HC Zalau si HCM Ştiinţa Baia Mare se vor duela miercuri, 12 mai, de la ora 18:00, in ultimul meci din actualul sezon competiţional. Miza jocului este participarea în cupele europene, ambele formaţii având şanse de a accede într-una din competiţiile continentale: Cupa Cupelor, Cupa EHF sau chiar Liga Campionilor, ultima variantă fiind posibilă, în cazul în care Oltchim, câştigă acest trofeu sambata.

Se anunta realmente, “Un meci de foc” intre Stiinta HCM Baia Mare, care se afla pe locul III, cu 33 puncte, si echipa din Zalau, condusa de managerul Tadici, care are 32 de puncte si este plasata pe locul V in ierarhia nationala.  Meci de foc si datorita rivalitatii handbalistice dintre cele doua orase apropiate, precum si datorita meciului cu “scantei” din turul campionatului, castigat de zalauance. Un meci tare al campionatului si pentru ca, nu mai putin de trei echipe (ocupantele locurilor IV-VI) au cate 32 de puncte, inainte de ultima etapa, a XXVI -a, a ligii I feminine si impreuna cu baimarencele si HC Dunarea Braila – locul VII cu 31p, vor lupta in ultimele partide ale sezonului, in principiu, pentru 3 locuri de Europa.

Ambele echipe abordeaza aceasta partida dupa victorie: in meciul precedent, Baia Mare a evoluat la Cluj (meciul din etapa 25, cu Oltchim Rm. Valcea, fusese disputat in devans) si a obtinut victoria, cu scorul de 27-23. Victorie a reusit si echipa lui Tadici la Rapid Bucuresti.

Borbely, Parvut si Ravasz sunt jucatoarele cu probleme de sanatate la aceasta ora, pentru HCM. Echipa baimareana are maine dimineata planificata o sedinta video, iar in jurul orei 15.00, se va porni spre Zalau, anunta site-ul oficial al clubului maramuresean.

De partea cealalta – Zalăul handbalistic, este la un pas de revenirea în Europa, după o pauză de patru sezoane! Elevele lui Gheorghe Tadici ÅŸi Sorin Rădulescu au facut un pas important pentru a realiza aceasta revenire, dupa un succes greu dar meritat, realizat etapa trecuta, pe terenul Rapidului cu 34-30, avand in Molfea- 12g si Czeczi- 7g principalele marcatoare. Victorie obtinuta de zalauance, trimit practic giulestencele, in sezonul viitor al ligii a II-a.

Melinda Geiger - www.hcmbaiamare.ro

Derby-ul pentru Europa este si duelul golgeterelor 2 si 3, ale ligii I feminine.

Meciul dintre HC Zalău şi Ştiinţa HCM Baia Mare propune câteva dueluri interesante, care ar putea fi chiar decisive în stabilirea echipei învingătoare. Unul dintre acestea este cel al golgeterelor, ambele formaţii având câte o marcatoare importantă în lot. Sălăjencele vor miza pe inspiraţia Adrianei Holhoş (184 de goluri marcate, locul 3 în clasamentul golgeterelor), iar băimărencele pe  forţa de aruncare a Melindei Geiger (190 de goluri marcate, locul 2 în ierarhia naţională). Ambele jucătoare au 23 de ani,  evoluează pe postul de inter, doar că sălăjeanca e dreptace, iar maramureşeanca e stângace.

Meciul va fi arbitrat de buzoienii Vasile Pavel si Marian State si NU va fi transmis IN DIRECT de nici o televiziune, in ciuda importantei ei. Cei doi sunt purtători ai ecusonului EHF ÅŸi au mai arbitrat în acest an un meci al formaÅ£iei băimărene, ÅžtiinÅ£a HCM – “U” Jolidon Cluj (scor 22-22). Observator al Federatiei Romane de Handbal, la partida, va fi: reputatul valcean, fost arbitru international, recent trecut in categoria supervizorilorOctavian Pripas.

Galerie băimăreană la Zalău. Conducerea clubului HC Zalău a pus la dispoziţia suporterilor baimareni, 50 de bilete la preţul de 5 lei, astfel ca handbalistele de la Ştiinţa HCM Baia Mare vor fi încurajate la meciul de la Zalău, din ultima etapă a campionatului, de un grup, destul de numeros de suporteri. Galeria va face deplasarea cu un autocar, plecarea fiind programată, la ora 14:30, de la Sala Polivalentă, informeaza www.hcmbaiamare.ro

Declaratii din tabara lui HCM Baia Mare conform emaramures.ro, facute inainte de partida:

Delegat IOAN BABAN: “Obiectivul nostru fixat la inceputul acestui sezon a fost locurile 6-7. Sigur ca gandul nostru zboara la o cupa europeana, dar aceasta nu este, inca, sigura. Avem nevoie de punct la Zalau. Noi la fiecare meci pornim sa obtinem maximum. Ne vom bate, mergem sa ne batem…”

Antrenorul COSTICA BUCESCHI: “Un meci capital pentru noi!…Ne asteapta un meci foarte greu la Zalau. O echipa ambitioasa, foarte artagoasa, care acasa joaca foarte bune, sustinute si de public…Asteptam un arbitraj corect: asa cum a reusit Zalaul sa castige in Baia Mare, sa avem si noi sansa de a castiga la Zalau!”

Directorul sportiv DANIEL KOTECZ: “Un meci dificil din mai multe puncte de vedere. Este o partida cu miza foarte mare pentru ambele echipe. … Meciurile de la Zalau de obicei se joaca in conditii speciale, …motiv pentru care am si solicitat delegarea unui observator federal! Daca se va juca corect, asta ramane de vazut, atunci avem o sansa. Prima conditie este ca jucatoarele noastre sa fie in forma foarte buna si sa treaca peste tensiunile care sunt convins ca vor fi, atat in tribune, cat si pe terenul de joc!”

Declaratiile complete in sistem VIDEO, facute de tabara baimareana, inainte de derby, le puteti vedea, pe site-ul www.emaramures.ro

CLICK AICI PENTRU A VIZIONA DECLARATIILE OFICIALILOR LUI HCM BAIA MARE

IN TUR, A FOST UN MECI DE CARE IUBITORII HANDBALULUI, NU AU FOST INCANTATI!

Un pic mai mult de circ a fost in turul campionatului. Un meci in care primul trimis in tribune a fost Sorin Radulescu, fostul jucator al echipei HC Minaur. L-a urmat, dupa nici patru minute, Gheorghe Tadici. Cu un minut inainte de fluierul final, rosu a vazut in fata ochilor si antrenorul echipei baimarene, Costica Buceschi. S-a lasat cu suspendari si sanctiuni, dar poate ca a fost doar o intamplare. Handbalul este un sport cu mai mult bun simt si responsabilitate. Toata lumea isi doreste FAIR PLAY! Sa vedem ce va iesi?!

PARTIDA NU VA FI TRANSMISA LA TV, DAR VA PUTEA FI URMARITA LIVE TEXT, PE SITE-UL NOSTRU – INCEPAND CU ORA 18,00

Un alt duel la fel de interesant se va desfasura la Braila, acolo unde formatia locala – Dunarea va intalni, intr-un meci cu o miza asemanatoare cu cea de la Zalau, pe HCM Roman! Pentru a merge in Cupele Europene, Romanul are nevoie de victorie, la fel cum si brailencele sunt obligate sa o obtina, pentru a atinge si sezonul viitor Europa.Partida de la Braila va fi IN DIRECT pe DIGI SPORT de la ora 18,00.

Programul etapei a XXVI-a, miercuri, 12 mai (toate partidele incep la ora 18.00): CSM Cetate Devatrans – Rapid CFR Bucuresti, HC Zalau – HCM Stiinta Baia Mare, Oltchim Rm. Valcea – Universitatea Resita se va juca in 18 mai, Universitatea Jolidon Cluj – HC Otelul Galati, Stiinta Bacau – Tomis Constanta, HC Dunarea Braila – HCM Roman (Digi Sport Plus), Rulmentul Urban Brasov – HCM Buzau.