HCM CONSTANTA – STEAUA, ora 18,00 si UCM RESITA – UNIV.SUCEAVA, ora 20,00 , in semifinalele CUPEI ROMANIEI, azi pe DIGI SPORT

Clasata pe locul 6, la sfarsitul intrecerii interne, primul loc care ramane in afara cupelor europene pentru viitorul sezon, Universitatea s-a calificat în semifinalele Cupei Romaniei, după ce a eliminat miercuri, în faza sferturilor de finală, echipa Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 31-29, într-un meci disputat în Sala “Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

Impinsa de la spate de ratarea obiectivului, in ultimele etape de campionat – participarea intr-o cupa europeana, finalista sezonului trecut al Cupei Challenge, joaca azi meciul sezonului, pentru ea, cu UCM Resita. Indiferent de celălalt rezultat din prima semifinala, dacă sucevenii bat Reşiţa, îşi asigură prezenţa în cupele europene!!! Fie în Cupa Cupelor în cazul în care HCM-ul ajunge în finală, fie în Cupa Cupelor sau Cupa Challenge, dacă Steaua se impune în faţa constănţenilor. Antrenorul Universităţii, Leonard Bibirig, a anunţat însă că şansele echipei sale în semifinala cu UCM Reşiţa sunt destul de mici..

Hotăraţi să se agaţe cu orice preţ de ultimul tren ce duce în viitorul sezon al cupelor europene, “studenţii” s-au impus miercuri, dupa un joc echilibrat cu gorjenii – in majoritatea celor 60 minute de joc, in finalul partidei! Dupa un joc “cap la cap” in ultimul minut gorjenii au trimis în transversala, Ignat a marcat de pe semicerc şi sucevenii aveau un avantaj de două goluri cu câteva secunde rămase până la fluierul final, scor 28-30. Cu ultimele forţe, Bursuc a mai înscris odată în poarta Pandurilor, în timp ce Criciotoiu a închis tabela la 31-29 pentru Universitatea, o victorie ce trimite trupa lui Leonard Bibirig în semifinalele Cupei României!

Mitrea 9 goluri si Acatrinei 8g au fost principalii artizani ai unei victorii ce cresc sperantele privind un nou sezon European pentru formatia bucovineana.

“A fost un meci foarte greu, intre doua echipe de valori apropiate. Din fericire, noi am fost mai exacti pe finalul jocului si astfel am putut obtine aceasta victorie. Maine ne asteapta insa un adversar mult mai dificil”, a spus Bibirig la finalul jocului pentru colaboratorul nostru www.gazetasv.ro.

“Acatrinei (n.r. inlocuitorul lui Gavriloaia – accidentat) a facut un meci foarte bun, iar aici se vede rodul muncii de la echipa a doua. Chiar daca am fost fortat de imprejurari si am fost nevoit sa-l trimit in teren din primul minut, el s-a achitat perfect de sarcini”, a incheiat Bibirig, precizand ca prezenta lui Gavriloaia in semifinale (ramas pe banca de rezerve din pricina unei entorse suferite la antrenamentul de marti seara), ramane deocamdata sub semnul intrebarii.

Handbalişii suceveni vor înfrunta astăzi o echipă extrem de motivată. Reşiţenii sunt hotărâţi să joace finala Cupei României, acolo unde ar avea şansa să câştige primul trofeu intern din istoria clubului.

JOACA HANDBAL! cu Univ. Suceava si www.gazetasv.ro