e foarte greu sa iti construiesti un viitor. Noi avem pe ce cladi”

Stefan Blasko, unul dintre sponsorii Minaurului, a atras atentia: “Cand nu ai trecut, e foarte greu sa iti construiesti un viitor. Noi avem pe ce cladi. Exista un fundament foarte solid pentru a cladi. Echipa nu este a lui Blasko, nu este a lui Pop Raducu, echipa este a orasului Baia Mare. A judetului Maramures. Dorim sa facem o atragere de investitori in doua moduri: in primul rand devenind actionar, calitate pe care o dobandesti numai dupa achitarea efectiva a valorii actiunilor achizitionate, respectiv prin sponsorizare, parte din sponsorizare fiind convertita in actiuni. Dorim sa imprimam un mecanism clar, transparent, cum vin banii si cum se cheltuie, astfel incat sa dispara orice speculatie privitoare la cum se cheltuie banii“. De asemenea, Blasko a mai tras un semnal de alarma: demersul acesta nu va da roade peste noapte. Este un inceput si e nevoie de timp pentru a da rezultate.

POP: “Este o actiune noua, de pionierat la nivelul sportului baimarean”

Raducu Pop, sponsor de traditie al Minaurului, a declarat: “Este o actiune noua, de pionierat la nivelul sportului baimarean, pe care vrem sa o folosim cat mai bine in folosul clubului Minaur. Ce a fost a fost. Nu mai putem sa revenim la greselile facute. La cat am fost ajutati si cat nu. Exista clar palmaresul Minaurului si vocatia lui de castigator care trebuie continuata si sprijinita. Este un moment care ne va spune si cat de dorit este acest club la nivelul judetului si cat de apreciat. Important este sa fie cat mai multi cei care vor veni langa echipa. Sa vina alaturi de noi si sa aiba incredere! Sa facem astfel incat Minaur sa ofere din nou spectacol!”

VIDEO:

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CONFERINTA DE PRESA – PRIVIND REORGANIZAREA CLUBULUI

„JOACA HANDBAL!” cu www.minaur.ro si Minaur Baia Mare
Sursa: www.emaramures.ro