De pe locul 2 cu 3 puncte – victorie cu Norvegia si egal cu Austria, tricolorii merg la turneul final din Slovacia. Franta a castigat toate meciurile si s-a calificat de pe locul 1. Franta, din postura de calificata, si-a aprat corect sansele in ultima zi a turneului de la Brasov si a invins Norvegia. EXCLUSIV – Declaratie antrenor secund Gabriel Armanu. Rezultate, marcatori dar si echipele calificate in Slovacia in perioada 29 iulie -8 august.

Ziua de 18.04.2010, a fost una deosebita pentru handbalul romanesc. Pe langa Oltchim care a adus  inca o performanta deosebita pentru Romania iubitorii de handbal, dupa castigarea celor doua cupe IHF si a Cupei Cupelor, tricolorii mici la masculin, au obtinut si ei, dupa multa vreme o calificare la un CE. Dupa locul 6 obtinut la turneul final organizat chiar in Romania, ei s-au calificat, in urma turneului de la Brasov la competitia finala organizata de Slovacia.

Gabriel Armanu – antrenor secund la echipa noastra (Antrenor si al Stintei Municipal Dedeman Bacau) a acordat in exclusivitate pentru eurohandbal, informatii despre reusita tinerilor nostrii baieti, de perspectiva pentru handbalul masculin romanesc, dar si felicitari echipei noastre campioane Oltchim Rm. Valcea pentru succesul obtinut in semifinala Ligii Campionilor .

“In pregatirile pentru meciurile de calificare le-am transmis baietilor ca isi pot face un nume, doar printr etalarea unui joc bun si obtinerea de calificari la competitiile majore. Ma bucura aceasta calificare a lor mai ales ca vine dupa o perioada de seceta, ultima performanta fiind chiar la turneul organizat in Romania. Calificarea este una meritorie, tinand cont si de faptul ca, ea vine in dauna unei forte mondiale, chiar la juniori si tineret, cum este Norvegia si este si o bucurie personala, deoarece ca jucator de nationala am avut mai multe dezamagiri in fata scandinavilor, datorita unor calificari pierdute la mustata, in fata lor. Speram sa ne pregatim si mai bine si sa obtinem un rezultat bun la turneul final pentru Romania” ne-a spus Gabriel Armanu.

“Am avut emotii, dar in final a iesit bine, Franta aparandu-si corect sansele in ultima zi a calificarilor, in fata Norvegiei si trebuie sa ii felicitam pentru asta. Echipa noastra a muncit mult si cel mai important a jucat handbal! si de aceea a meritat calificarea la turneul final din Slovacia. Sunt cativa jucatori, de reala perspectiva in aceasta echipa nationala, si nume precum Ramba Ionut, Vlad Vladut, Sandru Ciprian care pot face saltul la o echipa de prima liga, din sezonul viitor, dar si ceilalti in viitor apropiat ve-ti mai auzi de ei!”

“La Bacau, cu ajutorul autoritatilor locale, carora le multumim, pentru ca nu e usor sa tinem o echipa de prima liga si una de juniori, am reusit sa formam un nucleu care joaca de 3-4 ani impreuna si asta incepe sa se vada. Dorim sa mai aducem cativa juniori der perspectiva, iar in viitor, echipa noastra de seniori nu va avea decat de castigat. Investitia facuta in ei si-o vor dovedi mai tarziu. Chiar daca la inceput eram sceptic, referitor la CNOE Sighisoara, in pregatirile calificarilor facute acolo, mi-am schimbat parerea total. Se munceste mult acolo, exista absolut totul pentru a face performanta. Tinerii pot creste in valoare foarte mult acolo, nu au nici o grija, doar sa se ocupe de handbal. Ar fi benefic sa mai infintam macar 2-3 astfel de centre, mai ales ca Franta, am inteles ca au 7-8 astfel de centre de perfectionare pentru tinerii handbalisti si de aceea au ajuns la nivelul pe care il au. Centrul de la Sighisoara ne-a ridicat si noua stacheta in pregatirea jucatorilor tineri si sunt sigur ca si celorlalte echipe. Este benefic pentru handbalul nostru in viitor”

“Referitor la performanta Oltchim-ului, era de asteptat ce au obtinut. Au avut oameni ambitiosi, oameni care s-au pregatit an de an si au strans un lot extrem de valoros, iar asteptarile destul de indelungate ale D-lui Roibu, s-au vazut incununate de succes. A fost o zi deosebita, succesul deosebit al Valcei in primul rand, dar si aceasta calificare a noastra, speram ca au adus multa bucurie in randul iubitorilor de handbal. Personal ii felicit pe toti cei de la Valcea, pentru proiectul si realizarile lor.”  a incheiat antrenorul bacauan.

Turneu final intre 29 iulie – 8 august 2010, in Slovacia.

Sunt direct calificate Slovacia, Germania si Danemarca. In urma turneelor disputate la finele saptamanii trecute in opt tari diferite, merg mai departe urmatoarele reprezentative: Slovenia si Suedia – din Grupa 1, Islanda si Macedonia – din Grupa 2, Croatia si Israel – din Grupa 3, Spania si Finlanda – din Grupa 4, Franta si Romania – din Grupa 5, Rusia din Grupa 6, Portugalia din Grupa 7, Cehia din Grupa 8.

Cel mai bun marcator al formatiei noastre in cele 3 meciuri a fost chiar jucatorul lui Gabriel Armanu, de la CSS BACAU, Ghita Radu – inter dreapta, care a reusit o medie de 8,66 goluri pe meci, in cele trei partide jucate, cele mai multe 13, reusindu-le in compania Austriei. Nationala de tineret are in componenta, pe langa jucatori deja, cu prezenta in liga I, cum sunt fratii Farcas de la campioana de juniori ai tarii noastre – ROM CRI Brasov, echipa ce activeaza deja in prima liga, si  jucatori de la nationala de juniori, mai mici ca varsta, cum sunt Vancea Ciprian si Bujor Gabriel, de reala perspectiva pentru handbalul masculin. Rezultatele si marcatorii echipei noastre la turneul de calificare conform frh.ro:

Romania                      –           Austria                         25-25 (11-12)

Romania: Grigoras Stefan, Drenceanu Danut, Criciotoiu Bogdan (1), Ghita Radu (13), Tarata Alexandru, Bujor Gabriel (3), Farcas Alexandru, Farcas Razvan, Amihaesei Silvian (1), Cantec Georgica, Sandru Ciprian (2), Popovici Tiberiu, Vancea Ciprian (5), Hrimiuc Robert.

Romania                      –           Franta                          25-33 (14-17)

Romania: Grigoras Stefan, Ilii Gavril , Criciotoiu Bogdan (6), Ghita Radu (4), Tarata Alexandru (1), Bujor Gabriel (1), Farcas Alexandru (5), Farcas Razvan (1), Amihaesei Silvian (3), Cantec Georgica (2), Sandru Ciprian (2), Popovici Tiberiu, Vancea Ciprian, Hrimiuc Robert.

Romania                      –           Norvegia                      32-27 (17-19)

Romania: Grigoras Stefan, Drenceanu Danut, Criciotoiu Bogdan (4), Ghita Radu (9), Tarata Alexandru (2), Bujor Gabriel (2), Farcas Alexandru (1), Farcas Razvan (4), Amihaesei Silvian (5), Cantec Georgica (1), Ramba Ionut (4), Sandru Ciprian, Popovici Tiberiu, Vancea Ciprian.

Lotul masculin de tineret nascuti 1990-1991

Nr. Nume , Prenume Club de provenienta Club actual
1 CANTEC GEORGICA CSS BACAU ROM-CRI BRASOV
2 VLAD VLADUT CSS SIGHISOARA UNIV. TRANSILVANIA CLUJ
3 RAMBA IONUT CSS FAGARAS CNOE SIGHISOARA
4 VANCEA CIPRIAN LPS BISTRITA CNOE SIGHISOARA
5 CRICIOTOIU BOGDAN LPS TARGU JIU ENERG LIGNITUL PANDURII TG JIU
6 HRIMIUC DIDI CSS SIGHISOARA-CNOE CNOE SIGHISOARA
7 GHITA RADU CSS BACAU CSS BACAU
8 FARCAS ALEXANDRU CSS BACAU ROM-CRI BRASOV
9 FARCAS RAZVAN ROM-CRI BRASOV ROM-CRI BRASOV
10 GRIGORAS STEFAN CSS BACAU CSS BACAU
11 TARATA ALEXANDRU CSS BACAU CSS BACAU
12 AMIHAIESEI SILVIU LPS PIATRA NEAMT ROM-CRI BRASOV
13 DRENCEANU DANUT LPS IASI-CNOE DINAMO BUCURESTI
14 SANDRU CIPRIAN CSS SIGHISOARA-CNOE CNOE SIGHISOARA
15 ILII ALIN LPS SUCEAVA-CNOE CNOE SIGHISOARA
16 POPOVICI TIBERIU EXTREM BAIA MARE EXTREM BAIA MARE
17 BUJOR GABRIEL CSS BACAU CSS BACAU
Titel Raduta Antrenor principal
Gabriel Armanu Antrenor second
Radu Gheorghe Medic
Popa Mircea Fizioterapeut