Primul sezon in care titlul naţional este răsplătit cu 20.000 de euro de catre FRH!

Aveti mai jos DATE STATISTICE ALE SEZONULUI, dar si premiere  si cateva lucruri extrem de interesante, realizate de echipele feminine, in editia incheiata.

Fiecare echipa din liga I feminin bet-at-home.com va primii un bonus, în valoare de 3.000 de euro, care provine din drepturile de televizare ale meciurilor din Liga Naţională. Pe perioada verii va invitam pe FORUM, pentru informatii privind transferurile la echipele feminine si pregatirile noului sezon, care se anunta foarte greu datorita problemelor financiare create de criza economica, majoritatea echipelor din liga I, fiind sustinute de autoritatile locale sau judetene.

Sezonul 2009/2010 s-a incheiat, iar pentru prima oară în ultimii ani, Federaţia Română de Handbal va premia echipele din Liga Naţională, banii provenind din drepturile de televizare ale meciurilor din întrecerea internă, vândute către trustul RCS & RDS proprietarul postului Digi Sport TV. Astfel, conform deciziei Consiliului de Administraţie al FRH, fiecare grupare din elită va încasa câte 3.000 de euro, în plus fiind acordate şi bonusuri pentru formaţiile clasate pe primele cinci locuri ale ierarhiei, care vor şi reprezenta ţara noastră în competiţiile europene.
Astfel, campioana României – Oltchim Rm. Vâlcea – se va alege cu un premiu de 20.000 de euro, vicecampioana – „U” Jolidon Cluj-Napoca – va fi răsplătită cu 15.000 de euro, echipa de pe locul al treilea – Tomis Constanţa – va încasa 10.000 de euro, în timp ce grupările de pe poziţiile 4 şi 5 (HC Zalău şi Dunărea Brăila) vor intra fiecare în posesia a câte 5.000 de euro.

Oltchim a reusit in acest an, inca o premiera pentru istoria campionatul romanesc!

Pe parcursul ultimei partide din acest sezon, disputată împotriva echipei Univ. Reşiţa în Sala Traian, fetele de la Oltchim au alergat să îndeplinească un alt record. Vâlcencele şi-au dorit nespus de mult să atingă „cota 1000” în ceea ce priveşte golurile marcate în ediţia 2009-2010 a campionatului naţional. Până la urmă, nu doar că şi-au văzut visul împlinit, dar au şi depăşit „bariera”, cu patru „lungimi”. În cele 26 de partide jucate pe plan intern în ultimul sezon, echipa antrenată de Radu Voina a marcat de 1004 ori, având astfel o medie formidabilă de 38,61 goluri pe meci.

A fost cel mai prolific sezon din ultimii patru ani pentru campioana Oltchim!

În 2006-2007, precedenta ediţie în care Oltchim a triumfat cu maximum de puncte (52), formaţia vâlceană, avându-i pe Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa la timonă, a marcat 930 de goluri şi a încasat 568.

Spre comparaţie, în sezonul 2008-2009, Oltchim a marcat 913 goluri şi a primit 624, câştigând titlul naţional cu doar 50 de puncte, deoarece a pierdut un meci (36-41 la poalele Tâmpei, în faţa rivalei Rulmentul Braşov).

În sezonul 2007-2008, golaverajul vâlcencelor a fost de 867-536, dar atunci s-au jucat doar 24 de etape, din cauza retragerii din campionat a echipei CSM Sibiu. Şi atunci însă, Oltchim a pierdut un meci, tot la Braşov, cu scorul de 26-27.

DATE STATISTICE SEZON 2009/10

In stagiunea 2009/10 s-au marcat in total 10141 goluri rezultand o medie de 52,72 goluri/meci.

Daca cea mai buna ofensiva, nu puteam discuta decat despre Oltchim, surpriza vine in ceea ce priveste cea mai buna defensive! Ea vine din partea formatiei HCM Roman, care a reusit performanta sa primeasca cele mai putine goluri in aceasta editie – 588 goluri primite ( 21,61 goluri/meci), mai putine decat toate cele 5 echipe participante in Cupele Europene. Locul 1 – Oltchim (619),Locul 5 – Dunarea Braila (673) si cu 79 goluri mai putin fata de locul 2 – Jolidon (667), care accede in preliminariile Ligii Campionilor. Cu toate acestea, echipa romascana nu a reusit participarea in viitoarea editie a cupelor, chiar daca s-a aflat pe un loc de Europa, 95% din desfasurarea campionatului, fiind intrecuta in ultima etapa, atat de Constanta, cat si de Zalau si Braila, ramanand in afara primelor 5 locuri – dupa 25 etape neintrerupte clasate pe un loc de cupe europene.

Cele mai multe goluri au fost primite de ultimele 2 clasate, care au si retrogradat: Rapid (977) si Bacau (837). Mentionam ca Bacaul mai are o mica sansa sa revina pe prima scena, deoarece s-a impus in turneul de rezerva pentru promovarea pe prima scena. (In situatia in care, una dintre echipele cu drept de participare in viitoarea editie a campionatului nu se poate inscrie din motive financiare, pana la inceputul sezonului – septembrie 2010, Bacaul are prima optiune)

Resita a reusit performanta, ca dupa o lunga perioada sa fie prima echipa care intra in Liga I si nu retrogradeaza imediat.

Din nou în Europa, dupa patru sezoane

Timp de 16 sezoane neîntrerupt, Silcotub Zalau (iar, mai apoi, HC Zalau) a reprezentat România cu cinste pe batrânul continent, unde a obtinut performante ce pot fi egalate de putine echipe de club din România. Câstigatoare a City Cup, gruparea condusa de Gheorghe Tadici a ajuns an de an în fazele superioare ale City Cup (actuala Challenge Cup), Cupa EHF sau Cupa Cupelor. Mai mult, gruparea de la poalele Mesesului se poate lauda si cu trei participari în Liga Campionilor, unde cele mai bune rezultate au fost obtinute în 2001, când Silcotub s-a calificat în grupele Ligii Campionilor.

În vara lui 2006, despartirea de Gheorghe Tadici a însemnat începutul declinului pentru HC Zalau. Calificata în cupele europene dupa ce devenise vicecampioana nationala, echipa pregatita pe atunci de baimareanul Ioan Gherhardt a fost eliminata în turul III al Cupei EHF. În mansa tur, disputata la Zalau în fata unguroaicelor de la DVSC Debrecen, Georgiana Coadalata si compania au fost surclasate, scor 21 – 31 (12 – 16). Returul din Ungaria a fost o catastrofa pentru elevele lui Gherhardt, care au fost învinse la o diferenta de 20 de goluri, scor 41 – 21 (19 – 8)! A fost ultima reprezentatie în Europa pentru HC Zalau, care avea sa urmeze o cadere libera si în Liga Nationala, acolo unde a ajuns sa sustina un baraj pentru mentinerea pe prima scena.

Revenirea lui Tadici la timona, petrecuta în toamna lui 2008, a însemnat si reconstructia echipei. Si rezultatele nu s-au lasat asteptate, astfel ca HC Zalau s-a calificat deja în cupele europene, desi avea acest obiectiv doar pentru sezonul viitor. Pentru aceasta, se cuvine sa multumim nu doar tinerelor jucatoare si antrenorilor, ci si sustinatorilor morali si financiari, în frunte cu reprezentantii Consiliului Judetean si ai Consiliului Local, continuând cu ceilalti sponsori si terminând cu spectatorii ce au fost în tribune si au tinut pumnii strânsi favoritelor.

Tadici: “Nicio jucatoare nu se afla la final de contract”

Nicio jucatoare nu se afla la final de contract, deoarece le-am prelungit deja contractele, prin luna martie. Saptamâna viitoare vom avea o sedinta a Consiliului de Administratie, în cadrul careia vom stabili linia pe care va merge echipa în perioada urmatoare. Oricum, trebuie sa ne întarim cu câteva jucatoare experimentate. În plus, si actualele componente ale lotului vor mai creste în valoare. Deja s-a vazut o crestere, ce era normala, dupa un an de munca. Dupa pregatirea din vara, vor mai face un salt. Lotul va fi finalizat pâna la 1 iulie. Deocamdata nu discut plecari sau veniri, dar va pot spune ca vom avea la dispozitie 15-16 jucatoare, care sa faca fata noilor obiective”, a încheiat Gheorghe Tadici pentru sportulsalajean.ro

CONCEDII IN STRAINATATE.

După un sezon extenuant, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea aşteaptă perioada de vacanţă, pentru a se putea relaxa. În pauza competiţională, Ionela Stanca va pleca, împreună cu soţul ei, Răzvan, în SUA. „Zilele trecute am obţinut viza pentru SUA. Anul acesta voi petrece vacanţa de vară în Texas, acolo unde locuieşte cumnatul meu. Probabil, vom sta 18 zile în America. Ne-am propus să vizităm cât mai multe locuri”, a declarat pivotul campioanei României, care a mai adăugat că nu se pune problema să părăsească Vâlcea în această vară.

Pe perioada vacanţei, si multe dintre jucătoarele de la HC Zalau, au preferat să petreacă în străinătate, astfel că Georgiana Coadălată îşi va petrece luna de miere, cu un an întârziere, la Barcelona. De asemenea, Mirela Nichita  şi Daniela Molfea pleacă în Spania, în timp ce Adriana Holhoş a ales să-şi viziteze fratele şi sora, stabiliţi în Statele Unite ale Americii. Cea mai solicitantă vacanţă o are Dana Băbeanu, aflată încă în refacere după accidentarea suferită în iarnă. Ea va urma un program de recuperare, la o clinică modernă din Târgu Mureş, astfel înctâ Gheorghe Tadici să se poată baza din plin peserviciile sale pentru sezonul viitor, când obiectivele vor fi mult mai îndrăzneţe.