ROMANIA – Rusia, Baraj – tur, pentru calificare la CM Suedia 2011

Duminica, 13.06.10 – ora 19,00 IN DIRECT pe DIGI SPORTLive text, in timp real si pe CHAT-ul eurohandbal.ro

Tinerete si dorinta contra Forta si experienta.

Cei doi jucatori ai nationalei Rusiei – din poze, masoara impreuna: aproape  400 cm, 225 kg si 64 ani!

Echipa Rusiei a sosit in Romania cu un lot format din 17 jucatori. Maximov – Antrenor si al echipei campioane a Rusiei, Chekhovskie Medvedi, a adus la nationala, doar 2 jucatori din strainatate: Koksharov Eduard (Celje Piovarna Lasko, Slovenia) si Lushnikov Evgeny (Veszprem, Ungaria). In rest, el se bazeaza pe 13 jucatori de la Cehov si pe 2 de la vicecampioana Sankt Petersburg.

Luand exemplul fetelor din nationala Rusiei, care jucau aproape toate, intr-o vreme, la Togliatti, Maximov a facut acelasi lucru la baieti si a creat o echipa de club, cu aproape toti jucatorii de la nationala. Astfel vechea formatie CSKA Moscova, s-a mutat incet, incet la Cehov si a castigat, sub titulatura de Chekhovskie Medvedi – 10 titluri consecutive in campionatul Rusiei! Ultima oara in acest an in, finala cu cei Sankt Petersburg, dupa 2 victorii: 33-28 in deplasare si 39-28 acasa!

Vitaly Ivanov şi Alexei Kamanin au fost în această echipă, la toate cele zece titluri de campioni ai Rusiei!

“Ursii” – cum sunt denumiti campionii din Cehov, au participat de curand, la Final4 EHF Champions League, intrand astfel, intre primele 4 echipe ale continentului, dup ce au eliminat Montpellier, la executarea aruncarilor de la 7 m – e drept ca Karabatic si Kavtichnik au lipsit de la formatia franceza, la acel meci.

Chiar daca au pierdut ambele dueluri cu formatiile spaniole, rusi au realizat CEA MAI FRUMOASA FAZA a FINAL4-ului de la Koln, reusind o dubla aeriana spectaculoasa (inter – extrema-extrema), finalizata de tehnicul Dibirov, in min.41 al jocului cu Barca – din semifinalele LC. Alaturi de extrema Timur Dibiriov, in ciuda faptului ca in general este o echipa greoaie, rusii mai au in Filippov Vasily – 183 cm, 87 kg, 29 ani (in poza); unul din putinii jucatori cu imaginatie si tehnica mai multa decat forta, fiind un playmaker de care Maximov se foloseste foarte mult.

Cel mai impunator om al rusilor, pe laga Kamanin (197 cm, 107 kg, 32 ani), este  interul stanga – Rastvortsev Alex, o adevarata forta a naturii, la cei – 200 cm, 118 kg si 32 ani (vezi cele doua foto de la inceputul articolului). Acesta a fost accidentat o buna bucata de vreme, revenind pe teren intr-un meci official la semifinala cu Barcelona.

Revenirea lui înseamnă mult pentru noi, el este unul dintre jucătorii noştri cei mai importanti spunea antrenorul Maximov, despre revenirea “muntelui”, chiar inainte de Turneul LC de la Koln.

Filippov si Rastvortsev au fost si principalii marcatori ai campioanei Rusiei in Liga Campionilor – ambii cu 71 reusite! si vor fi probabil, cele mai importante piese din angrenajul lui Maximov si la Bucuresti! De anihilarea lor depinde un rezultat pozitiv pentru echipa noastra, in meciul de azi, dar si de o strangere foarte buna a culoarelor, la pivotul – Kamanin.

Selectionerul tricolorilor – Vasile Stanga, incearca sa surprinda prin aducerea in sanul nationalei, a unor jucatori tineri, de reala perspectiva, cum ar fi Şimicu – Poli Timisoara, Calin Hagiu – U Transilvania Cluj (Foto  frh.ro – inter stanga 195 cm,92 kg, 22 ani), Criciotoiu – Energia Tg. Jiu, sau a unor jucatori mai noi dar de certa valoare cum ar fi: Irimus (recent transferat la UCM Resita de la Minaur) si Florea (principalul marcator ca Extrema la Energia Tg. Jiu)

AR PUTEA FI O DUPA AMIAZA DEOSEBITA PENTRU HANDBAL NOSTRU SI CU AJUTORUL SUPORTERILOR! Federatia a pus un pret simbolic la bilete, (5 lei) tocmai pentru a crea o atmosfera senzationala in favoarea tricolorilor, asa cum s-a intamplat si la meciurile Stelei in Cupa Cupelor si ale Oltchim-ului in Liga Campionilor.

LOTUL RUSIEI DEPLASAT LA BUCURESTI:

1.Aslanyan Samvel (Chekhovskie Medvedi)

2. Bogdanov, Vadim (Sankt Petersburg)

3. Grams, Oleg (Chekhovskie Medvedi)

4. Timur Dibirov (Chekhovskie Medvedi)

5. Vitaly Ivanov (Chekhovskie Medvedi)

6. Alexey Kamanin (Chekhovskie Medvedi)

7. Dmitry Kovalev (Chekhovskie Medvedi)

8. Koksharov Eduard (Celje Piovarna Lasko, Slovenia)

9. Kostygov Alexei (Sankt Petersburg)

10. Lushnikov Evgeny (Veszprem, Ungaria)

11. Rastvortsev Alex (Chekhovskie Medvedi)

12. Skopintsev Oleg (Chekhovskie Medvedi)

14. Filippov, Vasily (Chekhovskie Medvedi)

15. Chernoivanov Alexander (Chekhovskie Medvedi)

16. Chipurin Mikhail (Chekhovskie Medvedi)

17. Shishinkarev Daniil (Chekhovskie Medvedi)

13. Andrew V. (Chekhovskie Medvedi)

Antrenor: Vladimir Maximov Salmanovich