Aveti mai jos rezultatele tuturor barajelor din zona europeana. Slovenia invinge in cel mai “tare” duel, dar Ungaria are de recuperat doar 2 goluri, in returul de pe teren propriu! Ucraina este aproape calificata in dauna Slovaciei, iar Portugalia a fost foarte aproape de o mare surpriza in fata Spaniei!

REZULTATE BARAJ – TUR, PENTRU CALIFICAREA LA CM SWE 2011 – EUROPA.

In vreme ce Romania se lupta intr-un baraj greu cu Rusia, altii au misiuni mai usoare pentru a ajunge in Suedia – vezi cazul Austriei, care nu este nici pe departe, o mare forta sau favorita handbalistica, dar care a avut o misiune facila in fata Olandei – dupa ce, a devenit cap de serie peste noapte, dupa turneul final al CE gazduit in acest an! (Reamintim reprezentativa Austriei se afla in clasamentul pe natiuni sub locul ocupat de Romania, inaintea CE Austria)!. Astfel, apar diferente enorme intre partidele de baraj: ce meci este de exemplu Slovenia – Ungaria, fata de Austria – Olanda, slovenii si maghiarii avand cel putin o clasa peste austrieci.

Aveti aici rezultatele din prima manşă a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de handbal masculin din Suedia 2011:

Austria-Olanda 31-15; Norvegia-Lituania 27-19; Germania-Grecia 25-20; Slovacia-Ucraina 25-30; Serbia-Cehia 27-23; Danemarca-Elveţia 32-27; Portugalia-Spania 26-27; si in duelul cel mai “tare” Slovenia-Ungaria 27-25.

La turneul final vor participa 24 echipe. 12 dintre acestea sunt deja calificate:

Franta – campioana mondiala en titre, Suedia – tara gazda, Polonia, Islanda si Croatia – in urma Campionatului European 2010. In plus, din Africa, s-au calificat – Egipt, Tunisia si Algeria, iar din Asia, s-au calificat Japonia, Coreea de Sud si Bahrain. Oceania va fi reprezentata de Australia. Inca trei echipe se vor califica dupa meciurile din turneul final Pan-American, programat intre 22 si 26 iunie.