AIHAN OMER LE RASPUNDE CELOR CARE AU SARIT IN APARAREA LUI, IN MOMENTELE DIFICILE : „LA UCM REŞIŢA A APĂRUT O DICTATURĂ“

Înaintea antrenamentului din această dimineaţă, handbaliştii de la UCM Reşiţa au fost anunţaţi oficial de conducerea grupării bănăţene de încetarea colaborării cu antrenorul Aihan Omer. Preşedintele grupului de firme UCM, Adrian Chebuţiu, le-a dat vestea vicecampionilor. Astfel, antrenamentul de la Sala Polivalentă a fost condus de secundul Gligore Czari. Adrian Chebuţiu a spus că s-a ajuns la un moment de saturaţie, când colaborarea dintre UCM şi antrenorul Aihan Omer nu mai putea continua. „Turcul“ a fost scos ţap ispăşitor pentru rezultatele echipei reşiţene, pentru ratarea şi în acest a titlului naţional.

E o despărţire, şi orice despărţire e grea şi tristă. Timpul rezolvă o grămadă de lucruri şi sunt convins că ceea ce va rămâne la urmă vor fi amintirile plăcute. Au fost patru ani, în care Aihan Omer a transformat echipa de handbal UCM Reşiţa, în mod evident toate cele trei Cupe Challenge au fost câştigate de către el. Omer a condus echipa către acest rezultat spectaculos şi unic în handbalul românesc. Însă la fel de bine, tot cu Aihan la conducere am reuşit să ratăm doi ani la rând obiectivul principal – câştigarea campionatului. Văzând acest lucru şi văzând evoluţia echipei în ultimele meciuri, această demotivare şi lipsă de interes, de plăcere de a juca, într-o discuţie pe care am avut-o împreună am căzut de comun acord ca să încetăm relaţiile contractuale între UCM Sport. Nu se mai putea evita despărţirea la momentul actual. Întotdeauna, liderul este vinovat pentru rezultatele echipei pe care o conduce. Vom termina campionatul, vom merge la turneul final al Cupei României. Le-am spus jucătorilor că nu se va acorda nici o primă de meci pentru sezonul 2009-2010, datorită prestaţiei pe care au avut-o în ultimele meciuri.

CLICK AICI PENTRU A CITI MAI DEPARTE CE A SPUS PRESEDINTELE UCM RESITA

AIHAN OMER: „LA UCM REŞIŢA A APĂRUT O DICTATURĂ“

Vestea despărţirii dintre Aihan Omer şi UCM Reşiţa a bulversat lumea handbalului. După patru ani petrecuţi pe banca tehnică a formaţiei bănăţene, rămâni trei Cupe Challenge, o finală de Cupa României, şi două titluri de vicecampioană naţională.

Aihan Omer spune însă că renunţarea la serviciile sale i se pare una pripită. Tehnicianul contrazice astfel comunicatul de presă remis de UCM Sport, în care se precizează că rezilerea contractului s-a făcut pe cale amiabilă. Aihan Omer afirmă că i s-a sugerat că ar fi mai bine să se retragă de la conducerea tehnică a echipei reşiţene:

În primul rând noi antrenorii trebuie să fim realişti şi să ne dăm seama că rezultatele ne ţin în viaţă. A fi demis sau a rezilia un contract face parte din munca şi din viaţa noastră. În acest caz nu pot să spun prea multe, decât că am fost invitat de domnul preşedinte Adrian Chebuţiu. Mi s-a propus rezilierea pentru neîndeplinirea obiectivului – clasarea pe locul I. Am fost de acord, pentru că am caracter şi personalitate şi nu pot face compromisuri. În această situaţie, a apărut această reziliere amiabilă a contractului între UCM Reşiţa şi antrenorul echipei. Cred eu că această decizie este una pripită, pentru că mai erau două etape, iar eu care, după părerea oamenilor, am făcut ceva pentru handbalul reşiţean, nu meritam să fiu adus într-o discuţie de acest fel cu două etape înainte de finalul campionatului. Se putea aştepta terminarea campionatului şi discutam atunci. Se pare că la UCM Reşiţa a apărut o dictatură, un fel de a pune altfel problemele decât ştiam eu în urmă cu patru ani, dar, repet, antrenorii sunt supuşi acestor fel de probleme şi trebuie să le acceptăm, indiferent de moment şi de situaţie.

CLICK AICI PENTRU A CITI MAI DEPARTE CE A SPUS AIHAN OMER

“JOACA HANDBAL!” cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat