CEI DOI ARBITRII GERMANI LARS GEIPEL ŞI MARCUS HELBIG, AU OFICIAT LA TURUL FINALEI LIGII CAMPIONILOR, DE ANUL TRECUT, DINTRE VIBORG SI GYOR, CASTIGAT DE CAMPIOANA UNGARIEI IN DEPLASARE!!!AU DEVENIT CELEBRII PENTRU CORECTITUDINEA LOR, DUPA CE L-AU “PARAT” LA EHF, PE UN COLEG DE-AL LOR – ARBITRU INTERNATIONAL DIN RUSIA, VALENTYN VAKULA!

CU GORBICZ IN TRIBUNA, GYOR A INVINS IN DANEMARCA, IN PRIMA MANSA A FINALEI LC 2008-2009, CU 26-24. MAGHIARELE AU BENIFICIAT ATUNCI, DE 10 ARUNCARI DE LA 7M SI DE 10 MINUTE DE SUPERIORITATE, VIBORG PRIMIND IN SCHIMB, DOAR 4 ARUNCARI DE LA 7M SI 4 MINUTE DE SUPERIORITATE, KOVACSICS PRIMIND TOTUSI, CARTONAS ROSU DIRECT IN MIN.25, IAR HORNYAK PRIMIND ELIMINARE IN MIN. 59 SI 59 SECUNDE!!

PlANGERE LA EHF PRIVIND INFLUENTAREA UNUI REZULTAT, VENITA DIN PARTEA UNUI COLEG DE BREASLA!

Ucraineanul V.Vakula, chiar arbitru EHF, a avut, în a doua manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor feminin, între Lada Togliatti/Rusia şi Viborg HK/Danemarca, din 25 Martie 2007 (33:31 rezultat, dupa 32:32 prima manşă), mai multe incercari asupra duo-ului german Lars Geipel şi Marcus Helbig, prin apeluri telefonice şi mesaje text, pentru a influenţa jocul respectiv în favoarea clubului rus.

Vakula a fost dezactivat pentru tentativă de manipulare a colegilor arbitrii, de  catre Federaţia Europeană de Handbal –  EHF, pentru patru ani, dupa acest incident, cei doi oficiali nemti declarand că, nu au ascultat de invitaţia de participare la manipulare.

Mentionam, ca ne-am intalnit de curand cu cei doi arbitrii, Romania castigand la CM China, cu cei doi la centru, meciul cu Ungaria, din faza intai a grupelor. Totodata, Romania a mai facut un egal 24-24 cu Suedia, cu cei doi oficiali, chiar pe teren propriu in calificarile la CM Franta 2007, tricolorele obtinand totusi, calificarea atunci, dupa ce au castigat in prima mansa pe taram scandinav. Au mai arbitrat si Oltchim, tot intr-un duel romano-maghiar, in Liga Campionilor, fetele noastre castigand la FTC Budapesta cu 32-22!!

Cei doi arbitrii intr-un interviu acordat lui www.handballschiri.com, inainte de plecarea spre CM China:

“Nu există reţete pentru anumite situaţii. De multe ori intuiţia- este elementul necesar.

Psihologia este foarte importanta in arbitraj.

Niciodata nu este bine să se facă greşeli, in timpul unui meci!

Calitatea unui arbitru – include personalitatea, încrederea în sine, cunoasterea de control, curaj si empatie. Dar poate, că pe lângă aceste elemente, cel mai important este capacitatea de a rămâne calm în orice situaţie, iar asta tine mult si de facultăţile noastre proprii critice.”

sursa: www.handballschiri.com

L.Geipel (stanga)Nascut: 1975 Arbitru din: 1990!!

AMBIII au Meciuri oficiate DHB: 371 si EHF/IHF: 88

M. Helbig (dreapta)Nascut: 1971 Arbitru din: 1988!!

FORMATI-VA O PARERE DESPRE STILUL ARBITRILOR NEMTI:

CLICK AICI PENTRU A VEDEA VICTORIA LUI GYOR LA VIBORG, IN FINALA LC DE ANUL TRECUT – CU CEI 2 ARBITRII LA CENTRU!