Radu Voina a acordat un interviu EHF-ului, despre apropiata Finala, intr-un articol scris de Emilian Voicu

Antrenorul Radu Voina, nu este pentru prima oara, cand poate pune mana pe cel mai pretios trofeu european intrecluburi. Radu Voina a fost de doua ori in Finala Cupei Campionilor la masculin, dar niciodata la feminin.

Radu Voina -joaca a doua finală din cariera de antrenor! Principalul echipei noastre campioane Oltchim, a mai mai avut o prezenţa în ultimul act, în anul 1988-1989, cand competiţia se numea Cupa Campionilor Europeni. Voina a fost campion al Europei, în sezonul 1976-1977, ca jucător al formatiei Steaua. Voina are urmatorul palmares ca antrenor: medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984); fost finalist al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti (1989); opt titluri de campion naţional şi două Cupe ale României, tot cu clubul militar; două titluri de campion naţional cu Oltchim Rm. Vâlcea (2009 şi 2010); semifinalist al Ligii Campionilor cu Oltchim (2009). În sezonul 1976-1977, Radu Voina a câştigat  Cupa Campionilor Europeni, ca jucător, după o victorie fantastica (21-20), în faţa celebrei echipe din acele vremuri – TSKA Moscova (URSS).

În acest an, Radu Voina va încerca din nou să câştige Liga Campionilor, dar pentru prima dată cu echipa de femei. “Sa muncesti cu femeile este un lucru mult mai greu, decat sa o faci cu barbatii, si de aceea pentru mine satisfactia este mai mare acum cu Oltchim Valcea”,  a declarat Radu Voina pentru site-ul EHF.

Totodata antrenorul formatiei noastre a tinut sa precizeze ca performanta atinsa de Oltchim este mult mai valoroasa, decat ce a realizat cu Steaua. Deoarece pe acele vremuri au avut cateva partide de jucat plus putin de noroc la adversari, care nu erau foarte tari pana in fazele finale. Pe cand acum, Oltchim a jucat deja 14 meciuri, iar adversarii intalniti au fost foarte puternici, toti.

In incheiere, Voina a spus ca Valcea va intalni o super putere a handbalului in finala, deoarece Viborg are in componenta jucatoare foarte puternice “Multe dintre acestea sunt cele mai bune jucătoare din lume pe postul lor!“.

sursa: www.eurohandball.com