PORTUGALIA – ROMANIA 23-44 (12-20) FINAL

Cum si selectionata Ucrainei a invins in deplasarea din Elvetia cu scorul de 33-24, tricolorele sunt calificate la CE din Norvegia si Danemarca, de la sfarsitul anului, inaintea ultimului joc din preliminarii, de pe teren propriu. Romania se afla pe locul 2 si are 7 puncte in acest moment, iar urmatoarea clasata – Elvetia, doar 4 puncte.

Ultima partida din preliminarii, va avea loc la Tg. Mureş, în 29 mai, impotriva reprezentativei Elveţiei  –  confruntarea putand fi urmarita IN DIRECT PE DIGI SPORT, incepand cu ora 11,00 si nu mai conteaza decat pentru statistica. Romania va ocupa in cele din urma, cel mai probabil – locul 2 in grupa de calificare, dupa formatia Ucrainei.

Principalele marcatoare: Neagu 7g, Puscasu si Galca cate 6g, Vizitiu si Lecusanu cate 5g

Pe langa tarile organizatoare, mai sunt calificate pana acum la turneul final: Croatia, Franta, Germania, Ungaria, Rusia, Spania, Muntenegru, Ucraina, Romania, Serbia si mai mult ca sigur Slovenia, Suedia si Macedonia (Aceasta va juca cu Olanda, pe teren propriu in ultima etapa, si are avantajul egalului realizat in deplasare). Pentru celelalt loc ramas, se vor duela in ultima etapa din grupe, Austria contra Islandei (29-25 in tur pentru Islanda).

Tragerea la sorti pentru Turneul final va avea loc in 5 iunie 2010 la Odense (DAN), in pauza meciului amical dintre Danemarca si Norvegia si va putea fi urmarita LIVE STREAM pe site-ul oficial destinat competitiei din NOR/DAN – la adresa www.ehf-euro.com