Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins cu 24-20 formaţia Gyor ETO în manşa retur a semifinalelor. După 25-25 în partida din Ungaria, chimistele s-au impus detaşat la Vâlcea şi se vor bate cu Viborg HK în ultimul act al competiţiei. (www.antena3.ro)

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu-Vâlcea, a reuşit pentru prima oară în istoria sa să se califice în finala Ligii Campionilor, după ce a învins în returul peultimului act al competiţiei cu 24-20 formaţia maghiară ETO Gyor, în condiţiile în care scorul din tur a fost 25-25. (www.romanialibera.ro)

“Sunt foarte emoţionat. Am văzut meciul în direct. Pe parcursul meciul am avut sentimente pe care le-am trăit şi eu, de-a lungul anilor. Astăzi este o zi mare pentru sportul(www.adevarul.ro)

http://www.cancan.ro/sport/extrafotbal/oltchim-ramnicu-valcea-s-a-calificat-in-premiera-in-finala-ligii-campionilor-la-handbal-feminin-100022.html(www.cancan.ro)

Performanță de excepție a “galacticelor” de la Râmnicu Vâlcea. În premieră Oltchim s-a calificat în finala celei mai importante competiții de club din Europa. Accederea în finală reprezintă o premieră pentru România, în noul format al competiției, care se desfășoară din 1994. (www.cotidianul.ro)

Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă în premieră finala Ligii Campionilor, din 1993, când forul european de profil a schimbat denumirea şi formatul competiţiei. (www.gds.ro)

Semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, disputate sambata si duminica, au fost urmarite cu un interes urias de iubitorii sportului cu mingea mica. Danezele de la Viborg au obtinut primele calificarea in confruntarea cu norvegiencele de la Larvik, (www.cronicaromana.ro)

Mă bucur că i-am făcut fericiţi pe vâlceni. A fost un meci dificil, aşa cum mă aşteptam. Prima repriză a fost mai greu, nu ne-am desprins. În partea a doua a meciului(www.prosport.ro)

Gyor a început ca din “tun”, 2-0 (min. 2), deloc impresionată de atmosfera asurzitoare creată de cei peste 3000 de suporteri vâlceni. Durităţile din tabăra ungară au fost şi ele pe măsură, Vizitiu şi Stanca fiind primele luate în primire. Meciul a continuat (www.monitorulsv.ro)

Oltchim rescrie istoria handalului de club din Romania calificandu-se in finala Ligii Campionilor dupa o victorie superba, scor 24-20, in fata lui Gyor Audi ETO (finalista din sezonul trecut). Elevele lui Radu Voina s-au autodepasit impotriva unguroaicelor, spiritul de sacrificiu si concentrarea maxima fiind armele valcencelor impotriva lui Gorbicz, Amorim si compania.(sport.hotnews.ro)

Oltchim nu a mai pierdut acasă de anul trecut, în 12 aprilie, când vâlcencele au cedat, scor 28-34, în faţa celor de la Viborg HK (Danemarca), în manşa întâi a semifinalelor (ediţia 2008-2009) din cea mai importantă competiţie intercluburi.(www.evz.ro)

“Am demonstrat ca suntem o echipa mare, care merita sa joace finala si, de ce nu, sa si castige. Sunt foarte fericita, este un sentiment unic pe care il traiesc. Este rezultatul muncii noastre de pana acum. Sper ca portarul celor de la Oltchim sa-si aminteasca mult timp de mine”, a spus Ada Nechita la Sport.Ro. (onlinesport.ro)

Oltchim Valcea is close to the biggest success on international level: After reaching a draw in the boiling pot of Györ, the Romanian champion only need a success with a one goal difference on home soil next Sunday in the second leg of the semis. And as Oltchim didn’t give one single point when playing at home this season the chances are quite good to reach the Champions League final after the 25:25 (15:14) in Györ. (www.ehfcl.com)

JOS PALARIA pentru Oltchim!Galacticele Romaniei au castigat acasa cu Gyor si s-au calificat in finala Ligii. Unguroaicele au inceput mai bine si au condus cu 2-0, insa fetele lui Voina au revenit si au trecut la conducere. (sport.ro)

Prezent la Vîlcea pentru returul dintre Oltchim şi Gyor, “Regele” le felicită pe elevele lui Voina şi crede că acestea vor cîştiga trofeul Ligii Campionilor.(www.gsp.ro)

Dupa ce in prima mansa din Ungaria a facut un meci mare, terminat la egalitate (25-25), Oltchim s-a autodepasit si a avut o noua evolutie incredibila in fata formatiei maghiare.(www.ziare.com)

Ar fi o tragedie sa ratam finala!” Acesta era mesajul presedintelui Ioan Gavrilescu pentru clubul valcean si suporterii sai inainte de returul semifinalei cu Gyor dupa egalul (25-25) inregistrat in tur, in sala maghiara. Valcencele semnalau ca au inteles acest mesaj la antrenamentele dinaintea partidei retur si anuntau ca vor da totul pentru o calificare istorica in ultimul act al Ligii Campionilor. (www.sport365.ro)