Dupa un joc convingător, bluzele verzi de la Viborg HK au garantata participarea in Finala campionatului danez, dupa o victorie cu 31-24 împotriva lui KIF Vejen. Aveti mai jos declaratia antrenorului Vestergaard – conform site-ului oficial al clubului danez, care era fericit dupa asigurarea calificarii in finala, inca dupa al treilea joc. Jurack, Popovic si  Althaus fiecare cu cate 6 goluri au fost principalele marcatoare ale lui Viborg

De la Viborg s-a distins pe teren prin jocul atac excelent Rikke Skov – regizor, Bojana Popovic şi Anja Althaus, şi numai în primele minute Vejen a putut rezista jocului impus de adversarul Oltchimului. La pauza ele conduceau cu 15-11.

După pauza KIF a venit din nou la drum, cu un timp mai mult dedicat luptei, dar jocul de atac a lui Viborg, a fost ca un “atac palestinian”, extrem de puternic, iar gazdele nu au putut ţine pasul cu ritmul impus de bluzele verzi. A fost atât ritmul de joc cat şi a fluxului de atac, care a fost semnificativ mai bun decât am văzut în ultimii ani, la meciuri. Unul realizat de Kristine Lunde Borgersen, care a preluat conducerea în a doua jumătate, cu unele realizari minunate de la distanţă. In a doua jumătate Viborg HK a condus si cu şapte goluri, fetele ţinand lucrurile sub control complet, tot meciul.

Prin asigurarea participarii în Finala DM din meciul jocul final al treilea, bluzele verzi au, deasemenea, cele mai bune oportunităţi posibile acum, să se concentreze doar pe finala Ligii Campionilor si meciul împotriva lui Oltchim Valcea.

Antrenor Jakob Vestergaard, a fost fericit pentru accederea în finala DM şi să dozeze eforturile echipei pentru finala LC.

Sunt foarte fericit că ne-am calificat pentru finala de DM, cu trei victorii din trei meciuri. Cred ca am facut un meci foarte bun. Defensiv am închis bine, ce cunosteam ca este capabila KIF Vejen. Am avut unele probleme în anumite perioade in atac, dar am fost imediat ajutati de Anja Althaus, dar eu nu cred ca a fost rău in atac, totusi. Jocul a fost cu destul de multe contacte fizice şi cred că aproape toţi pilonii din spate s-au descurcat foarte bine în aceste situatii, cum ar fi Gitte Aaen – aceasta s-a descurcat bine pe aripa de stânga”, a spus antrenorul dupa partida castigata la Vejen.

Astfel partida Viborg HK – FC Midtjylland din 2 Mai va fi un simplu antrenament cu public, pentru adversarul Oltchimului, inainte de prima mansa din semifinale.

Rezultat:

KIF Vejen 24 – Viborg HK 31

Marcatoare:

Viborg HK: Grit Jurack 6, Anja Althaus 6, Bojana Popovic 6, Rikke Skov 5, Kristine Lunde-Borgersen 4, Monika Kovacsicz 2, Gitte Aaen 2