Romania a facut spectacol la Tg. Mures si a castigat si cu Elvetia.Aveti mai jos CALIFICATELE la CE NOR/DAN 2010, Islanda reusind o mare surpriza!

Calificate fiind la CE NOR/DAN 2010, tricolorele nu au avut altceva de facut, decat sa ofere spectacol celor peste 2.500 spectatori prezenti doar pentru a le vedea pe majoritatea finalistelor din Liga Campionilor, a echipei noastre campioane Oltchim. Marcatoare Romania: Manea 6 goluri, Elisei Ardean 5, Geiger 4, Vizitiu 4, Tivadar 4, Maier 4, Neagu 3, Dincă 2, Lecuşanu 2, Vărzaru 2, Zamfir 1. La tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European România va fi in a doua urna valorica, din cauza faptului ca a încheiat calificările pe locul secund.

Pe langa tarile organizatoare, mai sunt calificate pana acum la turneul final: Croatia,Franta, Germania, Ungaria, Rusia, Spania, Muntenegru, Ucraina, Romania, Serbia, Slovenia, Suedia, Olanda (a reusit un egal 28-28 in deplasare, in fata principalei contracandidate Macedonia – o mica surpriza!!), si o mare surpriza: Islanda, care a reusit sa se califice in fata  Austriei lui H.Muller dupa ce au fost invinse doar cu  3 goluri 26-23 (29-25 in tur pentru Islanda). Astfel ca la egalitate de puncte, Islanda merge la CE (o premiera, dupa multa vreme), datorita golaverajului in meciurile directe. Si cum turneul final se joaca in NOR/DAN la sfarsitul lui 2010, va dati seama ce afluenta de spectatori vor fi din partea tarilor scandinave: Suedia, Islanda, Norvegia si Danemarca – toate calificate!

Tragerea la sorti pentru Turneul final va avea loc in 5 iunie 2010 la Odense (DAN), in pauza meciului amical dintre Danemarca si Norvegia si va putea fi urmarita LIVE STREAM pe site-ul oficial destinat competitiei din NOR/DAN – la adresa http://www.ehf-euro.com/