UCM RESITA – HCM CONSTANTA 30-29 dupa executarea aruncarilor de la 7m (26-26 Final, 13-15 Pauza)

Primul succes in fata lui HCM Constanta, a adus in PREMIERA si primul trofeu intern pentru formatia caraseana, dupa un meci de real spectacol, care a facut cinste handbalului masculin – partida cu rasturnari de situatie, pe tot parcursul ei. Principalii artizani succesului resitenilor au fost Ghionea – autor a 9 goluri si portarul Antonaru, care a reusit sa pareze 2 dintre aruncarile de la 7m, executate de Toma si Buricea, dupa ce a avut si in finalul timpului regulamentar cateva interventii salvatoare. Resita putea castiga trofeul dupa cele 60 minute, dar Rohozneanu a pierdut mingea cand Resita avea atacul si 26-25 pe tabela, cu 25 secunde inainte de sfarsitul partidei. Csepreghi a luat o actiune pe cont propriu, a depasit adversarul direct Butulja – faultat fiind de acesta, cu un ultim efort a reusit sa paseze extremei stanga, care a inscris cand mai erau 8 secunde. Astfel, Finala Cupei Romaniei s-a decis la executarea aruncarilor de la 7metri, unde cei mai buni jucatori ai Romaniei, in ultimele 2 sezoane – Ghionea si Toma, au ratat! Insa resitenii au castigat cupa datorita faptului ca Antonaru a ghicit si aruncarea lui Buricea! Dupa 3 trofee internationale – Cupa Challenge 2009, 2008 si 2007, UCM Resita castiga si primul trofeu intern!

UCM Reşiţa a câştigat sâmbătă, 22 mai, Cupa României la handbal pentru echipe masculine, învingând în finală campioana HCM Constanţa, după aruncarile de departajare, scorul final fiind 30-29. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal 26-26 (13-15 pentru constănţeni). La loviturile de la 7 metri, pentru UCM au marcat Irimescu, Vaidasigan, Rohozneanu şi Stan, ratând Ghionea, în timp ce de la HCM au marcat Sadoveac, Csepreghi şi Sabou, ratând Toma şi Buricea. Finala Cupei României la handbal s-a jucat în Sala „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

UCM Resita a reusit s-o invinga pentru prima oara pe HCM Constanta si sa-si adjudece Cupa Romaniei la handbal masculin, intr-o finala memorabila disputata la Brasov.
UCM Resita a castigat Cupa României la handbal, dupa un joc in care ucemeristii au trecut de la agonie la extaz cu HCM Constanţa. Daca la pauza conduceau constantenii cu 15-13 iar la finalul timpului regulamentar scorul era egal 26-26, in urma loviturilor de departajare de la 7 metri, UCM Resita s-a impus cu scorul de 30-29.

Formaţia UCM Resita a inceput timid partida cu HCM Constanţa, fiind dominata in primele minute de joc. In minutul 5, tabela de marcaj arata 4-1 pentru Constanta.

HCM avea sa-l piarda din agrenajul defensiv pe interul Adzici in minutul 7, accidentat la maxilar, dupa un contact cu Vali Ghionea. Adzici a fost transportat de urgenta la spital, imobilizat pe o targa, dar a revenit spre  finalul partidei. Chiar si asa, prima parte a meciului a fost dominata de HCM, echipa din Constanta conducand cu 11-8 (min.23), 13-9 (min.26) si 15-13 (pauza).

Meciul a atins cote dramatice, cum rar ne-a mai fost dat sa urmarim in partidele din handbalul romanesc

UCM Resita a echilibrat jocul, pe masura trecerii timpului in partea secunda, astfel ca in minutul 37 Ghionea restabilea egalitatea, scor 17-17. Constanta s-a distantat la 21-18 (min. 42), dupa reusita lui Toma din minutul 42, dar Antonaru, cu doua parade consecutive, si Ghionea au readus Resita in joc. A fost randul formatiei conduse de pe margine de Gligore Czari, UCM sa conduca ostilitatile. Scorul arata 22-25 cu cinci minute inaintea de final. Ultimele minute ale timpului regulamentar au fost cu adevarat dramatice in sala din Brasov. Baiceanu este eliminat de la HCM pentru a treia oara si vede cartonasul rosu, moment greu digerat de pivotul Constantei. UCM Resita a condus cu 26-25, dar echipa banateana a ratat sansa inchiderii meciului prin acelasi inger si demon, Vali Ghionea. Constantenii au revenit in atac, obtinand o aruncare de la 7 metri. Laurentiu Toma, descurajat in fata unei noi intalniri face to face cu Antonaru lasa responsabilitatea pe umerii altui coleg. Marius Sadoveac s-a apropiat de punctul de la 7 metri, a aruncat zdravan, dar portarul Antonaru apara senzational, cand mai erau doar 31 de secunde pana la epuizarea timpului regulamentar! Desi au avut sansa ultimului atac, jucatorii de la UCM Resita s-au precipitat iar HCM Constanta a mai avut sansa unui atac pozitional. Csepreghi a atacat pana la limita faultului, eliberand mingea pe extrema stanga la Buricea, care a marcat pentru 26-26, cu noua secunde inaintea finalului, spre disperarea fanilor ucemeristi din sala polivalenta brasoveana si a celor aflati acasa in fata televizoarelor.

S-a trecut la aruncări de la 7 metri, pentru stabilirea câştigătoarei Cupei României.

Momente de suspans de ambele parti (nerecomandate fanilor cardiaci)

Sadoveac a marcat primul gol, apoi colegul sau, Mihai Popescu l-a blocat pe Ghionea (27-26). Sansa parea sa le surada constantenilor. Dar a venit si randul portarului Antonaru sa apere, de doua ori la rand. La scorul de 29-29, Ioan Stan a marcat golul decisiv, stabilind scorul final, 30-29, pentru UCM Resita, care a castigat astfel Cupa Romaniei.

La loviturile de la 7 metri, pentru UCM Resita au marcat Irimescu, Vaidasigan, Rohozneanu şi Stan, ratând Ghionea, în timp ce de la HCM au marcat Sadoveac, Csepreghi şi Sabou, ratând Toma şi Buricea.

Marcatori la UCM Resita – Ghionea 9 goluri, Butulija 6, Fenici 3, Cuciula 2, Petrea 2, Irimescu 2, Tucanu 1, Ciubotariu 1, Rohozneanu 1, Vaidasigan 1, Stan 1, Pârâianu 1.

Pentru HCM Constanta au inscris – Toma 6 goluri, Buricea 5, Sabou 5, Csepreghi 5, Sadoveac 3, Nicolae 2, Mureşan 2, Schuch 1.

Jucatorul meciului: portarul Cristian Antonaru – UCM Resita (191 cm, 90 kg, 25 ani si 3 luni – nascut la Calarasi).

Cupa Romaniei reprezinta primul trofeu intern din istoria clubului sportiv UCM Resita după ce în urmă cu un sezon formatia resiteana a ajuns pana in finala Cupei, iar în ultimii doi ani s-a clasat pe locul secund în Liga Naţională masculina la handbal.

AVETI AICI – EVOLUTIA LIVE TEXT A FINALEI, OFERITA DE WWW.UCMSPORT.COM

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro si UCM Resita