VIBORG – OLTCHIM, sambata 08.05 – ora 17,15, IN DIRECT pe PROTV
live text, in timp real, si pe chat-ul eurohandbal.ro

“ALTHAUS – Este jucatoarea cheie a Viborg-ului”

Obosit, dar si fercit ca are posibilitatea sa traiasca din nou, astfel de momente, asa l-am gasit pe antrenorul “unei intregi Romanii“, in seara dinaintea plecarii spre Danemarca. Amabil ca de obicei, antrenorul campioanei noastre – Radu Voina, a acordat un interviu, in seara dinaintea plecarii spre primul duel din Finala Ligii Campionilor, vorbind despre: Cum se simte antrenorul si echipa, in asemenea momente de maxima presiune; Ce este important in primul duel; Cum se schimba registrul tactic fata de meciul cu Gyor; Daca avem avantaj ca, Viborg nu are rezerva la pivot, care sa fie specializata pe acest post; precum si Ce le transmite iubitorilor de handbal, in special, si romanilor in general, cu ocazia acestor doua dueluri! Toate acestea le aveti mai jos.

Despre cum se simte antrenorul si echipa, in fata unui meci de asemenea nivel

Ne-am atins obiectivul, deci ne simtim bine! Dar suntem ]ncrezatori si concentrati, pentru ca ar fi nemaipomenit sa atingem, sa realizam visul suprem, realizare pe care si-o doreste orice sportiv, aceea de a castiga Liga campionilor – care este icebergul performantei!

Ce este important in primul duel?

Totul este important. Fiecare meci este important si diferit, in felul lui. Insa, orice rezultat inregistrat in prima mansa nu este decisiv. Sunt convins ca totul se va transa in al doilea joc. Probabil ca forma de zi, dorinta si putinta fiecarei echipe vor fi importante la ora jocului.

Registrul tactic se schimba, fata de meciurile cu Gyor, datorita liniei de 9m puternice a lui Viborg HK

Apararea va duce greul cu siguranta, in tabara noastra. Danezele sunt castigatoarele LC, sunt foarte echilibrate pe posturi  si au foarte putine puncte slabe. Apararea noastra va avea un rol important, dar eu zic ca si atacul. Deoarece si apararea danezelor este foarte bine pusa la punct in zona centrala, iar de aceea va fi important sa recuperam mingi cat mai multe pentru a reusi apoi goluri usoare. Suntem 2 echipe valoroase si sa dea Dumnezeu sa avem putere, pentru ca noi ne dorim sa aducem bucurie romanilor, mai ales in situatia actuala prin care trece tara noastra.

Loby pentru ca handbalul sa devina prioritate de interes national. (Eurohandbal a informat antrenorul si al echipei nationale, ca unele echipe se afla in pragul falimentului, in liga I feminin si ar putea renunta la inscrierea in viitoarea editie a competitiei interne.)

Sunt momente grele, foarte dificile si spre binele handbalului, ne dorim si noi, din tot sufletul sa treaca peste ele, iar aceste performante obtinute de Oltchim sa atraga atentia. Pentru ca handbalul este ceva minunat pentru noi romanii, sport care isi desfasoara activitatea fara sa aiba prea mari pretentii. Sa isi dea seama factorii cu putere de decizie, ca dupa 20 ani de la revolutie jucam in conditiile realizate pe vremea comunismului, iar ca de la declaratii trebuie sa se treaca la fapte!

Despre refuzul oficialilor lui Viborg de a colabora, atat cu presa romana cat si daneza, inaintea confruntarilor cu Oltchim.

Este o echipa cu experienta, atat a jocului cat si manageriala. Sunt de mai mult timp la nivelul actual si au lucrurile foarte clare si stabilite cu mult timp inainte. Nu oricine si in orice moment poate lua declaratii, totul facandu-se centralizat cu ajutorul unei persoane direct responsabila.  Sunt si foarte diplomati, avand o cultura foarte bine implementata. Ei nu vorbesc de rau un adversar, indiferent de valoarea lui.

Despre asa zisul avantaj, ca Althaus este singurul pivot de meserie, pe care Viborg  il are disponibil, pentru ambele partide.

Nu avem nici un avantaj. Este jucatoarea cheie a Viborg-ului, face ambele faze (aparare si atac), si are o mare calitate: trece neobservata pe parcursul unui meci, dar are o contributie esentiala la echipa. Iar faptul ca jucatoarea de rezerva pe postul ei, nu joaca, nu este important, pentru ca rezerva, de fapt nu prea juca, nici cand era apta. Althaus duce tot greul, oricum.

APEL LA SUPORTERI – RASPLATA DARUIRII LOR PENTRU FORMATIE: O BUCURIE IMENSA! In incheierea interviului, antrenorul Radu Voina face apel la suporteri sa fie alaturi de echipa si fetele minunate, pe care campiona le are. Chiar daca nu vor fi alaturi de noi intr-o sala devenita mica, pentru un astfel de eveniment, si se vor afla in fata televizoarelor, sa fie alaturi de noi. Cu ajutorul lui Dumnezeu, le putem aduce o bucurie mare!