STIINTA DEDEMAN BACAU – Steaua MFA Bucuresti 32-30

Bacauanii au invins Steaua, cu Bondar in zi de gratie – 11 goluri, intr-un meci reprogramat din cadrul etapei a XXIV-a a Ligii Nationale masculine bet-at-home.com. Cu acest rezultat bacauanii urca pe 3 in clasament si au asigurat locul 4 si participarea in viitoarea editie a cupelor europene, indiferent de rezultatele ultimelor etape. Stavrositu si Georgescu au avut cate ceva de “impartit” in finalul meciului.

Steaua are, in principiu, asigurat locul 5, chiar daca este la egalitate de puncte cu Univ. Suceava, deoarece are avantajul meciurilor directe si program mai usor. Steaua mai are de jucat cu Rom Cri Brasov (deplasare) si CSM Satu Mare (acasa), iar Suceava, mult mai greu – cu Stiinta Bacau (acasa) si UCM Resita (deplasare). Steaua va participa in viitoarea editie a cupelor europene in cadrul Cupei Challenge, daca nu castiga Cupa Romaniei sau Cupa Cupelor!

Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a izbutit o victorie muncită şi absolut meritată în faţa semifinalistei Cupei Cupelor, Steaua MFA Bucureşti. Partida a fost echilibrată până la final,  exclusiv datorita evoluţiei senzaţionale a portarului stelist Obrad Ivezic. Exceptând primele 4 minute, când oaspeţii au condus pe tabela de marcaj, formaţia băcăuană a fost la timona partidei, conducând  şi la patru goluri.
Pe langa Ivezic, care a avut un joc remarcabil, stelistii au avut o stare excesivă de nervozitate.  Georgescu şi Stavrositu avand cate ceva de imparit, in finalul partidei – min.56. Stand pe banca de rezerve, acestia au fost despărţiţi cu greu, de antrenorul Bozo Rudic şi de preşedintele Cazacu.

Ca o curiozitate – norocoasa pentru Bacau, meciul din tur s-a terminat exact cu acelasi scor si a fost oficiata, de acelasi cuplu de arbitrii.

ŞTIINŢA: Tevzadze (9 interv.) – Bondar (11 goluri), Moskalenko (5), Gurkovsky (5), Iacob (4), Rotaru (3), Onyejekwe (3), Prachar (1), Păunică, Ghiţă. Antrenor: Gabriel Armanu.

STEAUA: Ivezic (25 interv.), Cenuşă – Cian (5), Vujadinovic (5), Novanc (5), Georgescu (4), Savenco (2), Stamate (2), Dinescu (2), Răpciugă (2), Manea (1), Săulescu (1), Stavrositu (1), Rudic. Antrenor: Bozo Rudic.

Arbitri: Valentin Călina (Piteşti) şi Claudiu Belean (Tg. Mureş)

Evoluţia scorului:

2-3 (min. 4), 5-4 (min. 10), 10-7 (min. 18), 13-9 (min. 23), 15-12 (pauză), 16-16 (min. 34), 21-19 (min. 39), 26-23 (min. 45), 27-26 (min. 50), 29-28 (min. 57), 32-30 (final).