COMENTATI TURUL FINALEI LIGII CAMPIONILOR FEMININ 09/10 PE CHAT! ADRESATI INCURAJARI, FETELOR DE LA OLTCHIM, ACOLO!

VIBORG HK – CS OLTCHIM RM. VALCEA

28 – 21

Arbitrii: Nenad Nikolic Dusan Stojkovic (SRB)

sambata 8 mai 2010 – ora 17,15 – IN DIRECT PE PROTV

(LIVE TEXT, IN TIMP REAL, SI PE CHAT-UL EUROHANDBAL!)

NEWS -URI ZILNICE DESPRE PRIMUL DUEL DIN FINALA AICI!

07.05 – Bilanţul confruntărilor cu Viborg HK din ultimele trei sezoane este favorabil echipei vâlcene.

În istoria recentă a confruntărilor directe dintre Viborg HK şi Oltchim Rm. Vâlcea, care au avut loc în ultimele trei sezoane ale Ligii Campionilor, echipa română este superioară: trei victorii, faţă de cele două ale danezelor, însă nu trebuie uitat nici acel rezultat de egalitate consemnat anul trecut.
Pe vremea când antrenor era Gheorghe Tadici, în sezonul 2007-2008, cele două echipe s-au întâlnit în prima fază a grupelor Ligii Campionilor, iar Oltchim a câştigat ambele confruntări, 33-30 în Sala Traian, 31-29 în Danemarca. Nu la fel s-a întâmplat însă anul trecut, atunci când Viborg şi-a luat revanşa în „dubla” din semifinalele competiţiei: victorie cu 34-28 la Rm. Vâlcea, egal pe teren propriu (21-21).
În actuala ediţie a Ligii Campionilor, când s-au înfruntat în a doua fază a grupelor, Oltchim şi-a adjudecat la limită partida de acasă (27-26), pentru ca ulterior să fie învinsă în deplasare (33-26), într-un meci care nu a mai avut însă nicio miză, ambele echipe fiind calificate deja în semifinale.

Intalniri directe intre anii 2007-2010:
10/2007 Oltchim – Viborg 33-30
01/2008 Viborg – Oltchim 29-31
04/2009 Oltchim – Viborg 28-34
04/2009 Viborg – Oltchim 21-21
02/2010 Oltchim – Viborg 27-26
03/2010 Viborg – Oltchim 33-26

07.05 – Cristina Vărzaru  cea mai buna extrema dreapta din campionatul danez, poate fi si golghetera Ligii Campionilor

Pentru a deveni cea mai prolifică jucătoare în acest sezon, românca trebuie să înscrie 10 goluri în cele două partide din finală. În fruntea ierarhiei se află brazilianca Alexandra Do Nascimento (Hypo Viena) – 98 de goluri, care ar putea fi detronată până la urmă de Cristina Vărzaru în condiţiile în care trupa lui Gunnar Prokop a ieşit deja din competiţie. Pentru a deveni golghetera Ligii Campionilor în acest sezon, extrema echipei Viborg trebuie să înscrie cel puţin 10 goluri în „dubla” cu Oltchim Rm. Vâlcea din finală.

Cea mai prolifică de la noi, este extrema Ramona Maier, care a înscris până acum de 57 de ori. Altfel, în topul primelor 50 de marcatoare din actualul sezon al Ligii Campionilor se mai află: Cristina Neagu (53 de goluri), Ionela Stanca (52), Patricia Vizitiu (46), Oana Manea (34) şi Iulia Puşcaşu (31)., in vreme ce in top 10 a Europei, mai exista 2 jucatoare de la Viborg – Bojana Popovic si Rikke Skov

06.05SELECTIONERUL RADU VOINA, A ANUNTAT LOTUL PENTRU PRIMA PARTIDA DIN DANEMARCA: Paula Ungureanu şi Talida Tolnai (portari), Steluţa Luca, Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu, Valeria Beşe, Patricia Vizitiu, Cristina Neagu şi Reghyna Shymkute (linia de 9 metri), Oana Manea şi Ionela Stanca (pivoţi), Ramona Maier, Iulia Puşcaşu şi Adriana Nechita (extreme). Au ramas acasa, neprinzand lotul de 14, dar cu sanse reale sa joace sau sa faca parte din lotul Oltchimului, pentru returul de la Bucuresti: Valentina Ardean Elisei, Olena Vaşciuk, Anastasia Pidpalova, Gabriella Szucs, Roxana Gatzel şi Mihaela Smedescu.

06.05 – A fost nevoie de patru semifinale pentru ca multipla campioană a României să acceadă în sfârşit în ultimul act al celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa. În 1990, Chimistul a fost stopată de Kuban Krasnodar, în 1992 de Hypo Viena, iar anul trecut de Viborg HK, pe care vâlcencele o vor înfrunta de această dată chiar în finală.

06.05 – Cota oferita de www.bet-at-home.com, pentru o victorie a valcencelor in prima mansa din Danemarca, este 4! In timp ce pentru un succes al gazdelor se ofera o cota de 1,25. Un egal ar aduce castiguri mari pentru un parior, care ar miza pe un meci nedecis, acesta primind 12 lei la 1 leu pariat!

06.05 – Spartak Kiev (echipa desfiintata intre timp!!), este cea mai galonată echipă din istoria handbalului feminin european. Echipa din fostul spaţiu sovietic a câştigat 12 trofee ale Cupei Campionilor, între 1970 şi 1988, în timp ce Hypo Viena are în vitrină 8 trofee, obtinute între 1990 şi 1999.Spartak Kiev deţine şi recordul celor mai multe trofee câştigate consecutiv: de două ori câte patru la rând (între 1970 şi 1973, respectiv 1985-1988).

06.05 -Pentru ca jucătoarele vâlcene să beneficieze de prime consistente în cazul în care vor câştiga Liga Campionilor, managerul general Constantin Roibu a declarat că îşi doreşte ca alături de Oltchim să vină şi alţi agenţi economici potenţi din punct de vedere financiar, care să răsplătească o performanţă unică, pentru ţara noastră. Managerul general al SC Oltchim SA a declarat că îşi doreşte să joace şi la Rm. Vâlcea o finală de Liga Campionilor, după ce proiectul pentru construirea unei săli mai spaţioase, va fi finalizat. “Pe viitor, îmi doresc să jucăm o finală şi la Rm. Vâlcea pentru că, din câte se pare, există deja un proiect pentru a se finanţa construirea unei săli mai spaţioase. În Râmnic fiinţează şi Centrul Olimpic de Excelenţă, deci ar cam fi normal să dispunem de toate condiţiile pentru a obţine rezultate mari în faţa a cât mai mulţi suporteri”. Intre timp, s-a aprobat de catre Consiliul Local Valcea, construirea unei sali de 6.000 de locuri, pentru fanii echipei noastre campioane.

05.05Radu Voina -joaca a doua finală din cariera de antrenor! Principalul echipei noastre campioane Oltchim, a mai mai avut o prezenţa în ultimul act, în anul 1988-1989, cand competiţia se numea Cupa Campionilor Europeni. Voina a fost campion al Europei, în sezonul 1976-1977, ca jucător al formatiei Steaua. Voina are urmatorul palmares ca antrenor: medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984); fost finalist al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti (1989); opt titluri de campion naţional şi două Cupe ale României, tot cu clubul militar; două titluri de campion naţional cu Oltchim Rm. Vâlcea (2009 şi 2010); semifinalist al Ligii Campionilor cu Oltchim (2009). În sezonul 1976-1977, Radu Voina a câştigat  Cupa Campionilor Europeni, ca jucător, după o victorie fantastica (21-20), în faţa celebrei echipe din acele vremuri – TSKA Moscova (URSS).

05.05 – Ioan Gavrilescu se deplasează cu autoturismul în Danemarca! Seful clubului Oltchim va parcurge astfel, peste 2.200 de kilometri, atat cat este distanta aproximativa pana la Herning (Dan), datorita faptului ca nu se urca in avion. Ioan Gavrilescu se va retrage de la conducere, in cazul în care, Oltchim va câştiga Liga Campionilor, după 30 de ani de activitate în fruntea clubului vâlcean.

05.05 – Se înfruntă cele mai bogate echipe din Europa. Confruntarea dintre Viborg şi Oltchim va fi şi una de ordin financiar. Formaţia daneză este considerată cea mai bogată echipă de handbal feminin din lume, care dispune de un buget anual de 5 milioane de euro. Gruparea vâlceană beneficiază, in schimb, doar de jumătate din această sumă.
Aşa cum era normal, Viborg are în lot nu mai puţin de 15 „straniere”, cele mai cunoscute fiind, fără îndoială, surorile norvegiene Katrine Lunde-Haraldsen (portar) şi Kristine Lunde-Borgersen (inter), campioane olimpice şi europene, muntenegreanca Bojana Popovic, cea mai bine plătită handbalistă din lume, cu un contract de 290.000 de euro pe sezon, dar şi românca Cristina Vărzaru.

05.05 – Echipele au recuperat jucătoarele accidentate. Viborg o va putea arunca in lupta pe nemtoaica – Grit Jurack, iar Oltchim se va baza pe serviciile Valentinei Ardean

Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg HK vor aborda meciurile din finala Ligii Campionilor, cu loturile complete, după ce jucătoarele accidentate până acum în actualul sezon s-au refăcut la timp.

04.05 – BILETE EPUIZATE – PENTRU RETURUL FINALEI LIGII CAMPIONILOR OLTCHIM – VIBORG! Se pare ca, datorita faptului ca partida se desfasoara la Bucuresti, clubul valcean are destule “probleme” pe cap! CS Oltchim a emis un comunicat de presa pe site-ul oficial al clubului, in care anunta ca “Cerinţa de bilete pentru returul finalei Ligii Campionilor ce va avea loc în Sala Polivalentă din Bucureşti în data de 15 mai 2010 a depăşit cu mult estimările făcute, fiind de aproape 3 ori mai mare decât capacitatea sălii, aducem la cunoştinţa celor interesaţi că suntem în imposibilitatea practică de a mai vinde bilete pentru acest joc la casele de bilete de la Sala Sporturilor TRAIAN din Rm.Vâlcea, precum şi de la Sala Polivalentă din Bucureşti” . Astfel, dupa doar o zi de la punerea tichetelor in vanzare, posesorii de abonamente fiind cei care aveau dreptul sa le achizitioneze in primele 2 zile ale saptamanii, ele s-au epuizat. In final se face apel la intelegere si “Totodată, în numele conducerii clubului, ne cerem scuze pentru această situaţie, precum şi pentru unele lipsuri înregistrate în organizarea acestui joc amplificate de faptul că acesta nu se poate desfăşura la Rm.Vâlcea” se arata in comunicat.

03.05 – Viborg cu un singur pivot de meserie în finale, anunta site-ul Federatiei Europene de Handbal, intr-un articol scris de Peter Bruun. Internaţionala germana Anja Althaus va fi singurul pivot de meserie a lui Viborg HK în finala Ligii Campionilor, împotriva campionilor României de la Oltchim Rm.Valcea.  Karen Smidt – jucator de rezerva pentru Althaus, s-au accidentat grav, în meciul pe care Viborg l-a jucat  împotriva lui KIF Vejen în play off-ul ligii daneze. Karen Smidt a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală, şi va lipsi pentru tot restul acestui sezon, deci inclusiv finala Champions League şi finalele din campionatul danez. Ca jucător de aceeasi linie, Lene Lund Hoy Karlsen, a ramas gravida, danezii alegandu-se astfel, fara un inlocuitor pentru poastul de pivot.Althaus - Viborg (poza ehfcl.com)

Nici o alternativă realăAntrenorul Jakob Vestergaard, a încercat-o pe Dianne Møller pe linie, dar fără succes. El admite că in lupta pentru câştigarea Ligii Campionilor nu are nici o alternativă reală la Althaus în poziţia de pivot.

Am putea s-o folosim pe Rikke Skov pe acel post în perioade scurte din meciuri, dar aveam cu adevărat nevoie de ea la linia de nouă metri. Deci, nu-mi rămâne decât să sper că Anja Althaus va fi aptă să joace 60 de minute în fiecare meci de acum încolo“, a declarat Jakob Vestergaard pentru site-ul Federaţiei Europene de Handbal.

De la începutul sezonului următor, Viborg va acoperire pe pivot, post ce va redeveni puternic din nou, deoarece danezii au semnat un contract cu norvegianca – internaţionala, Marti Malm Frafjort.

03.05 – Este concentrare mare si la Viborg. Cristina Varzaru si colegele ei nu vor acorda nici un intreviu, nici pentru presa daneza si nici pentru presa romana, in afara conferintelor de presa obligatorii, a anuntat clubul din Danemarca. Se vor concentra doar pe cele 2 partide, care vor stabili castigatoarea Europei handbalistice la feminin.