UNIVERSITATEA SUCEAVA – STIINTA BACAU 28-27

Universitatea s-a impus cu scorul de 28-27 in derbyul moldav disputat azi in compania celor de la Stiinta Bacau, in penultima etapa a Diviziei Nationale la handbal masculine. Aveti mai jos declaratiile celor doi oficiali Leonard Bibirig si Gabriel Armanu, dupa partida, oferite de colaboratorul nostru www.gazetasv.ro

Scosi definitiv din lupta pentru un loc de cupa europeana de rezultatele indirecte inregistrate in runda precedenta, “studentii” au intrat extrem de timorati in meciul contra Stiintei, astfel ca oaspetii aveau la finalul primelor zece minute de joc un avantaj de trei goluri, scor 3-6.

Chiar daca Leonard Bibirig a incercat sa mai taie din elanul adversarilor printr-un time-out cerut inca din primul sfert de ora, bacauanii si-au pastrat avansul de trei reusite pana in minutul 25, cand tabela de marcaj din Sala LPS indica scorul de 9-12. Universitatea a reusit insa sa echilibreze raportul de forte din teren spre finalul primei reprize si sa intre la pauza cu un handicap minim, scor 12-13.

Debutul reprizei secunde a fost la discretia trupei lui Gabriel Armanu, care a profitat din plin de ratarile sucevenilor si s-a distantat in minutul 37 la patru goluri, scor 15-19. Ajutati dintre buturi de paradele lui Bogdan Pralea, “alb-albastrii” au replicat imediat, egaland situatia de pe tabela in minutul 40, scor 19-19, pentru ca, sase minute mai tarziu sa se distanteze la 23-21.

S-a ajuns la 25-25, si ultimele 10 minute s-au jucat cu nervii intinsi la maxim. Soarta celor doua puncte avea sa joace dupa minutul 56, cand Iulian Andrei a parat o aruncare de la 7 metri, Chirut a inscris la urmatorul atac si Universitatea era in avantaj cu 100 de secunde inaintea fluierului final, scor 28-27.

Cu trei secunde inainte de finalul jocului, arbitrii Dinu/Din au acordat o aruncare de la 7m pentru oaspeti. Un ultim cartus pe tava bacauanilor, aflat in mana lui Sandu Iacob. Dar sansa egalarii nu le-a suras insa bacaunilor, golgheterul oaspetilor ratand aruncarea de la 7 metri.

Scor final 28-27 si Universitatea si-a luat adio de la proprii suporteri cu o victorie ce conteaza din pacate numai pentru palmares.

Steaua va termina mai mult ca sigur pe locul 5 iar Suceava pe 6. Bacaul a coborat sub Energia lui Stanga, pe locul 4.

Marcatorii echipei sucevene: Chirut – 9 goluri, Mitrea – 7 goluri, Bursuc – 4 goluri, Ignat – 2 goluri, Acatrinei – 2 goluri, Adomnicai – 2 goluri, Gavriloaia – 1 gol, Tcaciuc – 1 gol.

DECLARATII DUPA PARTIDA:

LEONARD BIBIRIG – CSU SUCEAVA

A fost o victorie foarte muncita. Meritul le apartine in totalitate baietilor, care s-au autodepasit astazi si au avut puterea sa revina. Au fost doua momente cruciale in meci. Unul la inceputul reprizei a doua, cand am reusit sa revenim de la 15-19 si altul la scorul de 25-27. Aici a fost cheia meciului”, a spus Bibirig, care a tinut sa multumeasca suporterilor suceveni pentru ardoarea cu care si-au sustinut favoritii. “Speram la un public mai numeros, dar cei prezenti in tribune au fost al optulea jucator si trebuie sa le multumim pentru incurajari”, a completat tehnicianul Universitatii.

GABRIEL ARMANU – STIINTA BACAU

Ne-am dorit sa invingem la Suceava pentru a obtine o medalie de bronz pentru care ne luptam de atatia ani. Am muncit 50 de minute pentru victorie, pentru ca la sfarsitul jocului sa ne trezim condusi. Consider ca diferenta s-a facut in acele zece minute de final, cand ne-am grabit la finalizare si am ratat foarte mult”, a spus Armanu.
Ne-am bucurat la victoria cu Steaua, ne-am bucurat la victoriile obtinute in tur, dar astazi au castigat ei, au fost mai buni. Ii felicitam pe cei de la Suceava si le uram succes. Suntem suparati. Nu putem fi veseli cand ai pierdut locul trei la un gol acasa cu Targu Jiu. la un gol la Dinamo. Sunt meciuri care si-au pus amprenta pe clasament.”, a incheiat Armanu.

Joaca handball! cu www.gazetasv.ro si Universitatea Suceava