CINE VA CASTIGA DUELUL DE LA VALCEA? COMENTATI PE CHAT-UL NOSTRU!

PAULA UNGUREANU sau KATALIN PALINGER

Cei doi portari sunt puncte tari in angrenajul celor doua formatii, iar procentajul mingilor aparate, in semifinala de duminica, ar putea fi hotarator la sfarsitul meciului pentru calificare in finala. Paula a castigat duelul din partida tur cu portarul maghiar, al mingilor aparate, cu 15-8. Avand in spate publicul, ce se anunta la ora jocului extraordinar, Paula ar putea repeta victoria!

In tur, portarul nostru putea face o diferenta mai mare, daca fetele noastre nu ar fi incercat bolte, in momente nepotrivite, Palinger aparand cateva mingi, deoarece Valcea nu a uitat ca “Joaca handbal!” intr-o semifinala de Liga Campionilor, incercand artificii pentru spectacol si spectator. Portarul lui Gyor este un bun cunoscator al aruncarilor de la 7m, aparand una la Narcisa, in prima repriza. Nu este deloc inlocuita in poarta, de antrenorul formatiei, din aceasta cauza, nici macar la aruncarile de penalitate. Simtind o plafonare a portarului lor, care se afla de multi ani la clubul din Gyor, conducerea formatiei i-a adus o concurenta puternica pentru sezonul viitor din handbalul nordic.

Un moment important al partidei tur s-a petrecut in min. 51. Eroul – PAULA UNGUREANU! Aceasta apara din nou senzational, in situatie clara de gol, unu la unu cu Amorim (dupa ce a mai aparat inca 3 aruncari ale acesteia, in timpul confruntarii), scotand-o din mana pe brazilianca, pentru finalul partidei, intr-un moment foarte important al jocului, cand scorul era egal: 21-21!

Evolutia de exceptie a goalkeeper-ului, a mentinut “ferecata” poarta noastra timp de 8 minute, din min.47 pana in 55. Participand astfel, la recuperarea avantajului, preluat de maghiare in precedentele 11 minute de ineficacitate din tabara noastra. OLTCHIM recupereaza dezavantajul si preia conducerea, in aceste 8 minute, de la 21-19 pana la 21-23, cu 5 minute inainte de final!!! A mai avut 2 interventii pe parcursul meciului, in situatie de singur cu portarul la Mravikova – min.37 si Bradeanu – min.40, reusind chiar si o interceptie, din interiorul semicercului fiind, in momentul in care, Kovacsics din extrema stanga a incercat sa paseze in extrema dreapta maghiara, prin spatiul nostru de poarta, in min.33!

Legitimată la Oltchim la începutul acestui sezon, Paula Ungureanu a avut misiunea (zisa de unii „aproape imposibilă!”) de a o înlocui între buturi pe legendara Luminiţa Dinu. În doar câteva luni, graţie seriozităţii şi a paradelor sale uluitoare, portarul de azi al campioanei României nu doar că a reuşit cu brio acest lucru, ci a făcut-o pur şi simplu uitată pe cea care a câştigat de trei ori Liga Campionilor în carieră (2 trofee fiind cucerite cu Krim Ljubljana, iar altul cu Kometal Skopje). Prin prestaţiile fantastice, „Super-Paula”, cum este alintată acum de suporteri, şi-a câştigat un loc binemeritat în inimile iubitorilor handbalului din Romania.

Paula Ungureanu s-a clasat pe locul patru în clasamentul portarilor de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2009, cu un procentaj de 41% aruncări apărate, competitie la care Palinger un a fost prezenta.

A FOST PUNCTUL FORTE AL OLTCHIMULUI – TOT MECIUL A DAT SIGURANTA APARARII NOASTRE SI A CASTIGAT CLAR DUELUL CU PALINGER!

CINE VA CASTIGA DUELUL DE LA VALCEA? COMENTATI PE CHAT-UL NOSTRU!

Paula Claudia Ungureanu, născută Rădulescu – la 30 martie 1980, 182 cm, sau

Katalin Palinger, nascuta 1978, 183 cm, 72 kg