EXCLUSIV – Eurohandbal.ro va ofera in premiera, Graficul unei evolutii de exceptie a tricolorilor! Aveti mai jos punctele cheie ale partidei cu Rusia, castigata de ROMANIA cu 37-32 (13-16), care ne duce la CM Suedia 2011! Vasile Stanga si Csepreghi au schimbat cursul unor finaluri dramatice, care ne aduceau numai dezamagiri in rezultatele finale, avand o inspiratie deosebita, intre minutele 55 si 59!

Romania a facut o partida tactica senzationala in Rusia, conducand pe toata durata ei! Rusi au reusit doar de 3 ori sa ne egaleze: la 1, la 2 si la 5! in conditiile in care la experienta si gabarit aveau avantaj, destul de mare!

Au fost totusi cateva elemente cheie in obtinerea victoriei, iar eurohandbal va ofera in premiera pentru Romania, Graficul evolutiei scorului, din care se evidentiaza foarte bine, cateva puncte cheie in obtinerea unei victorii istorice pe taram rusesc! 

1. Popescu apara un 7m in min.16, la scorul de 6-8, atunci cand ne aflam si in inferioritate numerica! Mai mult inscriem in inferioritate!

2. De la scorul de 8-9 min.19, Romania inscrie 5 goluri consecutiv, fara sa primeasca niciunul si se desprinde pe tabela, in urmatoarele 5 minute, pana la 8-14 min.24, rusii inscriind golul al 9-lea in min.25.

3.Popescu apara de doua ori consecutiv in min. 45 si 46, iar Jurca, Florea si Csepreghi (naprasnic de la 12 m!) duc scorul in min.48 la 23-28!!!

4.Intre minutele 55 si 57, s-au scris poate, cele mai importante momente ale partidei. Mai intai selectionerul Vasile Stanga solicita foarte inspirat, Time Out de echipa la scorul de 29-31, dupa o revenire puternica a rusilor! Inscriem imediat 2 goluri prin Stamate si Sania si primim numai unul. Rastvortsev arunca pe langa, iar Csepreghi, care a facut o partida mare, dupa ce s-a batut realmente cu imensul Rastvortsev, pe toata durata meciului, mai face o depasire si obtine a treia eliminare la acelasi Rastvortsev, care primeste ROSU si este scos definitiv din joc! Acelasi Csepreghi face minuni in final si mai inscrie o data pentru 30-35, cu 90 secunde inainte de final, dupa o aruncare naprasnica de la 11-12 m de poarta!

Popescu nu a avut o zi extraordinara, dar a prins exact atunci cand trebuie! Cspereghi a fost eroul Romaniei, in finalul dramatic, iar Stanga a aratat ca nu degeaba a trecut prin atatea si atatea situatii in acest joc deosebit, care tinde sa devina preferatul romanilor, in detrimentul asa zisului “rege”.

Tinand cont de nr. mare de goluri marcate de echipa noastra, cei care nu au vazut meciul, ar putea crede ca apararea rusilor a fost slaba! Dar jocul nostru foarte bun de atac, cu rabdare si pana la limita jocului pasiv, precum si nenumaratele situatii de contraatac si faza II, valorificate de echipa noastra, au dus la un nr. record de goluri primite de echipa rusa! Si scorul putea fi mult mai mare, daca tinem cont de faptul ca portarii echipei gazda au avut peste 13 interventii salutare, mai multe cu peste 100% decat ale portarului nostru care a avut 3 interventii reusite in prima repriza si 3 in a doua. DAR IN CE MOMENTE!?

DE PUS IN RAMA!AVETI GRAFICUL UNEI EVOLUTII FABULOASE A ROMANIEI , DE POVESTIT NEPOTILOR! 🙂