FINALA CUPEI ROMANIEI 2010

HCM CONSTANTA – UCM RESITA, sambata ora 13, DIRECT pe DIGI SPORT

Dupa ce au incheiat campionatul pe pozitiile 1 si 2, dobrogenii si carasenii isi vor disputa si ultimul act al Cupei, UCM-ul avand asigurata participarea in viitoarea editie a Cupei Cupelor, dupa victoria cu 30-27, in fata Universitatii Suceava.

HCM-ul a trecut in prima semifinala de Steaua MFA cu 31-25, dupa un joc controlat in permanenta, pe durata celor 60 minute.

In a doua semifinala, bucovinenii lui Bibirig, isi jucau ultima sansa pentru a ajunge in Europa si in acest sezon. Insa, dupa un inceput bun de partida, cand Bursuc inscrie pentru 4-2 min.8, Resita echilibreaza situatia imediat si in urma unui Time Out cerut de antrenorul Czari. Pana spre sfarsitul reprizei intai, Suceava se mentine in plasa favoritei si jocul si scorul raman echilibrate. Ceva se rupe in atacul outsaider-ei, iar dupa “Aeriana” finalizata de Florin Ciubotariu, UCM se distanteaza la 3 goluri… 10-13, cu 7 minute inainte de finalul primei parti! Resita isi mareste ecartul pana la pauza la 4 goluri, 13-17 si apasa pe accelerator in debutul partii secunde, reusind desprinderea ce parea decisiva: 18-25 dupa aproape 15 minute din actul secund. Si cand jocul parea incheiat, Suceava renaste ca Pasarea Pheonix si incepe sa recupereze din handicap. Reusesc sa se apropie amenintator pana la 2 goluri, inainte cu 2 minute de finalul partidei, scor 27-29!!

Mai sunt 60 de secunde, cu Resita fiind in atac. Apara Pralea! Imediat Bara Adomnicai! si Pralea apara din nou fenomenal! Insa sperantele unor aruncari de la 7 metrii pentru suceveni, care sa stabileasca a doua finalista sunt sfaramate de o… Aruncare de la 7m pentru Resita. Ghionea stabilind scorul final 27-30. Si Suceava pierde astfel, unica sansa de cupe pentru sezonul viitor, iar Resita spera in razbunarea sezonului pierdut in fata constantenilor, printr-o victorie in Cupa, asupra lor si castigarea primului trofeu intern!

JOACA HANDBAL! CU FINALA CUPEI ROMANIEI LA HANDBAL MASCULIN

Univ. Suceava si colaboratorul nostru www.gazetasv.ro

Evolutia completa a partidei o puteti vedea aici:

Evolutia semifinalei U Suceava – UCM Resita 27-30 – LIVE TEXT, minut cu minut