Camelia Balint - extrema HCM Baia MareSTIINTA HCM BAIA MARE – OLTCHIM RM. VALCEA 31-35 (17-18)

Dupa revenirea lui Elisei la Valcea, in meciul de campionat de la Deva, ea marcand la Baia Mare 6 goluri, a revenit si Camelia Balint – HCM Baia Mare!

Cu flori si aplauze (in picioare) la… semicercurile deschise, asa a fost intampinata finalista Ligii Campionilor, in polivalenta titreaza emaramures.ro. Nu au fost, insa, uitate nici handbalistele de la Stiinta HCM Baia Mare, care si-au luat azi ramas bun de la suporteri, acesta fiind ultimul meci oficial din acest sezon pentru echipa lui Baban si Buceschi pe propriul teren. Un regal handbalistic exact asa cum au promis oficialii baimareni, care a fost insa, umbrit! de apetitul politicienilor vremelnici pentru a-si slefui imaginea cu ajutorul sportivilor Maramuresului, de care uita imediat cand campaniile de imagine se termina incheie site-ul maramuresean.

Doua minute, trei goluri pentru Oltchim. Asa a inceput meciul. Minutele se scurg cu doua – trei goluri avantaj pentru handbalistele lui Voina. La mijloc de prim act, distanta creste la patru goluri, iar Baban isi cheama elevele la minutul de sfaturi. Nu de alta, dar unele din tinerele noastre jucatoare evoluau sub povara tracului evident. In minutul 22, Baia Mare se apropie la doua goluri (12-14), iar trei minute mai tarziu sala explodeaza, cand Stiinta HCM se apropie la un singur gol: 14-15. In min. 27 e iar doar un gol diferenta (15-16). Doua goluri din aruncari de la 7m, reusite de Camelia Balint, cea care a revenit azi in teren dupa o absenta de circa cinci luni de zile, stabilesc scorul la pauza: 17-18. Maximum cinci goluri distanta in favoarea Oltchimului in repriza secunda, minimum doua. Meciul s-a incheiat cu aplauze pentru cele doua echipe si cu urarea ca Liga Campionilor sa aiba in acest an castigatoare din Romania, cu huiduieli pentru arbitraj si cu cereri de autografe adresate jucatoarelor celei mai titrate echipe din handbalul feminin romanesc, echipa care are 24 de meciuri jucate in sezonul intern, 24 victorii si al 16-lea titlu de campioana nationala deja adjudecat.

As vrea sa felicit echipa gazda pentru un meci foarte bun, disputat in fata unei sali atat de plina de spectatori cum tare de mult timp nu am mai vazut-o. E normal, pana la urma, intr-un oras cu atata traditie in handbal. Noi ne incheiem in Baia Mare un periplu de o saptamana, in care am jucat trei meciuri, am incercat sa menajam jucatoarele si sa evitam accidentarilea declarat Radu Voina, care si-a scuzat elevele pentru anumite erori din timpul partidei. Dupa o saptamana de meciuri, toate fetele isi doresc sa ajunga la casele lor, in pregatirea marelui duel cu Viborg din 8 si 15 mai.

Eu doresc sa incep prin a-i felicita pe toti de la Oltchim pentru aceasta performanta extraordinara de a se califica in finala Ligii Campionilor. Publicul a dovedit, inca o data ca este unul dintre cele mai bune din tara … Am avut, din pacate, un inceput nu foarte bun, jucatoarele noastre au intrat in teren cu emotii si asta ne-a impiedicat sa stam mai aproape de Oltchim. Apoi iesirea lui Geiger din teren s-a simtit mult in ecuatia jocului. Sunt mandru ca antrenez aceasta echipa si Baia Mare ar trebui sa fie mandra ca are astfel de handbalistea declarat Ioan Baban.

HUIDUIELI – Cor de fluieraturi la adresa presedintelui Consiliului Judetean Maramures la meciul HCM – Oltchim

In aceasta seara, in polivalenta baimareana, mai multi oficiali maramureseni s-au gandit sa ofere flori finalistelor Ligii Campionilor de handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea. Gest frumos, de altfel. Toate au decurs ca la carte pana in momentul in care politicienii s-au gandit sa isi faca aparitia – meteorica in timpul competitiilor. Reactia iubitorilor sportului maramuresean a fost prompta. Huiduielile l-au impiedicat pe presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, sa isi tina discursul. Pregatit sau ad-hoc, nici nu mai conteaza, pentru ca nu s-a auzit de corul de fluieraturi, incheie site-ul baimarean www.emaramures.ro

STIINTA HCM: Cetateanu (3 interventii), Popovici (7), Geiger 9 (1 din 7m), Balint 5 (5), Amariei 4, Pop 3, Ravasz 2, Kovacs 2, Rudics 2, Pomohaci 2, Dobromir 1, Tatar 1, Buceschi, Osan. Antrenor: Costica Buceschi. Delegat: Ioan Baban.

OLTCHIM: Smedescu (5), Tolnai (5), Neagu 6, Elisei 6 (1), Stanca 5, Fiera 5, Pipdalova 4 (1), Nechita 4 (1), Shymkute 2, Manea 2, Puscasu 1, Luca, Szucs, Gatzel-Han. Antrenori: Radu Voina si Aurelian Rosca.

Joaca Handbal! cu STIINTA HCM BAIA MARE
sursa: www.emaramures.ro