SPR LUBLIN SSA (POL) – HCM BAIA MARE, ÎN OPTIMILE DE FINALĂ DIN CUPA EHF

Lublin a eliminat în turul anterior pe Alcoa (Ung) şi este lider neînvins în campionat

Tur: Lublin, 6-7 februarie, Retur: Baia Mare, 13-14 februarie 2010

SiglaSPRLublinÎn urma trageri la sorţi efectuate ieri la Viena, echipa noastră – HCM Ştiinţa Baia Mare, va întâlni anul viitor în dublă manşă echipa poloneză SPR Lublin SSA. Dacă echipa din Baia Mare a eliminat in turul anterior cealaltă reprezentantă a noastră în cupa EHF – Urban Braşov după o a doua manşă de senzaţie care a ridicat în picioare pe cei 2000 spectatori prezenţi în Sala Lascăr Pană, Lublin a eliminat în turul anterior puternica formaţie maghiară Cornexi Alcoa.

După o înfrângere în Ungaria cu 27-24, Lublin nu a lăsat nici o şansă echipei maghiare în manşa retur, învingând acasă cu 28-20. Polonezele s-au apărat senzaţional în prima repriza, primind doar 8 goluri!! şi s-au calificat mai departe, anulând astfel avantajul realizat de Alcoa, încă din prima repriză a returului.

Dar informaţii despre calificarea echipei din Polonia, HCM Ştiinţa Baia Mare le va putea obţine de la românul Claude Frollo – prezent acolo în calitate de delegat EHF la această partidă (cu Alcoa)! conform informaţiilor oferite de site-ul Federaţiei Europene de Handbal, precum şi de la Urban Braşov, care s-a duelat cu echipa din Lublin în preliminariile Ligii Campionilor, chiar în Polonia când au pierdut calificarea, clasându-se pe locul 3 după Byassen şi echipa din Lublin.

În cele două manşe susţinute cu Alcoa, s-au remarcat de la Lublin, jucătoarele cu experienţă:

-Malek Dorota – inter stânga, 1,76m, 75 kg, 28 ani (10 goluri – 3 şi 7 în ambele manşe);

-Marzec Monika – 36 ani!! (9 goluri – 3 / 6);

-Wlodek Sabina – 36 ani!! extremă stânga, 1,64m, 55 kg (9 goluri – 3 / 6)

Chiar dacă a evitat la tragerea la sorţi echipe din Danemarca (Randers sau Arhus), Rusia (Kuban Krasnodar, HC Rostov-Don) sau Spania (Parc Sagunt, Elda Prestigio) nici echipa poloneză nu se anunţă a fi un adversar facil mai ales pe propriul teren. Totuşi Baia Mare va juca conform tragerii la sorţi, al doilea meci acasă, iar împreună cu publicul fantastic de care era mândru antrenorul echipei Băban – după meciul cu Braşovul, se poate califica mai departe.

Declaraţii conform www.hcmbaiamare.ro după tragere la sorţi:

D. Kotecz: “Adversar puternic, dar putea fi şi mai rău ”

I. Băban: “Şansele de calificare sunt de 50-50 %”

Partidele pentru accederea între primele 8 echipe ale competiţiei se vor desfăşura astfel:

Tur: Lublin, 6-7 februarie, Retur: Baia Mare, 13-14 februarie 2010

Lublin