Jubileul handbalului băimărean. Vă asigurăm de întregul nostru respect – Nicolae Bud, Pres. Stiinta HCM.  Gherhard: “Sunt bucuros că am pus umărul la câteva succese ale echipei”. ExpoziÅ£ie ÅŸi lansare de carte. Gheorghe Sbora: “Cine-ÅŸi respectă trecutul va avea ÅŸi viitor”

Clubul băimărean HCM ÅžtiinÅ£a a aniversat vineri (25 iunie) o jumătate de secol de la înfiinÅ£area echipei feminine de handbal. Cu această ocazie, au fost organizate o serie de manifestări care să celebreze acest important eveniment, care au cuprins, printre altele: expoziÅ£ie de materiale sportive, lansare de carte, Turneul generaÅ£iilor – 50 de ani (rezervat fostelor ÅŸi actualelor jucătoare ale echipei), festivitate de premiere ÅŸi inaugurarea noului sediu al clubului.

Au fost multe depanari de amintiri. Totul, sub cupola celor cinci decenii in care, in primul esalon al handbalului feminin romanesc, echipa a obtinut un loc II in 1978/1979 si un loc III in 1979/1980, a fost de doua ori finalista in Cupa Romaniei (1978, 1980) si o data semifinalista (2007), iar pe plan continental a ajuns o data pana in sferturile Cupei Cupelor (1997) si a jucat finala Challenge Cup (2003).

Expoziţie şi lansare de carte

ÃŽn holul Sălii Polivalente este amenajată o expoziÅ£ie de materiale sportive, care cuprinde fotografii, afiÅŸe, programe, decupaje din presă, fanioane ÅŸi calendare ale echipei băimărene de handbal feminin. ÃŽn cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Jubileului handbalului feminin băimărean a avut loc si lansarea cărÅ£ii “Ioan Băban – dirijorul dintre semicercuri“, scrisă de jurnalistul Grigore Ciascai ÅŸi publicată la Editura Proema.

În sala de conferinţe a DSJ Maramureş a avut loc o festivitate de premiere organizată de clubul HCM Ştiinţa. Conducerea clubului băimărean a premiat o serie de personalităţi care şi-au adus contribuţia de-a lungul anilor la afirmarea handbalului feminin băimărean: antrenori, conducători şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Nu au fost uitate nici cluburile partenere (CSŞ nr. 2, CS Extrem, CS Marta), unităţile de învăţământ cu care s-a colaborat, sponsorii cei mai importanţi şi mass media locală.

Gheorghe Sbora: “Cine-ÅŸi respectă trecutul va avea ÅŸi viitor”

Printre cei 15 antrenori premiaÅ£i de clubul băimărean cu ocazia “Jubileului handbalului feminin” s-a aflat ÅŸi Gheorghe Sbora, tehnicianul care s-a aflat la cârma echipei Åžuiorul Agecom în sezonul 1996-1997. Antrenorul Sbora a fost surprins în mod plăcut de invitaÅ£ia făcută de conducerea HCM-ului ÅŸi i-a felicitat pentru modul în care au organizat acest eveniment: “Vă felicit sincer pentru tot ce aÅ£i realizat, dar mai ales pentru faptul că v-aÅ£i gândit ÅŸi la vechile generaÅ£ii de jucătoare ÅŸi antrenori. Cine-ÅŸi respectă trecutul va avea cu siguranţă ÅŸi viitor.”

I. Gherhard: “Sunt bucuros că am pus umărul la câteva succese ale echipei”

Printre cei mai titraÅ£i antrenori care vor fi prezenÅ£i la “Jubileul handbalului feminin băimărean” se va afla ÅŸi Ion Gherhard, cel care a condus echipa HC Selmont în ediÅ£ia 2002-2003 până în finala Challenge Cup.
“50 de ani de handbal reprezintă în viaÅ£a unui club atât satisfacÅ£ii cât ÅŸi insatisfacÅ£ii. Cel mai important lucru este acum aniversarea jubileului, pentru că se adună multe generaÅ£ii de jucătoare, antrenori, conducători ÅŸi chiar spectatori. Sunt bucuros că am pus ÅŸi eu umărul la câteva succese ale echipei, odată la salvarea de la retrogradare ÅŸi apoi la o finală de cupă europeană” – a declarat I. Gherhard.

Vă asigurăm de întregul nostru respect

Un eveniment drag inimii mele se consumă în fila de calendar a acestui iunie de jar. Handbalul băimărean feminin împlineşte jumătate de veac!

N-aÅŸ fi crezut că acest sport, cunoscut mie în fazele de început doar din transmisiunile de la radio ori la televizor, handbalul – care prin echipe de club ori prin echipa naÅ£ională a ocupat poziÅ£ii de strălucire aparte pe plan european ÅŸi mondial, va reuÅŸi să-ÅŸi descopere la noi, pe malul Săsarului, un piedestal de valoare incontestabilă.
Spun asta pentru că, ştim cu toţii, HCM Ştiinţa Baia Mare a purtat în istorie diferite nume, dar echipa a rămas nemişcată în sufletul nostru şi reprezintă de ani buni o individualitate inconfundabilă în handbalul românesc.

Echipa băimăreană s-a ivit pe lume parcă anume pentru a ne oferi, prin jocul său, prin rezultate, prin victorii nu de puţine ori răsunătoare, motive de autentică bucurie, de entuziasm binefăcător, de mândrie. Gruparea noastră de fete a devenit o emblemă o oraşului, a Maramureşului întreg, asumându-şi în atâtea rânduri, dreptul şi datoria de a reprezenta sportul românesc pe arene de prestigiu.
Descoperite de ochiul exersat al antrenorilor din Capitală, zeci ÅŸi zeci de jucătoare de la noi au fost invitate să joace în formaÅ£iunile de handbal ale ţării, angrenate în campionatele continentale sau mondiale de seniori, tineret, juniori ori în turneele studenÅ£eÅŸti…(puteti citi restul pe site-ul oficial al clubului)

Hai Ştiinţa HCM Baia Mare! şi La mulţi ani!

Nicolae BudpreÅŸedinte

JOACA HANDBAL! cu HCM Stiinta Baia Mare si www.hcmbaiamare.ro
sursa poze si articole: www.hcmbaiamare.ro