GHEORGHE TADICI DESPRE RETURUL FINALEI LIGII CAMPIONILOR: OLTCHIM – VIBORG, sambata ora 20,30 IN DIRECT PE PRO TV (scor in tur 28-21)

PARTIDA VA FI LIVE TEXT, IN TIMP REAL SI PE CHAT-UL EUROHANDBAL.RO – Echipa noastra va fi prezenta la evenimentul sportiv al anului si va transmite declaratii si informatii LIVE STREAMING de la Polivalenta – incepand cu orele 16-17,00.

Intr-un articol din sportulsalajean.ro, care propune o scurta istorie a Oltchimului cu Tadici la timona, avand mai multe subtitluri care promoveaza munca tehnicianului la campioana Romaniei, de genul ” Tadici, fondatorul “proiectului” Oltchim”,  “A schimbat întregul lot al Oltchimului” sau “Cu Tadici la timonă, Oltchim s-a impus şi la Viborg şi la Vâlcea!”, autorul materialului nu a ezitat sa il intrebe pe profesorul zalauan si despre prima mansa, desfasurata sambata in Danemarca si incheiata cu 28-21. Aveti mai jos ultima parte a articolului, cu privire la marele meci de sambata si parerea antrenorului zalauan despre schimbarile care se impun in echipa valceana,  pentru returul de la Bucuresti..

Sigur, cu lotul format de Gheorghe Tadici nu a fost nevoie de prea mari eforturi, pentru ca Oltchim să fie an de an între fruntaşele Europei. Astfel, cu Radu Voina pe banca tehnică, campioana Europei a ajuns mai întâi în semifinale, iar anul acesta în finala Ligii Campionilor. Din păcate, speranţele românilor au fost aproape spulberate în Danemarca, acolo unde Viborg s-a impus la o diferenţă de şapte goluri în faţa Oltchimului (scor 28 – 21). În aceste condiţii, şansele de calificare în urma returului programat sâmbătă, în Sala Polivalentă din Bucureşti sunt infime.

Cu toate acestea, Gheorghe Tadici crede că echipa lui Radu Voina are datoria de a părăsi terenul cu fruntea sus: “Eu am spus înaintea finalei că Oltchim are 52% şanse la trofeu, deoarece are o bancă <mai lungă>, cu vreo 20-21 de jucătoare ce pot evolua oricând, în timp ce danezele au doar 8-9 jucătoare de top. Oltchim reprezintă practic 95% din echipa naţională, exceptându-le pe Vărzaru şi Amariei, ceea ce ar fi trebuit să fie un avantaj pentru noi. Eu nu sunt viteazul de după război, dar e foarte greu de crezut că se mai poate întoarce rezultatul la acest nivel, chiar dacă în sport s-au mai văzut minuni. Fetele au, însă, obligaţia morală de a obţine o victorie, deoarece reprezintă întreaga Românie”.

Sigur, i-am solicitat tehnicianului şi o părere autorizată, cu privire la drasticul eşec din Danemarca. “N-aş vrea să fac nicio analiză. Pot doar să-mi spun părerea ca
unul ce mi-aş fi dorit ca Roibu să se bucure de acest trofeu. Probabil că trebuiau soluţii în zona centrală a apărării. Cred că Elisei şi Pidpalova, folosite în ultimele trei meciuri, şi-ar fi putut găsi locul acolo. Chiar şi Szucs ar fi fost o soluţie, deoarece unele jucătoare păreau suferinde din punctul de vedere al sănătăţii. Acum, antrenorul o să aibă posibilitatea de a face modificări”,
ne-a mărturisit Gheorghe Tadici, care a vrut să facă o precizare şi pentru cei care s-au grăbit să declară că aceasta este cea mai mare performanţă a handbalului românesc. “Sigur, e important să ajungi în Finala Ligii Campionilor, dar nu se compară cu o finală de Campionat Mondial. Atât valoric, cât şi statistic, nu există termen de comparaţie. Şi eu nu ştiu când România va mai avea un astfel de ciclu olimpic, precum acesta “, a conchis Tadici.

Scris de Călin ONICAŞ
Joaca handbal! cu www.sportulsalajean.ro