Varo_Lajos - HC Odorhei

Varo_Lajos - HC Odorhei

HC ODORHEI – UCM RESITA 33-30 (16-15), in etapa XXII a ligii I masculine www.bet-at-home.com

HC Odorhei se pregateste deja, BINE! pentru finalul anului competitional (Cupa Romaniei) si sezonul viitor – conform dorintelor antrenorului Vlad Caba, si invinge UCM RESITA, formatie cu care, mai mult ca sigur, se va intalni si in prima faza a CUPEI ce se va desfasura la Brasov. Harghitenii si-au intarit locul 7 in clasament, dupa victoria obtinuta ieri, avand 3 puncte avans fata de Univ. Cluj si conform regulilor desfasurarii competitiei va intalni reprezentanta locului 2 – UCM Resita.

Repriza I
Inceputul de meci ii dau senzatia lui Aihan Omer ca meciul poate fi castigat inca din prima repriza. Resita se duce la 4 goluri, scor 5-9, in primele 12 minute si parea ca totul este bine pentru caraseni. Scorul se mentine la o diferenta constanta de 3-4 goluri, 8-11 si 9-13, pana spre finalul reprizei, cand Adrian Tucanu este eliminat pret de doua minute, iar la expirarea timpului de pedeapsa, un alt ucemerist, Florin Ciubotariu este la randul lui suspendat temporar. Eliminarile aveau sa coste formatia pregatita de Aihan Omer. Impinsa de la spate de frumosul public local, harghitenii egaleaza prin Libert si Fratila – de doua ori, scor 14-14. Adi Petrea are o tresarire de orgoliu, arunca si face 14-15 dar Odorheiul avea sa intre in avantaj la vestiar dupa reusitele marca Rusia si Libert.

Scor la pauza HC Odorhei – UCM Resita, 16-15.

Repriza a II-a
Reveniti de la cabine, baietii lui Vlad Caba dau semnalul, prin reusitele lui Mihalcea, si Botond Ferenczi, ca vor sa obtina cu orice pret victoria.

Ridicandu-se din pumni, UCM Resita raspunde timid printr-o ratare a lui Ghionea, portarul Ludovic Varo, realizand o partida de exceptie in fata ucemeristilor.

Mirko Marceta-pivot, HC Odorhei

Mirko Marceta-pivot, HC Odorhei

La urmatorul atac harghitean, junele Daninfeld face 19-17 iar pentru faultul la Piraianu, Rusia este eliminat. UCM Resita are sansa revenirii. Dar Ilie Vaidasigan nu reuseste sa transforme de la 7 metri; o face insa rotofeiul Marceta in favoarea formatiei sale 20-17 in minutul 37. Revine cu gol la momentul potrivit Adi Tucanu si UCM este din nou in superioritate numerica dupa eliminarea lui Libert in minutul 38. Vali Ghionea arunca de la 7 metri dar Varo este un portar intr-o zi de gratie. Scorul devine 23-20, iar Resita  revine spectaculos prin Rica Piraianu, Ilie Vaidasigan de la 7 metri si Vali Ghionea. Acestia readuc speranta in teren si in sufletul banatenilor aflati in fata televizoarelor. Piraianu scoate asul din maneca si o readuce pe UCM Resita in avantaj 23-24. Se merge apoi cap la cap. Sunt ultimele minute de joc. Tensiunea atinge cote maxime. Florin Ciubotariu egaleaza. E minutul 58 si Odorheiul desface inca odata apararea lui Omer, inscriind prin Mihalcea. Vaidasigan egaleaza de la 7 metri. Masinaria secuiasca pare de neoprit si mai loveste odata in poarta lui Antonaru prin Ferenczi. E randul lui Ghionea sa-si dovedeasca clasa, Vali incearca o surprinzatoare aruncare de pe picioare dar Ludovic Varo e  de nebatut. Minutul 59 cu HC Odorhei in atac. Ucemeristii cu aparare inaintata, incearca sa recupereze. Dar, Rusia si Mihalcea se misca bine la 9 metri, paseaza inteligent iar Eugen Fratila finalizeaza cu gol, 32-30. HC Odorhei profita pana la capat de indecizia resiteana si termina en-fanfare partida reusind sa dea lovitura finala prin pivotul Marceta.

Scor final HC Odorhei – UCM Resita, 33-30 iar in Cupa Romaniei se anunta un meci dificil pentru elevii profesorului Aihan Omer.

Sursa: www.ucmsport.com
Sursa poze: www.szkc.ro