Naţionala feminină de handbal a României va întâlni miercuri 26 mai în deplasare formaţia Portugaliei, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2010, Grupa 1. Meciul va începe de la ora 21- ora României, nefiind transmis la TV.
În partida tur, reprezentativa noastră a câştigat cu scorul de 37-23.
În clasament, pe primul loc se află Ucraina cu 7 puncte, urmată de România cu 5 puncte, Elveţia are 4 puncte, iar Portugalia nu are niciun punct. Primele două clasate se califică la turneul final, din Norvegia şi Danemarca.
Tot miercuri 26 mai, Elveţia va juca pe teren propriu cu Ucraina.

România va juca ultimul meci din grupă, pe teren propriu, la Tg. Mureş, în 29 mai, cu reprezentativa Elveţiei  – IN DIRECT PE DIGI SPORT ora 11,00. Selectionata noastra este mai mult ca sigur calificata la Europenele din Norvegia si Danemarca, din decembrie.

Componenţa lotului României pentru meciurile cu Portugalia şi Elveţia este următoarea: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Valentina Elisei Ardean, Iulia Puşcaşu, Nicoleta Dincă, Oana Manea, Ionela Stanca, Florina Chintoan, Cristina Vărzaru, Ada Nechita, Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Mihaela Tivadar.

Ramona Maier, usor accidentata, nu a facut deplasarea in Portugalia.