Cristina Varzaru a inscris 6 goluri, dar Bojana Popovic a fost cel mai bun marcator al danezelor. Celalalte marcatoare mai jos. Portarul Haraldsen a avut un procentaj foarte bun al aruncarilor aparate! Urmatorul meci pentru Viborg, duminica la KIF Vejen.

Adversara Oltchimului din Finala Ligii Campionilor – Viborg HK, a facut un pas mare spre finala campionatului de handbal feminin a Danemarcei, dupa o victorie cu o surprinzător de puţine goluri peste FC Midtjylland 26-24 (15-14).

Viborg parea ca va fi invingatoarea sigura a partidei, atunci când, în prima jumătate a partidei  jucatoarele daneze conduceau cu 14-10, dar portarul echipei gazdă – germana Sabine Englert, nu a fost de acord si a facut un joc grozav. Portarul echipei naţionale a Germaniei, a fost uneori aproape imposibil de a trecut şi a ajuns la un moment dat, la un procentaj al aruncarilor aparate de aproape 50%!! Eforturile ei nu au fost insa, suficiente.

Echilibrul s-a mentinut pana spre finalul meciului, cand cel mai bun tragator de la Viborg – Bojana Popovic, a luat meciul pe cont propriu in ultimul minut al partidei şi a securizat o victorie importanta pentru Viborg, Cristina Vărzaru-inscriind si ea în secundele de la final.

Bojana Popovic a marcat de şapte ori pentru adversarul Oltchimului din Finala LC, în timp ce Gro Hammerseng – de la FCM, a fost golgheterul cu cinci goluri. Viborg are acum 5 puncte in play-off, in vreme ce KIF Vejen are doar 2p iar FCM nu are nici un punct, in grupa semifinala in care joaca adversarul lui Valcea.

Returul cu FCM, se va desfasura in data de 2 mai, dar Viborg este mai mult ca sigur in Finala Campionatului Danez. Viborg a terminat pe locul 2 in campionatul regulat, la 2 puncte in spatele lui FCK Handbold. Urmatorul meci din play off pentru Viborg, va fi duminica in deplasare la KIF Vejen.

Rezultat: FC Midtjylland 24 – Viborg HK 26

Marcatoare Viborg HK: Bojana Popovic 7, Christina Várzaru 6, Henriette Mikkelsen 5, Rikke Skov 4, Anja Althaus 3, Grit Jurack 1

Portar: Katrine Lunde Haraldsen 20/44 (45%)