Dupa ce s-au “batut” una pe alta, cele 3 echipe participante la turneul de la Targoviste – Rapid, CSM Ploiesti, Stiinta Bacau, au dat castig de cauza bacauancelor, la golaveraj!

Moldovencele au astfel, prima optiune de a juca in Liga I, doar in situatia neinscrierii in campionatul viitor, a unei echipe cu drept de participare in primul esalon. Un astfel de turneu se va organiza si la masculin, dupa desfasurarea barajului de promovare din acest week-end.

Turneul de promovare de la Târgovişte s-a încheiat cum nu se poate mai bine pentru handbalistele de la Ştiinţa Bacău. Astfel, după un început mai greu, 23-24 cu CSM Ploieşti, şi o victorie entuziasmantă, 39-33 cu Rapid CFR Bucureşti, elevele lui Ion Arsene trebuiau să aştepte deznodământul partidei de sâmbătă dintre celelalte două participante.
S-a terminat cu bine pentru băcăuance, fiindcă Rapidul s-a impus la limita, cu 28-27, astfel încât Ştiinţa Bacău a câştigat turneul, datorită golaverajului, fiind urmată de CSM Ploieşti şi Rapid CFR Bucureşti.
Cu alte cuvinte, echipa băcăuană este în pole-position pentru ocuparea unui eventual loc vacant care ar apărea pentru ediţia 2010-2011 a Ligii Naţionale la handbal feminin.

Rezultate: Stiinta Bacau – CSM Ploiesti 23-24; Rapid Bucuresti – Stiinta Bacau 33-39; Rapid Bucuresti – CSM Ploiesti 28-27

Clasament:

1.Stiinta Bacau 2p (gol. +5)

2.CSM Ploiesti 2p (gol. 0)

3.Rapid Bucuresti 2p (gol. -5)