POLI TIMISOARA – UNIV. SUCEAVA 24-34 (13-16) in etapa XXIII a ligii I masculine

Probleme serioase la CSU. Florin Dospinescu nu si-a mai prelungit contractul si a plecat deja de la Universitatea. La sfarsitul anului competitional, mai multi jucatori termina contractele cu formatia moldoveana. Avand o sansa la locul 5 – care merge in viitoarea editie a cupelor europene, antrenorul Bibirig, spera ca in finalul de sezon meciurile se vor juca numai pe teren. Declaratie Petru Ghervan despre problemele de la echipa mai jos.

Universitatea s-a impus la o diferenta de zece goluri, scor 34-24, pe terenul echipei Poli Timisoara, intr-un meci disputat azi in cadrul etapei a XXIII-a a Diviziei Nationale la handbal masculin.
Ajunsa in Banat dupa o deplasare epuizanta, trupa pregatita de Leonard Bibirig si-a intrat cu greu in ritm, timisoarenii avand dupa un sfert de ora de joc un avantaj de trei goluri, scor 9-6.

Luati prin surprindere de forcingul de inceput al gazdelor, sucevenii si-au revenit in ultimele zece minute ale primei reprize, cand au intors scorul in favoarea lor, intrand la pauza cu un avans de trei reusite, 16-13 pentru Universitatea. Repriza secunda a fost la discretia oaspetilor, care au reusit sa se distanteze la sapte goluri cu zece minute inainte de final, scor 27-20. “Studentii” au incheiat jocul en-fanfare, inchizand tabela la o diferenta confortabila de zece reusite, scor 34-24.

Antrenorul Leornard Bibirig a pus startul mai slab de meci facut de handbalistii suceveni la Timisoara pe seama mizei foarte importante pe care o avea jocul in lupta pe care o duce Universitatea pentru ocuparea locului 5.
A fost un meci cu miza pentru noi, pentru ca orice pas gresit facut la Timisoara ne-ar fi taiat si ultima sansa de a mai ocupa locul 5 la finalul campionatului. Am avut parte de un inceput mai greu de meci, dar incet incet ne-am revenit atat pe teren cat si pe tabela, unde am reusit sa ne distantam la zece goluri pana la final”, a spus Leonard Bibirig, care si-a manifestat speranta ca ultimele etape din actualul sezon se vor juca exclusiv pe teren.

Probleme serioase la CSU

Cu patru etape inainte de finalul sezonului, atmosfera in cadrul echipei locale de handbal nu este deloc linistita. Din cauza lipsei banilor conducerea Universitatii se vede pusa in imposibilitatea de a prelungi contractele mai multor jucatori importanti.

Florin Dospinescu a plecat deja de la Universitatea (destinatia lui parand a fi pentru viitorul sezon – echipa Stiinta Bacau) si acesta ar putea reprezenta inceputul unui exod al handbalistilor suceveni. In mod normal, prelungirea contractelor se realizeaza inaintea returului. Cum insa clubul sucevean nu sta deloc bine cu banii, negocierile din iarna cu jucatorii nu au avut succes.

“Mai multe motive stau la baza nereusitei negocierilor, printre care si lipsa finantarii necesare nivelului la care suntem. Nu putem oferi niste sume de bani care sa concureze cu celelalte oferte pe care le au. Asta pe de o parte, pe de alta parte putem vorbi si de insistenta cu care unii dintre jucatorii nostri au fost abordati. Sunt jucatori importanti, care au participat la jocuri si si-au adus o contributie importanta, insa unde nu putem ajunge ca sume de bani, am incheiat discutia”, a anuntat Petru Ghervan.

In vara nu mai putin de 8 jucatori isi termina contractele cu Universitatea Suceava. Printre acestia se numara Marius Ignat, Bogdan Pralea, Ioan Tcaciuc si Sergiu Zvanciuc.

Joaca handbal! cu www.gazetasv.ro si Universitatea Suceava