Semifinalele Cupei Cupelor, prima mansa

STEAUA MFA BUCURESTI – FRAIKIN BM. GRANOLLERS, SCOR FINAL 32-28 (14-10)

A FOST COMENTARIU LIVE TEXT – IN TIMP REAL, PE CHAT-UL EUROHANDBAL. AVETI EVOLUTIA COMPLETA A PARTIDEI ACOLO!

Echipa de handbal Steaua MFA Bucureşti a susţinut duminică, 25 aprilie, de la ora 18.45, la Sala Polivalentă din Bucureşti, manşa tur a semifinalei Cupei Cupelor, în compania echipei spaniole Fraikin BM. Granollers, locul 8 in campionatul iberic, al doilea ca forta intre campionatele lumii, dupa Bundesliga nemtilor.
Pentru jucătorii roş-albaştri, purtători ai tradiţiei handbalistice care cuprinde două Cupe ale Campionilor Europeni, în anii 1968 şi 1977, această semifinală este cea mai mare performanţă internaţională obţinută, în numele Clubului Militar, după cucerirea Cupei Challenge în anul 2006.

Tinand cont de aceasta performanta notabila, miza partidei a crescut mult, iar toata suflarea care iubeste handbalul, a facut apel la suporteri sa sustina clubul nostru multiplu campion, in dificila confruntare cu ibericii, stiindu-se faptul ca, in Bucuresti, lumea nu se prea inghesuie la handbal. Apelul clubului de handbal si al iubitorilor de sport in general nu a ramas fara rezultat. Chiar ora de start a meciului de fotbal, a fost decalat, astfel incat suporterii ros-albastrilor sa poata ajunge de la handbal la stadionul Ghencea.  REZULTATUL: o dupa amiaza frumoasa si un spectacol sportiv deosebit oferit de  handbalistii de la STEAUA MFA, intr-o sala Polivalenta arhiplina – cu peste 5.500 spectatori!!!

Dacă defensiva ţine, avem şanse mari!” spuneau stelistii inaintea primului duel cu spaniolii!

Si asa au si inceput meciul stelistii! Cu o aparare foarte agresiva, la limita regulamentului, militarii au punctat la capitolul daruire din nou. Atunci cand apararea ceda, in poarta se afla IVEZIC, care a facut o prima repriza excelenta, reusind nu mai putin de 7 interventii excelente! In atac, STAVROSITU isi arata capacitatile tehnice si puncteaza de 4 ori de pe toate pozitiile din centru terenului, in minutele 4,7,9 si 16, goluri frumoase prin aruncari de la sold, de pe picioare si din saritura! Sala Polivalenta este in “flacari” dupa 30 minute, fanii echipei militare creand o atmosfera senzationala!!! Rapciuga a executat corect 3 aruncari de la 7 metrii si Steaua are avantaj de 4 goluri! 14-10 la PAUZA.

Steaua incepe in forta si repriza a doua prin acelasi Stavrositu! Acesta face un joc mare si inscrie pana la final 7 goluri, avand un procentaj de invidiat pana si de cei mai buni jucatori din Europa, cum sunt spaniolii!! (aproape 80%). Apararea se mentine la acelasi nivel ridicat in primele 10minute, ale celei de-a doua reprize, si Steaua reuseste desprinderea pe tabela la 5 goluri – 20-15 min.40. Spaniolii vad cum se “pravalesc” peste ei tribunele din Polivalenta, si simt pericolul ce ii paste. Pivotul lor, incepe sa faca culoare si sa se bata pentru fiecare minge. Ivezic nu mai reuseste minunile din prima repriza si ibericii profita, apropiindu-se de mai multe ori la 2 goluri. Finalul partidei este unul extraordinar! Cu spectatorii in picioare, militarii reusesc sa inscrie 2 goluri consecutive, profitand de o eliminare in tabara adversa si inving tot cu 4 goluri diferanta, in finalul primei manse, asa cum aveau avantaj la pauza, NOVANC inscriind in ultima secunda, golul care aduce  sperante pentru participarea in ultimul act din Cupa Cupelor. SCOR FINAL 32-28 si militarii obtin o victorie mare impotriva unei echipe “mari” si la propriu si la figurat in Europa!

Apararea a fost punctul forte al militarilor in primele 40 minute. Echipa noastra a primit doar 14 goluri in aceste minute. Din pacate, forta colectiva din defensiva nu a mai fost atat de compacta, astfel incat ibericii au reusit acelasi numar de goluri, in cele doar 20 minute ramase, pana la final.

Locul 6 din acest moment din campionatul intern este mai bun decat locul 8 din campionatul Spaniei, dupa prima mansa a semifinalelor din cea de-a doua competitie europeana. Echipa noastra a facut un joc extraordinar, prin daruire si forta. Returul se anunta la fel de exploziv!

A FOST COMENTARIU LIVE TEXT – IN TIMP REAL, PE CHAT-UL EUROHANDBAL. AVETI EVOLUTIA COMPLETA A PARTIDEI – MINUT CU MINUT, ACOLO!

Returul peste o spatamana, in 02.05.10 de la ora 14,30 IN DIRECT pe SPORT.RO

“Este o senzatie unica sa joci o asemenea semifinala si sa speram ca si Finala de Cupa Cupelor, cu asemenea atmosfera in tribune” – a spus Mazilu, inainte de inceperea partidei, in direct la Sport.ro, cu speranta ca il va prinde si pe el in teren, finala editiei 2009/10 a Cupei Cupelor.

Marcatorii echipei noastre:

Ivezic 7 aparate, Laufceac 1 aparata – Manea, Cian 2g, Rapciuga 5g (5 din 7m), Georgescu 6g, Stavrositu 7g, Stamate 1g, Saulescu, Novanc 6g, Vujadinovic 2g, Dinescu 1g, Rudic 1g si Savenco 1g

De la gruparea ibiercă s-au remarcat Svitlica – 6g, Garcia şi Cutura – câte 5g, Puig şi Resine – câte 4g.

Evolutie scor:

Repriza I – 1-0 min.3; 4-2 min.7; 5-4 min.10; 7-4 min.16; 9-5 min.20; 11-8 min.25; PAUZA 14-10

Repriza II – 15-10 min.32; 16-13 min.35; 20-15 min.40; 23-19 min.45; 27-23 min.50; 28-26 min.55; FINAL 32-28